Internet nie działa w przeglądarce...
Czasami mam taki problem, ze po jakims czasie nie wgrywaja mi sie strony poprzez przegladarke (Opera, IE) i net przestaje działac w przegladarkach (białe strony). Natomiast poczta The Bat! (odbieranie, wysyłanie) oraz tlen (komunikator) działa normalnie.
Co moze byc wynikiem tego, ze przegladarki po pewnym czasie nie wczytują stron ??? Takie zjawisko wystepuje u mnie od niedawna. Czy mieliscie podobnie ??? Co moze byc za to odpowiedzialne ??? Prosze o podpowiedzi. Dziekuje.
Co moze byc wynikiem tego, ze przegladarki po pewnym czasie nie wczytują stron ??? Takie zjawisko wystepuje u mnie od niedawna. Czy mieliscie podobnie ??? Co moze byc za to odpowiedzialne ??? Prosze o podpowiedzi. Dziekuje.
Odpowiedzi: 13
U mnie teź muliło neta i wiem co sie działo więc powiem ci jak to zrobić przynajmiej w tym moim przypadku : ctrl + alt + delete sprawdź w procesach czy działa tam taki plik jak sysuptime.exe jeźeli taki jest to wyjdź z kompa i wejdź w tryb awaryjny.W trybie awaryjnym znów sprawdź w procesach czy tam jest i jeźeli siedzi tam to go wyłącz.Potem ciągle w tym trybie awaryjnym wyszukaj tego pliku (przez polecenie Wyszukaj w menu start oczywiście :) i usuń wszystkie pliki które noszą dokładnie tą nazwę. Najlepiej jak będziesz usuwał to shiftem + del źeby nie mógł z kosza wrócić.Urochom juź normalnie kompa i wszystko powinno działać. Przypominam tylko źe grzebanie w systemie moźe nieźle narobić bigosu , więc uwaźaj co usuwasz.Wrazie czego reinstalka :?
U mnie teź muliło neta i wiem co sie działo więc powiem ci jak to zrobić przynajmiej w tym moim przypadku : ctrl + alt + delete sprawdź w procesach czy działa tam taki plik jak sysuptime.exe jeźeli taki jest to wyjdź z kompa i wejdź w tryb awaryjny.W trybie awaryjnym znów sprawdź w procesach czy tam jest i jeźeli siedzi tam to go wyłącz.Potem ciągle w tym trybie awaryjnym wyszukaj tego pliku (przez polecenie Wyszukaj w menu start oczywiście :) i usuń wszystkie pliki które noszą dokładnie tą nazwę. Najlepiej jak będziesz usuwał to shiftem + del źeby nie mógł z kosza wrócić.Urochom juź normalnie kompa i wszystko powinno działać. Przypominam tylko źe grzebanie w systemie moźe nieźle narobić bigosu , więc uwaźaj co usuwasz.Wrazie czego reinstalka :?
Jesli problem ponownie wystapi to przetestuje tymi adresami i zobacze czy to wina DNS–ów.
Dodam tyle, ź spróbował bym na początek wpisać bezpośreni adres strony WWW , jeśli nie będzie problemu to rada brtx'a jak najbardziej aktualna czyli DNS.
Dla próby spróbuj wpisać alternatywne adresy oto kilka:
212.85.112.37 – home.pl
213.25.47.166 – home.pl
216.93.164.222– home.pl
212.2.96.51 – Polkomtel
212.2.96.52 – Polkomtel
149.156.1.3 –cyf–kr.edu.pl
149.156.2.101 –cyf–kr.edu.pl
Dla próby spróbuj wpisać alternatywne adresy oto kilka:
212.85.112.37 – home.pl
213.25.47.166 – home.pl
216.93.164.222– home.pl
212.2.96.51 – Polkomtel
212.2.96.52 – Polkomtel
149.156.1.3 –cyf–kr.edu.pl
149.156.2.101 –cyf–kr.edu.pl
sprubuj odłączyć go na chwilę i włącz net.
Uźywam Norton Internet Security jako firewall, wiec nie jestem pewny, czy to jest jego wina iź moze zamulac połaczenie z internetem poprzez przeglądarke.
A morze masz np. Pande bo znajomy postawił Pande i jej firewall czasem tak dziwnie ściemnia. Poczta w Outlook działa a stronki nic tylko biel. Wywalił i jest oki.
Nie, on nie naprawia polaczenia. Naprawia winsock.
Probowałes sciagac i uruchamiac winsockfix ??
czy ten program naprawia połaczenie z internetem ???
czy ten program naprawia połaczenie z internetem ???
Oczywiscie podstawowa rzecz do sprawdzenie to DNS jak BRTX napisał. Miałem jednak taki problem kiedyś i niebyło to spowodowane dnsami. Po bardzo długim sprawdzaniu, testowaniu i szukaniu znalazłem przyczynę – switch! Mam 3 kompy. Dwa działały oki na jedenym objawy były takie jak piszesz – identyczne. Zmieniałem porty na switchu i było tak samo. Kiedy jednak zmieniłem switch na zupełnie inny problem znikł!
Niewiem do teraz jak to rozumieć, czy mac mojej sieciówki(ip próbowałem inne – bez rezultatu) został w jakiś sposób wykluczony na switchu z przepuszczania określonego ruchu? (switch niezarządzalny)Niewiem do dziś jak to się stało ale wymiana switcha wyeliminowała problem.
Niewiem do teraz jak to rozumieć, czy mac mojej sieciówki(ip próbowałem inne – bez rezultatu) został w jakiś sposób wykluczony na switchu z przepuszczania określonego ruchu? (switch niezarządzalny)Niewiem do dziś jak to się stało ale wymiana switcha wyeliminowała problem.
Wyglada na to ze pada serwer DNS.
Jak laczysz sie do Internetu?
Jak laczysz sie do Internetu?
Strona 1 / 1