I/O eroor

Witam,
Chciałam zainstalować program ERDAS imagine (do obróbki zdjeć satelitarnych, lotniczych i takie tam GIS). Podczas instalacji wyskoczyła mi informacja następującej treści :An I/O error occurred while installing a file. This is normallycaused by bad installation media or corrupt installation file.
Znam angielski, ale to jakieś masło maślane dla mnie.
Pomożcie dobrzy ludzie.
Dzięki

Odpowiedzi: 1

Witam.
Z czego instalujesz - Płytka CD/DVD, Instalka sciągnięta z neta, PenDrive, inny nośnik danych... ?

"An I/O error occurred while..." - Ten błąd to najczęściej błąd podczas odczytu z nośnika np. porysowana płytka.
jarro2002
Dodano
26.07.2006 07:41:29
  • jadzia 26.07.2006 16:43:03

instalowałam z płytki, kiedyś nie było takich problemów. Możę to rzeczywiście zużycie materiału. Czy można coś z tym zrobic?

• Rebe 26.07.2006 17:02:10

<DIV>Może można, moze nie. Zweryfikuj jakoś nośnika - choćby przez próbę skopiowania zawartości płyty na dysk.</DIV> <DIV>Potem isęgnij do działu pliki na <A href="http://www.cdrinfo.pl">www.cdrinfo.pl</A> i skorzystaj z narzędzi tam dostepnych , a odzyskiwaniu danych z uszkodzonych nośników służących.</DIV> <DIV>Oczywiście o ile to co system komunikuje rzeczywiście isę do źródła danych odnosi, a nie jest to kolejny komunikat zmyłka.</DIV>

jadzia
Dodano:
25.07.2006 16:44:55
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1