internet zwolnił po sp2

po zainstalowaniu sp2 na winxp odczuwam spadek wydajnosci, system zwolnił zamiast sie poprawic, szczególnie odczuwam to wchodzac na internet, strony ładauja sie w fatalnym tempie, aczkolwiek predkosc transferu plików nie spadła (slyszałam ze tak sie dzieje), chodzi mi o ogólne działanie, jest zbyt wolno... jak przyspieszyc system?

Odpowiedzi: 4

generalnie to bez problemu moge przegladac strony www, jednoczesnie obsługiwac gg, z p2p tez nie ma problemów takich jak słyszałam ze sa po zainstalowaniu sp2. jedyne co , to wszystko zwolniło, gł. przeglądarka IE. zapora tylko systemowa, działa avast.
magdaa
Dodano
13.12.2004 17:59:34
A to niby dlaczego limit polaczen mialby zwolnic dostep do neta ? Jakos nie zauwazylem. I to nawet podczas rownoczesnej pracy drugiego kompa, dla ktorego XP z SP2 udostepnia net. Na jednym kompie GG, Tlen (kilka okien rozmow), strony internetowe, czasami FTP, na drugim GG, czasem jakis plik z netu i dobrych kilka okien przegladarki.
IMO wolniejsze otwieranie stron moze byc spowodowane albo wiekszymi obostrzeniami w zakladkach Opcji internetowych IE, albo tez praca jakiegos firewalla czy innego antywira o ile sa zainstalowane.
EL NINO
Dodano
13.12.2004 17:48:16
burzaq:
ustalić liczbe połączeń na 200

No moze nie przesadzajmy
50 do normalnej pracy w zupelnosci wystarczy
Bobi
Dodano
13.12.2004 16:47:48
Sp2 ogranicza liczba połączeń TPC/Ip
dlatego tak wolno chodzi internet.
Programy p2p potrzebują większej ilości połączeń.
Rozwiązanie problemu to za pomocą programu XP–Antispy ustalić liczbe połączeń na 200
burzaq
Dodano
13.12.2004 16:43:18
magdaa
Dodano:
13.12.2004 13:45:01
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1