internet zwalnia – coś sie wysyła
witam
Mam problem z łączem (neostrada) Cały czas coś jest wysyłane ode mnie i blokuje mi to część przesyłu. Internet strasznie zwalnia. Firewall nie pomaga. Po zainstalowaniu od nowa systemu jest ok – na chwilę :–(
Mam problem z łączem (neostrada) Cały czas coś jest wysyłane ode mnie i blokuje mi to część przesyłu. Internet strasznie zwalnia. Firewall nie pomaga. Po zainstalowaniu od nowa systemu jest ok – na chwilę :–(
Odpowiedzi: 11
Jak juź było napisane:
– sprawdzenie pod kontem sntywirusów
– aktualizacje (koniecznie wszystkie krytyczne)
I ode mnie:
– przeskanuj jakimś prosem pod kontem spyware(ad–ware)
– sprawdzenie pod kontem sntywirusów
– aktualizacje (koniecznie wszystkie krytyczne)
I ode mnie:
– przeskanuj jakimś prosem pod kontem spyware(ad–ware)
A zainstaluj Netmeter, pokazuje obciąźenie łącza z wyszczególnieniem konkretnych aplikacji– nie zawsze działa ale warto spróbowac.
wejdz na www.mks.com.pl i włacz skaner on–line, niech przeskanuje dyski. to powinno pomoc, ale bez dobrego anty–vira sie nie obejdzie. proponuje mks_vir(sciagnij wersje 30 dniowa i znajdz sobie serial{klucz}), lub norton antyviral.
WIERZ W CUDA ALE W NIE NIE LICZ
WIERZ W CUDA ALE W NIE NIE LICZ
mam blacki ice wiec to raczej nie zonalarm ........ wybacz jestem zielony w tym .... ale jest tak ze po wlaczeniu kompa lacczy mi sie sam z netem i cos sie wysyla jjak dam anuluj ppolaczenie za 30s. laczy sie ponownie a jjak w procesach to wylacze jest ok ;/ wiec nie wiem co jest grane ;/
vsmon.exe jest składnikiem zapory ZoneAlarm.
Jego działanie polega na monitorowaniu ruchu i generowaniu alarmów przez zaporę.
Jeśli mowa o vsmon.exe a nie jakimś podobnym procesie.
Jego działanie polega na monitorowaniu ruchu i generowaniu alarmów przez zaporę.
Jeśli mowa o vsmon.exe a nie jakimś podobnym procesie.
OPS .......... czyli nie powinienem tego wylaczac ?? bo ja zielony w tym ale to u mnie pomaga przestaje wysylac :/
Demonek:Ctrl+alt+del ........ procesy ........ i wylacz cvmoon.......albo vcmoon nie pamietam dokladnie powinno pomoc mi pomaga :>
Skad to wziełeś :?:
A nie chodzi o vsmon.exe :?:, jeśli tak to zastanów się nad tą propozycją.
Ctrl+alt+del ........ procesy ........ i wylacz cvmoon.......albo vcmoon nie pamietam dokladnie powinno pomoc mi pomaga :>
pewnie to ten głupi Trojan.Downloader tez to miałem zainstalowałem Zone Alarm i przeszło
Przeskanuj system skanerem AV i AM,
Zanalizuj procesy i klucze Run,
Uźyj netstat w wierszu poleceń.
Zanalizuj procesy i klucze Run,
Uźyj netstat w wierszu poleceń.
Mam nadzieje, źe wszystkie potrzebne aktualizacje masz zainstalowane
Strona 1 / 1