internet nie dziala
mam 2 komputer: jeden stacjonarny , 2 laptop, obydwa maja xp proffesional, sa podlaczane do internetu za pomoca osobnych modemow kablowych tylko ze na laptopie przestal dzialac internet... jak chce wyswietlic strone to mi pisze ze nie mam polaczenie z internetem, a na drugim komputerze jest internet.
Oto czego probowalem:
1.ponowna konfiguracja polaczenia sieciowego
2.zamiana modemow kablowych
3.sprawdzanie wirusow
4.nagranie nakladki na xp
i zadne z tych rozwiazan nie pomoglo, co moze byc jeszcze przyczyna?? prosze o pomoc
p.s od tego czasu komputer mi sie bardzo dlugo wylacza
Oto czego probowalem:
1.ponowna konfiguracja polaczenia sieciowego
2.zamiana modemow kablowych
3.sprawdzanie wirusow
4.nagranie nakladki na xp
i zadne z tych rozwiazan nie pomoglo, co moze byc jeszcze przyczyna?? prosze o pomoc
p.s od tego czasu komputer mi sie bardzo dlugo wylacza
Odpowiedzi: 4
we wlasciwosciach tcp/ip ustawiam automatuczne uzyskiwanie adresow jezeli wlasnie chodzi o to, a ip wewnetrzne zaczyna sie od 172.16
Rzeczywiscie przypisane, czy tez maja byc przypisane ? Sprawdzales jakie ustawienia dostajesz (IP) ? Czy nie jest to adres z zakresu 169.254.xxx.xxx ?yatomma:ustawinia przypisane automatycznie ...
ustawinia przypisane automatycznie, zadna strona sie nie "pinguje" i nie mam domyslnie ustawionego polaczenia TPSA :(. Moze to karta sieciowa?? Co moze byc jeszcze nie tak??
Ustawienia sieciowe przypisywane sa automatycznie, czy tez wpisujesz recznie podane przez providera ? Czy probowales komendy np. "ping onet.pl" z wiersza polecen ? Jak wyglada u Ciebie zakladka Polaczenia w Opcjach internetowych ? Czy przypadkiem nie masz zalaczone "zawsze wybieraj domyslne" a domyslnym jest jakies przez Dial–Up ?
Strona 1 / 1