internet zwolnił po sp2
po zainstalowaniu sp2 na winxp odczuwam spadek wydajnosci, system zwolnił zamiast sie poprawic, szczególnie odczuwam to wchodzac na internet, strony ładauja sie w fatalnym tempie, aczkolwiek predkosc transferu plików nie spadła (slyszałam ze tak sie dzieje), chodzi mi o ogólne działanie, jest zbyt wolno... jak przyspieszyc system?
Odpowiedzi: 4
generalnie to bez problemu moge przegladac strony www, jednoczesnie obsługiwac gg, z p2p tez nie ma problemów takich jak słyszałam ze sa po zainstalowaniu sp2. jedyne co , to wszystko zwolniło, gł. przeglądarka IE. zapora tylko systemowa, działa avast.
A to niby dlaczego limit polaczen mialby zwolnic dostep do neta ? Jakos nie zauwazylem. I to nawet podczas rownoczesnej pracy drugiego kompa, dla ktorego XP z SP2 udostepnia net. Na jednym kompie GG, Tlen (kilka okien rozmow), strony internetowe, czasami FTP, na drugim GG, czasem jakis plik z netu i dobrych kilka okien przegladarki.
IMO wolniejsze otwieranie stron moze byc spowodowane albo wiekszymi obostrzeniami w zakladkach Opcji internetowych IE, albo tez praca jakiegos firewalla czy innego antywira o ile sa zainstalowane.
IMO wolniejsze otwieranie stron moze byc spowodowane albo wiekszymi obostrzeniami w zakladkach Opcji internetowych IE, albo tez praca jakiegos firewalla czy innego antywira o ile sa zainstalowane.
burzaq:ustalić liczbe połączeń na 200
No moze nie przesadzajmy
50 do normalnej pracy w zupelnosci wystarczy
Sp2 ogranicza liczba połączeń TPC/Ip
dlatego tak wolno chodzi internet.
Programy p2p potrzebują większej ilości połączeń.
Rozwiązanie problemu to za pomocą programu XP–Antispy ustalić liczbe połączeń na 200
dlatego tak wolno chodzi internet.
Programy p2p potrzebują większej ilości połączeń.
Rozwiązanie problemu to za pomocą programu XP–Antispy ustalić liczbe połączeń na 200
Strona 1 / 1