Internet w telew.kablowej: Vectrze i Multimedii!
W moim mieście są dwie kablówki: Vectra i Multimedia, przez które moźna połączyć się z internetem! Niedawno słyszałem od kogoś, źe załatwiając na lewo modem Vectry lub Multimedii, moźna na dziko przyłączyć sie do sieci i korzystać gratisowo z internetu?!
Czy waszym zdaniem jest taka moźliwość i czy jestem bezpieczny podłączając się do kabla? Nie chciałbym zostać nakryty i płacić jakąś karę operatorowi kablówki!
Proszę o rady i wskazówki jak to zrobić. :?:
Hope
Czy waszym zdaniem jest taka moźliwość i czy jestem bezpieczny podłączając się do kabla? Nie chciałbym zostać nakryty i płacić jakąś karę operatorowi kablówki!
Proszę o rady i wskazówki jak to zrobić. :?:
Hope
Odpowiedzi: 3
Pozatym modem kablowy to nie wszystko jest jeszcze cos takiego jak HFC MAC ID:xxxxxxxxxxxx(ID Modemu kablowego) i musi ono figurowac u providera.A nie majac tego identyfikatora zarejestrowanego mozesz sobie tylko pomazyc :mrgreen: :)
oczywiście źe nie moźliwe, przecieź admin od razu zobaczy źe ktoś nowy się podłącza.
kaźda karta sieciowa ma swój unikalny adres mac, na serverze admin musi chyba zezwolić temu dresowi mac (czyli danemu komputerowi) by łączył się z netem
kaźda karta sieciowa ma swój unikalny adres mac, na serverze admin musi chyba zezwolić temu dresowi mac (czyli danemu komputerowi) by łączył się z netem
heh nie wiem czy uzyskasz na tym forum odp... :wink:
Co do pytania to moim zdaniem to niemozliwe.. :)
Co do pytania to moim zdaniem to niemozliwe.. :)
Strona 1 / 1