Internet z kablówki z neostradą
Witam, jestem uzytkownikiem internetu za pomocą kablówki, a brat za pomocą neostrady, czy da sie jakoś polaczyć te dwa komputery, czy potrzebny jest do tego odpowiedni program? Z góry dzięki za odpowiedz
Odpowiedzi: 4
o vnc jest pare ciekawych rzeczy na www.sbs.2p.pl
W takim razie poszukaj sobie w tym dziale postow o pulpicie zdalnym (kilka razy podawalem linka do opisu krok po kroku. Sa do tego rowniez inne, zewnetrzne programy – chocby VNC. Bedziesz sie mogl polaczyc z komputerem brata, ale w druga strone bedzie to albo niemozliwe, albo utrudnione. Jestes bowiem w sieci a tym samym za serwerem. Sa chyba programy w rodzaju VNC, za pomoca ktorych mozna nawet z komputera w sieci wewnetrznej wysylac "zaproszenie" dla innej maszyny, a tm samym jest mozliwe "wejscie" na taki komputer. Skleroza – nie pamietam nazwy.
Ja jak i mój brat mamy zainstalowany Windows Profesional, chodzi nam tylko o to aźeby móc widzieć co który z nas aktualnie robi przy komputerze.
Mozna polaczyc te komputery. W zaleznosci od tego co to za systemy i czego oczekujesz od takiego polaczenia, stosuje sie rozwiazania systemowe albo dodatkowy soft.
Strona 1 / 1