internet
mam problem z internetem w windows me nie wiem jak skonfigurować ustawienia aby moc uzyskać dostep do netu ,net mam przez kablówke, w xp nie ma problemu a w Me nie uzyskuje połaczenia co trzeba zrobić ? co jesli system pokazuje inna niz zainstalowana karta sieciową ?
Odpowiedzi: 5
stary jak chcesz windowsa ME z internetem poszukaj takiej ikonki jak globisik z myszkom (to jest konfigurator wybierasz lan i wszystko dziala konfigurowalem to kumplowi.Ale ja mam XP z serpac2.jest super POZDRO TO TWOJ KOMP!:)(CUDAK) :D
Jak masz modem kablowy podłączony do karty sieciowej,to zresetuj tylko modem i on pobierze wszystko z serwera.
Jak zresetować modem masz w instrukcji do modemu.
Ale jak internet działa na systemie XP to modem posiada wszystkie dane i ustawienia.
Jak nic zadzwoń do administratora kablówki i wszystko wiesz co Ci trzeba.
Ale jak internet działa na systemie XP to modem posiada wszystkie dane i ustawienia.
Jak masz modem kablowy podłączony do karty sieciowej,to zresetuj tylko modem i on pobierze wszystko z serwera.
niestety to nie rozwiązuje problemu, nie mam ip dns hosta itd jak to zrobić?
Musisz zdobyć stery do tej karty sieciowej do systemu ME,powinny być na dyskietce do karty sieciowej,jak nie ma producent i ściągnąć.
Z reguły system ME ma sterowniki swoje i prawidłowo rozpoznaje i instaluje karte sieciową.
Odłącz kabel sieciowy od karty.
Uruchom kompa na ME
Usuń w ME karte sieciową,restart kompa i jak system nie zainstaluje prawidłowych sterów to sam zainstaluj stery dokładnie do tej karty i do systemu ME.
Jeśli pracujesz na IE zresetuj przeglądarke ustaw wartości domyślne,usuń wszystkie połączenia i zaznacz tylko w ustawieniach sieci lan
automatycznie wykryj ustawienia.
Z reguły system ME ma sterowniki swoje i prawidłowo rozpoznaje i instaluje karte sieciową.
Odłącz kabel sieciowy od karty.
Uruchom kompa na ME
Usuń w ME karte sieciową,restart kompa i jak system nie zainstaluje prawidłowych sterów to sam zainstaluj stery dokładnie do tej karty i do systemu ME.
Jeśli pracujesz na IE zresetuj przeglądarke ustaw wartości domyślne,usuń wszystkie połączenia i zaznacz tylko w ustawieniach sieci lan
automatycznie wykryj ustawienia.
Strona 1 / 1