Internet przez sat.
gdy przeglada sie oferty na allegro "karty sat" to na nich moźna prawie zawsze mozna zauwazyc "–internet satelitarny" a wiec wlasnie to jak sobie kupie taka karte za te 180–200 zł bo czasze juz mam na dachu to bede miec neta ?? :> chodzi mi tylko o odbior bo wysylac moge sobie swoja limitowana neostrada :D co o tym myslicie ?? :> jak to jest ktos juz kiedys probował ?? :>
Odpowiedzi: 10
Witam
Mialem okazję testować jakiś czas taki net via sat a konkretnie EON . Jak ktoś miał u nich wykupiony abonament to miało się wpływ na to co leci a mając hasło i login moźna było łapać to co zamawiali inni , a prędkość była spoko np. film ( 700 MB ) w jakieś 15 minut.Są jeszcze inne usługi via sat ale dosyć drogie i zawsze musi być kanał zwrotny czyli chociaźby modem.
Mialem okazję testować jakiś czas taki net via sat a konkretnie EON . Jak ktoś miał u nich wykupiony abonament to miało się wpływ na to co leci a mając hasło i login moźna było łapać to co zamawiali inni , a prędkość była spoko np. film ( 700 MB ) w jakieś 15 minut.Są jeszcze inne usługi via sat ale dosyć drogie i zawsze musi być kanał zwrotny czyli chociaźby modem.
spiderko :) osiagi nie wielkie ?? Mylisz sie tam sie dosc szybko sciaga, nie jestem w stanie podac dokladnej predkosci, ale orientacyjnie jak wlaczali u mnie w sieci sciaganie z sat to w pare godzin potrafilo natargac softu z 10gb ;] takze nie sa takie male :) Nio ale glownie karta sluzy od odbierania kanalow... ale z tego co slyszalem polska telewizja teraz zmienila system kodowania i nici z darmowych programow... no chyba ze sharing... czy jakos tak to sie pisze... mozna nieraz trafic na internecie ze za darmo sharing ale ogolnie jest to platne... a polega na tym ze jakis uzytkownik ktory wykupuje kanaly udostepnia je i inni moga ogladac tak samo jak on :))
pozdrawiam ! :)
pozdrawiam ! :)
Polsat swego czasu miał taką usługę, jednak naleźało mieć chociaźby modem tradycyjny źeby wysyłać zapytania do serwerów – ściąganie odbywało się poprzez satelite. Nie wiem jakie są osiągi takiego czegoś, myślę źe niewielkie.
Tego nie kapuje wcale.
Jednym slowem bedzie Ci sciagac sie wszystko co popadnie...
Tego nie kapuje wcale.
gdy przeglada sie oferty na allegro "karty sat" to na nich moźna prawie zawsze mozna zauwazyc "–internet satelitarny" a wiec wlasnie to jak sobie kupie taka karte za te 180–200 zł
Heheh ludzie nie umiecie czytac o co chodzi ?? widocznie czytacie to co nie trzeba albo nie umiecie czytac ze zrozumieniem. W przytoczonym fragmencie wyzej jest jasno i wyraznie napisane ze chodzi o internet z karty sat.... a jak nie znacie chociasz troche opcji tych kart to nie udzielajcie sie. Poczytajcie troche chocby tak jak napiasl mbr na allegro to bedziecie wiedziec o co sie rozchodzi.
Dla wyjasnienia:
Przez karte sat mozna tylko sciagac pliki i nie przez zaden emule czy inne programy. Kupicie karte to zobaczycie na czym to polega.
A ja wiem jak to dziala i wiem co pisze, u mnie w sieci 2 osoby maja karty sat i wlasnie tak jak napisalem sciagaja sobie z niej pliki ;]
Poszukajcie na allegro kart sat i poczytajcie to skapujecie o co biega ;]
Pozdrawiam :)
Heheh ludzie nie umiecie czytac o co chodzi ?? widocznie czytacie to co nie trzeba albo nie umiecie czytac ze zrozumieniem. W przytoczonym fragmencie wyzej jest jasno i wyraznie napisane ze chodzi o internet z karty sat.... a jak nie znacie chociasz troche opcji tych kart to nie udzielajcie sie. Poczytajcie troche chocby tak jak napiasl mbr na allegro to bedziecie wiedziec o co sie rozchodzi.
Dla wyjasnienia:
Przez karte sat mozna tylko sciagac pliki i nie przez zaden emule czy inne programy. Kupicie karte to zobaczycie na czym to polega.
A ja wiem jak to dziala i wiem co pisze, u mnie w sieci 2 osoby maja karty sat i wlasnie tak jak napisalem sciagaja sobie z niej pliki ;]
Poszukajcie na allegro kart sat i poczytajcie to skapujecie o co biega ;]
Pozdrawiam :)
czyli z e–mule bede mogl korzystac i sciagac sobie filmy ?? :PP :>
lopezz88:Witam :) Heheh zle myslicie i mowicie.... jezeli chodzi o internet przez ta satelite za pomoca karty sat to... chodzi o to ze bedziesz mogl sciagac masowo to co znajduje sie na internecie, mianowicie strony itd. Ale jest jedna wada nie istnieje cos takiego zeby wyszukiwac plikow tylko poprostu zaznaczasz w programie jakiego rodzaju pliki maja Ci sie sciagac, np. mp3, czy avi. to wtedy beda tylko te sie sciagac ale konkretnie nie znajdziesz tego czego chcesz. Jednym slowem bedzie Ci sciagac sie wszystko co popadnie... wszystko czyli nic wartosciowego ;] Ale jezeli masz duzy dysk i nie masz co robic to mozesz sie pobawic :) Pozdrowionka
co Ty gadasz?!?! czym rozni sie internet satelitarny od "kablowego" ?! a no tylko sposobem udostepnienia internetu przez providera a nie tym ze satelita sciaga wszystko co sie napatoczy ! o ludzie...
Tia... :lol:
Witam :) Heheh zle myslicie i mowicie.... jezeli chodzi o internet przez ta satelite za pomoca karty sat to... chodzi o to ze bedziesz mogl sciagac masowo to co znajduje sie na internecie, mianowicie strony itd. Ale jest jedna wada nie istnieje cos takiego zeby wyszukiwac plikow tylko poprostu zaznaczasz w programie jakiego rodzaju pliki maja Ci sie sciagac, np. mp3, czy avi. to wtedy beda tylko te sie sciagac ale konkretnie nie znajdziesz tego czego chcesz. Jednym slowem bedzie Ci sciagac sie wszystko co popadnie... wszystko czyli nic wartosciowego ;] Ale jezeli masz duzy dysk i nie masz co robic to mozesz sie pobawic :) Pozdrowionka
Nie bedziesz mial neta. Trzeba sobie wykupic uslugę, bodajze onet.pl swego czasu cos takiego prowadzil.
Jesli masz neo+ to nawet sienie zastanawiaj – nie oplaca sie!
Jesli masz neo+ to nawet sienie zastanawiaj – nie oplaca sie!
Nie mam netu satelitarnego i nigdy nie miałem, ale będę strzelał...
Jeśli kupisz sobie modem Sagem to nie oznacza to, źe odrazu będziesz miał net... Neostrade jednak musi Ci tpsa udostępnić. To samo pewnie jest z netem przez satelitkę... Bez providera netu nie będzie (chyba, źe znajdziesz jakieś darmowe wejście, w co wątpie).
Jeśli kupisz sobie modem Sagem to nie oznacza to, źe odrazu będziesz miał net... Neostrade jednak musi Ci tpsa udostępnić. To samo pewnie jest z netem przez satelitkę... Bez providera netu nie będzie (chyba, źe znajdziesz jakieś darmowe wejście, w co wątpie).
Strona 1 / 1