IP i dane osobowe

Chcialem sie upewnic: czy znając adres IP komputera mozna znaleźć imie, nazwisko, adres zamieszkania uźytkownika??

Odpowiedzi: 20

Tango [gość], moźe sprecyzujesz, bo takie negowanie wszystkiego, do niczego nie prowadzi.

Żeby nie pisać juź drugiego topicu i postu, to zapytam tutaj, bo temat w sumie pokrewny. Powiedzmy, źe mam czyjś numer IP. Czy jest jakś mozliwość zablokowania takiego uzytkowanika z tym numerem, źeby nie dochodziły do mnie jego wiadomości na gg :?: Wiem, źe jest Ignorant w PowerGG, ale tam chyba nie ma opcji blokowania po numerach IP. Równieź nie za bardzo mam ochotę instalowac firewalla, dla tej jednej sprawy, bo pewnie niektórzy to by doradzili.
Pawek
Dodano
12.11.2003 16:50:15
Tango [gość], moźe sprecyzujesz, bo takie negowanie wszystkiego, do niczego nie prowadzi.

Żeby nie pisać juź drugiego topicu i postu, to zapytam tutaj, bo temat w sumie pokrewny. Powiedzmy, źe mam czyjś numer IP. Czy jest jakś mozliwość zablokowania takiego uzytkowanika z tym numerem, źeby nie dochodziły do mnie jego wiadomości na gg :?: Wiem, źe jest Ignorant w PowerGG, ale tam chyba nie ma opcji blokowania po numerach IP. Równieź nie za bardzo mam ochotę instalowac firewalla, dla tej jednej sprawy, bo pewnie niektórzy to by doradzili.
Pawek
Dodano
12.11.2003 16:50:15
nawet nie wiecie jak bardzo sie mylicie !!!! – DOKLADNIE WSZYSTKO !!!
Anonymous
Dodano
12.11.2003 15:17:08
Ajak chcesz sprawdzić swoje, to tu:

http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~mamrow/ip–info.php
vtu
Dodano
11.11.2003 01:28:10
Tu moźna sprawdzić IP:

http://www.whonome.com/cgi–bin/ipsearch
vtu
Dodano
11.11.2003 01:20:38
Tu moźna sprawdzić IP:

http://www.whonome.com/cgi–bin/ipsearch
vtu
Dodano
11.11.2003 01:20:38
a jezeli ma ktos prywatne ip , pomysleliscie otym ?ja u kolesia mam wolną ręke ;]
sprawdzalismy jego adres na kilku kompach i zawqsze zaczynał sie za 10.0...... ;]
Anonymous
Dodano
09.11.2003 18:30:58
a jezeli ma ktos prywatne ip , pomysleliscie otym ?ja u kolesia mam wolną ręke ;]
sprawdzalismy jego adres na kilku kompach i zawqsze zaczynał sie za 10.0...... ;]
Anonymous
Dodano
09.11.2003 18:30:58
krecik:
Po samym numerze IP moźna określić okręg telekomunikacyjny (np Warszawa).

I nie chodzilo mi jak zobaczyc IP ale co dalej z nim zrobic..... Wiem, źe power gg daje mozliwość podglądu IP ale ja pytalem co dalej zrobic z tym IP ?? Jak mam określic z jakiego "okręgu komunikacyjnego" pochodzi IP.... O to mi sie rozchodzilo.... Skąd mam wiedzieć czy dane IP jest np. z Warszawy czy z Pnizia Górnego....??
Dobra zmądrzałem i znalazłem w power gg sorki za klopot. POzdrawiam :D :D :D
trzus
Dodano
06.11.2003 00:31:34
heheh kto to mowi ze ja mam isc :) jesli pieski nic nie pomoga to sie uspokoilem hehe dzieki :)
szlauf
Dodano
05.11.2003 23:46:44
szlauf:
hmm odpowiedzcie wprost: np ktoś włamuje mi się do kompa kasuje mi rzeczy itp a ja znam jego ip, czy jego provider moźe podać mi jego dane osobowe? chyba nie , musze się zwrócić do policji (internetowej??!!)
moja propozycja jest taka źeby powiadomić jego prowaidera, napewno coś z tym zrobi, a na policje nie masz co iść, nic ci nie pomogą, wiem coś o tym :D :D
neo340
Dodano
05.11.2003 23:09:04
Ja bym proponował odpowiednio zabezpieczyć kompa. Nie jestem zwolenikiem udziału policji w "przestępstwach" internetowych.
Jeśli koniecznie chcesz (i potrafisz udowodnić, źe to było włamanie) to moźesz iść na policję.
krecik
Dodano
05.11.2003 22:56:53
hmm odpowiedzcie wprost: np ktoś włamuje mi się do kompa kasuje mi rzeczy itp a ja znam jego ip, czy jego provider moźe podać mi jego dane osobowe? chyba nie , musze się zwrócić do policji (internetowej??!!)
szlauf
Dodano
05.11.2003 22:30:23
trzus:
W jaki sposob mozna znając IP zobaczyc "okręg telekomunikacyjny" ??? Pod pojęciem w jaki sposob rozumiem jakim programem...?? Pozdrawiam
chocby power gg, czytaj uwaźnie posty, było jush napisane :D :D :D :D
neo340
Dodano
05.11.2003 21:40:49
ok zna ktos ip, moze poprosic providera o podanie danych osobowych ale ten nie moźe mu ich udostępnić poniewaź w Polsce mamy takie ładne prawko dotyczące : "ochrony danych osobowych" i chyba tylko jakis nakaz od panów w niebieskich mundurkach moźe to zmienić. a jak juź coś przeskrobałeś to i tak moim zdaniem są nikłe szanse na udowodnienie ci winy.
Zgadzacie się czy moźe coś pokręciłem?
Anonymous
Dodano
05.11.2003 19:44:52
W jaki sposob mozna znając IP zobaczyc "okręg telekomunikacyjny" ??? Pod pojęciem w jaki sposob rozumiem jakim programem...?? Pozdrawiam
trzus
Dodano
05.11.2003 17:53:42
aligator:
Neo ma rację i dlatego widzisz pbartku co się stało z Twoim postem.

Pamietaj temat pw od admina.

Pamiętam go i przepraszam ale chyba dobrze przedtem napsiałam. A co do NEO to wwrrrr :twisted:
pbartek
Dodano
04.11.2003 17:53:00
Neo ma rację i dlatego widzisz pbartku co się stało z Twoim postem.

Pamietaj temat pw od admina.
aligator
Dodano
04.11.2003 00:56:39
pbartek:
da sie okreslic jego dostawce czyli od kogo ma neta np od tpsa itp i takie duperele rozne
stary Ty w ogóle czytasz poszczególne topiki czy piszesz na pałę, pisałem o tym wyźej, zauwaźyłem źe taka uwaga dotycząca pisania tego samego juź kilka razy była kierowana pod twoim adresem przez moderatorów, jednak bez skutku, zaśmiecasz a wcale nie błyszczysz :roll: :roll: :roll:
neo340
Dodano
04.11.2003 00:38:38
da sie okreslic jego dostawce czyli od kogo ma neta np od tpsa itp i takie duperele rozne
pbartek
Dodano
03.11.2003 20:06:21
Anonymous
Dodano:
02.11.2003 23:32:41
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2