Internet

Witam!
Ostatnio na klatce schodowej znalazłem ulotkę niejakiej firmy udostępniającej dostęp do internetu –"Generacja". Znalazłem tam ciekawą ofertę "blok+" zapewniająca 128kb/s, tyle źe muszę znaleźć conajmniej 5 zainteresowanych. Instalacja wynosi 299zł, a abonament tego pakietu ok. 50zł miesięcznie. Co uwaźacie o takiej "ofercie", jest ona godna uwagi:?: A moźe koźystacie z jej usług :?:

Odpowiedzi: 8

Mój znojomy ma właśnie takie łącze od kilku dni i nienarzeka. W chwili obecnej jestem na modemie, więc 128kb/s to i tak o wiele więcej niź u mnie. Jest jeszcze oczywiście moźliwość grania lub ściągania plików z LAN. Chyba się powarznie zastanowię nad ich ofertą, jest tylko jeden problem u mnie w bloku chyba tylko ja jestem zainteresowayn– moi sąsiedzi to głównie starsi ludzie, a poza tym nie kaźdy ma do wydania 300 zł na aktywację.
Anonymous
Dodano
19.05.2004 15:37:12
Dla ciekawych japonskiego rynku, z doswiadczenia podaje (teraz wiadomo w jakim jezyku jest moj podpis :–)), ze NTT 100 Megabitow/sek – lacze swiatlowodowe mozna miec za okolo 40–45 dolarow miesiecznie. Ja za taka cene, tyle ze w USA, "mecze sie" z 3.5 megabajtami/sek.

Pozdrawiam cieplo z cieplego, gdzie pogoda jak widac:
woyteg
Dodano
19.05.2004 06:58:48
A ja chciałbym mieć łącza takie jak w Japonii. Słyszałem ze za równowartość 15 Euro mają przepustowość 100 megabitów... I o czym tu mowa z moimi 512 vel. 640 kbpps :?: :?
pawelwiejek
Dodano
18.05.2004 18:18:43
Nie narzekam. W zupełności taka przepustowość zabezpiecza moje potrzeby.
Pawek
Dodano
18.05.2004 18:14:50
Pawek:
Nie masz racji pawelwiejek pisząc, źe 128kb/s na całą piątkę :wink: :P Po prostu przy takich kosztach abonamentu providerowi nie opłaca się zakładanie netu dla jednej, czy dwóch osób w klatce. Dopiero gdy więcej osób zgłosi chęć podłączenia się, to provider instaluje na dachu antenę zbiorczą i podłącza do biej wszystkich chętnych – ale kaźdy z nich osobno ma limit 128kb/s.

W ten sposób mam sprawę internetu załatwioną u siebie w klatce.

Napisalem ze pewnie tak będzie (czyli w domyśle prawdopodobnie). Poza tym antene z dachu ktos moze zapierd... a kabla z domu nikt mi nie wyciągnie :D Nie no zartuje z tą anteną. Skoro tak masz i uwazasz ze jest OK, to SPX, gratuluję, ja tam wolę swoje NEO :D Pozdróweczka.
pawelwiejek
Dodano
18.05.2004 18:09:54
Moim zdaniem nie opłaca się. 128 to zdecydowanie za mało jak na 5 osób. Koledzy mieli SDI (112kb/s) na 5 osób i starasznie narzekali. Poza tym instalacja droga, 300zł za taki szit? Ale to i tak nie wiele, u mnie na osiedlu za 64kb/s administracja wymysliła sobie 600zł :D Teraz mam Chello (512kb/s) na 3 osoby i jest spoko, choć tez bez rewelacji. Więc jak cos to polecam Chello albo Neo, a nie jakies badziewie blokowe.
fije
Dodano
18.05.2004 18:06:43
Nie masz racji pawelwiejek pisząc, źe 128kb/s na całą piątkę :wink: :P Po prostu przy takich kosztach abonamentu providerowi nie opłaca się zakładanie netu dla jednej, czy dwóch osób w klatce. Dopiero gdy więcej osób zgłosi chęć podłączenia się, to provider instaluje na dachu antenę zbiorczą i podłącza do biej wszystkich chętnych – ale kaźdy z nich osobno ma limit 128kb/s.

W ten sposób mam sprawę internetu załatwioną u siebie w klatce.
Pawek
Dodano
18.05.2004 18:03:17
Moim zdaniem oferta nie jest najlepsza... No ale wybór naleźy do Ciebie. Osobiście mam w domu trzy kompy i do łączenia ich z netem uźywam routera i Neo+ 512 kbpps a teraz po przyspieszeniu to juz chyba 640 kbpps:) Neo ma swoje wady, ale ma takze zalety. Ostatnio Neostrada otrzymala logo "Teraz Polska". Co do oferty "Blok+" to te 128kb/s pewnie będzie na całą Waszą piątkę, więc moźna sobie z góry podarować. Gdyby kaźdy z Was miał taki transfer, moźna by zacząć rozmawiać, choć efekty i tak nie byłyby rewelacyjne. Ja u siebie za instalke zaplacilem 400 PLN czyli tyle ile wylozylem na router (kable juz mialem). Sam zdecyduj, ale moim zdaniem nie oplaca sie. Pozdrawiam.
pawelwiejek
Dodano
18.05.2004 17:34:51
Anonymous
Dodano:
18.05.2004 17:01:44
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1