Internet Explorer

Witam. Mam problem z IE. Na niktorych stronkach i na tej rowniez jak klikam na jakiegos linka to zanim sie otworzy ta nastepna stronka to explorer musi sie "namyslec" czyli przez chwile tak jakby sie blokuje i za chwile chodzi dalej. To samo mam na onecie. Na bierzaco uzywam Ad–aware do usuwania roznych szpiegowskich programikow i oczyszczam dysc BeCleanerem. Wiec nie wiem czemu dalej sie tak dizeje. Wiecie dlaczego i jak to usunac??

Odpowiedzi: 5

Jest wiele sprzeczności w Twojej wypowiedzi, jedno wyklucza druge.
BTW, wszystko jest wporządku, czas ładowanie nie odbiega od normy.
Na prędkość ładowania strony mają wpływ takie czynniki jak :

Rodzaj serwerów i liczba osób z nich korzystająca.
Trasa jaką pokonują pakiety.
Pliki Cooki.
Pliki Temp Internet.
Liczba user`ów wewnątrz sieci.
Liczba userów poza siecią.
Uźywana przepustowość łącza.
I parenascie innych.
McScr@by
Dodano
01.03.2004 00:24:24
Zanim sie stronka zaladuje to mija jakies 4–5 sekund, a ja chce zeby od razu mi sie ladowala – w koncu to tak powinno dzialac... Ale nie na wszytkich stronkach to mam... Na przyklad na onecie, na idei, chip, czy na przyklad tutaj ten serwis czy jeszcze innych, a gdzies indziej dziala mi normalnie. Nie wiem od czego to zalezy. CZasem i na onecie jest w porzadku tylko na krotko;)
Ja mam stale lacze– LAN wlasnie o przepustowosci 100 mb/sec. Mam jeden komputer w domu wiec tylko ja z niego korzystam, zadnych user'ow wiecej nie ma.
Anonymous
Dodano
29.02.2004 23:08:46
No przecieź nic nie napisałeś, źe robiłeś to juź nie raz czy codziennie, a nikt nie jest wrószką.
Ile czasu trwa ten przestuj :?: .
Zanim przeglądarka znajdzie odsyłacz i załaduje go do pamięci podręcznej mija minimalny okres czasu, ale ma tu takźe wpływ wykorzystanie łącza przez innych user`ów w tym samym czasie.
Jesteś w jakiś LAN`ie, dzielisz łącze :?:.
McScr@by
Dodano
29.02.2004 20:19:00
No przeciez robilem to juz nie raz. Na bierzaco to robie prawie codziennie. No oprocz defragmentowania. Ale codziennie oczyszczam dysk,czyszcze Temporary Internet Files,Cookies,prawie codziennie skanuje system Ad–aware.Jest poprawa na poczatku ale po paru godzinach uzywania znow takie same problemy mam z IE. Z innymi przegladarkami typu Opera,Mozilla,Netscape nie mam takiego problemu,ale jednak najbardziej mi pasuje IE i dlatego go uzywam. Raz na kilka dni skanuje dysk skanerem mks–vir.Defragmentuje dysk raz na miesiac.Chyba czas na zformatowanie dysku i zainstalowanie XP od nowa...Ale nie chce mi sie tego robic:)
Anonymous
Dodano
29.02.2004 19:21:32
Wyczyść pliki Temp, historię stron, cooki, Off line.
Posprzątaj w systemie i zdefragmentuj dyski, i daj info czy pomogło.
McScr@by
Dodano
29.02.2004 15:49:47
Anonymous
Dodano:
29.02.2004 14:52:48
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1