Internet przez kablówkę (UPC) i Ad–aware 6

Mam stały dostęp do internetu przez kablowkę (UPC), system – WinXP. Ostatnio potraktowałem system Ad–aware'm, kasując "hurtem" wszystkie śmieci, które znalazł. I dostęp do netu przestał działać !!! Na szczęście po przywróceniu skasowanych elementów z "kwarantanny" net ruszył, ale teraz znowu mam zaśmiecony system.
Moźe ktoś wie, jaki element wykrywany przez Ad–aware jest niezbędny do działania dostępu przez kablówke?
Mogę oczywiście kasować po jednym elemencie i patrzeć, czy jeszcze działa, ale to robota na parę dni.
Moźe ktoś ma podobne doświadczenia?

Odpowiedzi: 5

A swoją droga to dziwne o tyle, źe cała konfiguracja modemu kablowego – i to w wypadku USB to podanie płyty z jednym plikiem , a przy karcie sieciowej nawet tego ni trzeba.
Kolejne potwierdzenie, źe Ad–aware to jednak nie jest to.
Rebe
Dodano
05.03.2004 07:51:39
Za wiele ten temat nie ma wspolnego z dzialem XP a i pytanie:
WaldiPro:
Moźe ktoś wie, jaki element wykrywany przez Ad–aware jest niezbędny do działania dostępu przez kablówke?
jest z zakresu wiedzy wrozbity. Ktoz Ci powie jaki element, skoro nikt oprocz Ciebie nie widzi wyniku skanowania Adaware. Musialbys w jakis sposob podac logi.
EL NINO
Dodano
04.03.2004 22:59:10
Potraktuj system Spybot Search&Deastroy działa podobnie, moźe po usunięciu tego co znajdzie wszystko będzie OK

PoZDRo 8) 8) 8)
beed
Dodano
04.03.2004 17:36:05
Cookies wyczyszczone, pomoc techniczna z kablówki jest czystą fikcją (dostępne tylko coś na kształt osławionej "błękitnej linii" TPSA).
Anonymous
Dodano
04.03.2004 15:41:08
najpierw usun cookie, pewnie to bedzie cos z dialer conekt (nie mylic z 0700)
Anonymous
Dodano
04.03.2004 15:15:24
Anonymous
Dodano:
04.03.2004 12:27:32
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1