Internet explorer

Witam.
Mam problem z Internet Explorerem. Kiedy próbuję wejść na jakąś stronę rzez IE wyświetla dobrze znane "Nie moźna wyświetlić strony". Nie jest to sprawa samego internetu, bo programy typu p2p, konnekt(to takie gg) działają dobrze...tak jak Opera której jestem zmuszony teraz uźywać. Nie jest to teź raczej problem sieci, bo IE nawet nie próbuje wczytać strony! Nie mam ustawionego proxy. Wirósów nie mam , sprawdzałem CWshadder i Pandą. Mam zainstalowane SP2.
Mam nadzieję, źe reinstalacja IE coś pomoźe ale...nie wiem jak to zrobić, źeby nie skopać całego systemu :(
Nie mówcie mi tu przosze nawet o 'dodaj usuń składniki systemu windows', bo nawet po takiej deinstalacji da się normalnie uźywać IE.
Bardzo prosiłbym o pomoc w tej sprawie, chyba, źe macie jakiś pomysł jak w inny sposób naprawiśc mojego IE.

Skoro juź napisałem o tym problemie napiszę teź o reszcie.
–uźywam worda 2000 i czasem przy wklejaniu duzych(długich) textów do niego...zawiesza się(nie odpowiada, muszę zamykać menager'em) :( . Czy przyczyną moze niekompatybilnoś mojego systemu xp(home) z office'm 2000 ??
–zazwyczaj gdy klikam pawym pzyciskiem na jakiś plik okienko menu pojawia się dopiero po aź 10sek :| zaczeło się to dziać mniej więcej od kiedy dokupiłem sobie ramu(teraz mam 3 x 256) wszystkie inne programu na ogół zrzerające pamięć chodza dobrze :/
–mam jeszcze jeden problem związany z IE, a dokładniej z obrazkami. Kiedy próbuję zapisywać niektóre obrazki na dysku jako jedyną opcję zapisu IE uznaje .bmp :| pomimo iź sam plik jest w formacie .jpg czy .gif. To zazwyczaj robi się po jakimś czasie os reinstall'u windowsa(na początku zapisuje normalnie dopiero po np. jakimś miesiącu jako .bmp)Jest mi to strasznie nie na ręke i bardzo bym był wdzięczny za pomoc w tej sprawie(zwłaszcza jeśli uda mi się znów wchodzić na strony przez IE)

Przepraszam jeśli narobiłem błędów, lub jeśli był taki temat(czy podobne) ale jestem lekko podenerwowany.
Z góry dziękuję, bo zakładm, źe jak zwykle pomoźecie w potrzbie :wink:

768 DDR; gf4 64Mb; win xp home edition; service pack 2;

Odpowiedzi: 20

Ciesze sie, bo uzycie tego fixa przyszlo mi do glowy prawie przypadkiem.

P.S. To piwo masz jak w banku :wink: .
EL NINO
Dodano
19.10.2004 01:16:46
właśnie tak :)
axZZe
Dodano
19.10.2004 00:51:33
Czyli pomogl ten fix ?
EL NINO
Dodano
19.10.2004 00:40:40
EL NINO:
Kurna, probujemy dalej:
– w zwiazku z tym, ze mogl sie wysypac winsock, albo sciagnij sobie ze strony M$ WinsockXPFix.exe i uruchom

hehe..chyba usuneło mi wszystkie ustawienia urzytkownika ale to nic :) Wielkie dzięki, juź działa. Duźe piwo stawiam w Warszawie!
axZZe
Dodano
19.10.2004 00:37:20
axZZe, sorry ale z rozpedu napisalem o usunieciu lmhosts z rozszerzeniem. On ma rozszerzenie. No ale mozesz go przywrocic z plyty gdybys go potrzebowal.

Teraz do rzeczy:
1. Juz wiemy ze masz czysto w driversetc\r 2. OK
3. Nie ma, to dobrze.
4. To nie ten. Swoj mozesz zostawic.
5. Skoro nie ma folderu, rowniez dobrze.
6. Nie masz Internet Explorer, to rowniez dobrze. Nie masz bowiem zastosowanych zadnych ograniczen.

Kurna, probujemy dalej:
– w zwiazku z tym, ze mogl sie wysypac winsock, albo sciagnij sobie ze strony M$ WinsockXPFix.exe i uruchom, albo usun wszystkie skladniki swojego polaczenia (protokoly, klienta, itd), odinstaluj w menedzerze sieciowke i zresetuj komputer. Moznaby nawet przelozyc ja do innego gniazda.
– mimo wszystko uzyj programiku HiJackThis i pokaz loga. Pokaz rowniez co masz uruchomione w Task managerze.
EL NINO
Dodano
18.10.2004 23:24:45
– pozbyłem się wszystkich plików, teraz zostały tam tylko hosts; networks; protocol; services
[obrazek]
– nie znalazłem źadnych 'danych' {5D60FF48–95BE–4956–B4C6–6BB168A70310} w rejestrze
– na dysku mam tylko jeden plik ale on sią nazywa TGT_BHO.dll i znajduje się w katalogu Program FilesTGTSoftStyleXP – mam wykasować ? (uźywam programu style xp)
– nie mam takiego folderu w Program files\r – napewno 'HKCUSoftwarePoliciesMicrosoftInternet Explorer' ? bo w Microsoft mam tylko podklucz SystemCertificates nie mam wogóle tam Internet Explorer moźe dlatego mi net przez IE nie chodzi o_O
axZZe
Dodano
18.10.2004 17:05:43
Zrobmy tak:
– pozbadz sie wszystkich plikow z jakimkolwiek rozszerzeniem z tego folderu. Moga tam zostac jedynie hosts i lmhosts bez rozszerzenia.
– sprawdz klucz HKCUSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionInternet Settings i znajdujacych sie w nim wartosci wpisow ProxyOverride, oraz ProxySerwer
– przeszukaj rejestr (F3) na obecnosc CSIDa {5D60FF48–95BE–4956–B4C6–6BB168A70310} i wykasuj
– przeszukaj dysk na obecnosc pliku IncFindBHO.dll lub IncFindBHO150.dll, bho.dll, setup_incred_8.exe, setup_incred_10.exe, incfin~1.dll i wykasuj. Mozesz miec folder w Program Filesincredifindho wiec usun z cala zawartoscia.
– sprawdz klucz HKCUSoftwarePoliciesMicrosoftInternet Explorer i jesli bedzie podklucz "Restrictions present" z zawartoscia, wykasuj
EL NINO
Dodano
18.10.2004 11:49:43
w katalogu driversetc są 4 pliki:
hosts
hosts.bho
hosts.ics
Imhosts.sam

zawartośc hosts i hosts.bho sa takie same:
# Copyright (c) 1993–1999 Microsoft Corp.
#
# To jest przykładowy plik HOSTS uźywany przez Microsoft TCP/IP
# w systemie Windows.
# Ten plik zawiera mapowania adresów IP na nazwy komputerów
# Kaźdy wpis powinien być w osobnej linii.
# W pierwszej kolumnie powinny być umieszczone adresy IP, a następnie
# odpowiadające im nazwy komputerów. Adres i nazwa powinny być oddzielone
# co najmniej jedną spacją
#
# Dodatkowo, komentarze (takie jak te) moźna wstawiać w poszczególnych
# liniach lub po nazwie komputera, oznaczając je symbolem '#'.
#
# Na przykład:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # serwer źródłowy
# 38.25.63.10 x.acme.com # komputer kliencki x

127.0.0.1 localhost

treść pozostałych dwuch jest za znakami '#' więc nie ma sensu pisać tu ich treści
axZZe
Dodano
18.10.2004 02:55:25
Zerknij moze do pliku hosts i sprawdz zawartosc. Czy nie bedzie przekierowan na localhost ? Czy nie bedzie dwoch plikow hosts ? Ten wlasciwy, przykladowy, ma swoje miejsce w C:windowssystem32driversetc
EL NINO
Dodano
18.10.2004 02:19:19
EL NINO:
Podobne komunikaty wywalalo mi, gdy zmienialem kiedys ustawienia w zakladce Polaczenia Opcji internetowych a dokladnie w Ustawienia sieci LAN.
Sprobuj zaznaczyc "automatycznie wykryj ustawienia".

dalej to samo :/ Nie mam wogóle źadnego punktu zachaczenia co to moze być. Ostatnio usówałem jakieś 'shopathome(cośtam)' poprzez regedit'a.. moźliwe źe coś skasowałem przez pomyłkę?

EDIT: i chyba teź 'SahAgent'
axZZe
Dodano
18.10.2004 02:07:06
Dzięki.Przepraszam
Pozdrawiam
Amator
Dodano
18.10.2004 01:34:04
Amator:
Skanuję i ciągle mam ten komunikat i nie mogę usunąć, chyba źe usunę ten wpis
Lokalizacja:...SoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain "Start Page" ("http://www.onet.pl")
On własnie powoduje tak mi się wydaje ten błąd albo wirus albo szpieg
To nie jest zaden blad, wirus czy szpieg. Zmieniasz strone startowa na onet.pl w rejestrze a wczesniej w zakladce Opcji internetowych i program ktory uzywasz, wykrywajac ta zmiane robi to, do czego zostal stworzony – albo blokuje Ci ta zmiane, albo informuje Cie o zmianie. To wszystko na temat tego "zagrozenia".
Ponadto program podpowiada Ci co masz zrobic – "add this listing to your ignorelist" a to oznacza tylko i wylacznie dolaczenie tego "swinstwa" do listy rzeczy o ktore sie juz nie bedzie pultał.

Amator:
Bla nie znam angielskiego moja wina ale nie powód do krytyki.
Ska wiesz ze ja znam angielski ? Moze to tylko odrobina wyobrazni ?

Update –
no i widzisz Amatorze jak to jest z tym dodawaniem swoich postow do czyichs tematow. Problem absolutnie odmienny a zamieszanie w kazdym miejscu. Jesli masz problem, otwieraj nowe tematy.
Z tego wszystkiego zapomnialem odpisac rowniez koledze zakladajacemu ten temat.
axZZe:
Mam problem z Internet Explorerem. Kiedy próbuję wejść na jakąś stronę rzez IE wyświetla dobrze znane "Nie moźna wyświetlić strony".
Podobne komunikaty wywalalo mi, gdy zmienialem kiedys ustawienia w zakladce Polaczenia Opcji internetowych a dokladnie w Ustawienia sieci LAN.
Sprobuj zaznaczyc "automatycznie wykryj ustawienia".
EL NINO
Dodano
18.10.2004 00:36:09
EL NINO:
Ale kurna chlopie mieszasz.
Dostajesz komunikat "Possible Browser Hijack attempt" wskazujacy na onet.pl ? A kto zmienial recznie w rejestrze strone startowa ? Ja ?

Tia. Blablabla... "Possible attempt to control/redirect the browser". Pieknie kurna. Sam se kontrole przejmujesz na przegladarka :mrgreen: .

Skoro nie znasz funkcji programu ktorego uzywasz, to go wyrzuc i nie zawracaj sobie nim glowy. Albo przynajmniej pomysl o co chodzi w wyswietlanym komunikacie.

Ale to było i jest przed zmianą w rejestrze
Bla nie znam angielskiego moja wina ale nie powód do
krytyki.Nic sam z rozmysłem nie zmieniałem i nie przejmowałem kontroli (co ja mogę przejąć)nad stroną startową.Skanuję i ciągle mam ten komunikat i nie mogę usunąć, chyba źe usunę ten wpis
Lokalizacja:...SoftwareMicrosoftInternet ExplorerMain "Start Page" ("http://www.onet.pl")
On własnie powoduje tak mi się wydaje ten błąd albo wirus albo szpieg
Pozdrawiam
Amator
Dodano
17.10.2004 23:39:07
Czy ktoś wie co mam zrobić z tym IE źeby działał ? :(
EL NINO, SLAY3R, Rebe, McScr@by – liczę na was tak jak poprzedno! :(
axZZe
Dodano
17.10.2004 23:23:43
Ale kurna chlopie mieszasz.
Dostajesz komunikat "Possible Browser Hijack attempt" wskazujacy na onet.pl ? A kto zmienial recznie w rejestrze strone startowa ? Ja ?

Tia. Blablabla... "Possible attempt to control/redirect the browser". Pieknie kurna. Sam se kontrole przejmujesz na przegladarka :mrgreen: .

Skoro nie znasz funkcji programu ktorego uzywasz, to go wyrzuc i nie zawracaj sobie nim glowy. Albo przynajmniej pomysl o co chodzi w wyswietlanym komunikacie.
EL NINO
Dodano
17.10.2004 23:18:34
Zrobiłem Dzieki mam onet.pl
Ale i to
Sprzedawca:Possible Browser Hijack attempt
Kategoria:Data Miner
Typ obiektu:Dane rejestru
Rozmiar:19 Bytes
Aktywność:2004–10–17
Zagroźenie:Średni
Indeks TAC:3
Komentarz:Moźliwa próba wtargnięcia poprzez przeglądarkę
Opis:Possible attempt to control/redirect the browser. This object referrs to a "blacklisted" site. If the site listed is the site intended (in other words, it is set to the setting you wish it to be set to), add this listing to your ignorelist. If not, then selecting this item will reset your browser to the default setting for this item.
Cały czas kasuję i cały czas to jest
Pokasowałem juź róźne pliki z Hijackthis
niechcący po fix wszystkie jakieś backupy
ale ten wirus–czy to wirus czy szpieg ciźgle jest
Przy skanowaniu Ad–vare SE prof.
Pozdrawiam
Amator
Dodano
17.10.2004 21:06:33
Amator:
A co wstawić w danych i jak bo mam Domyślna REG_SZ
wartość nie ustalona
Pozdrawiam

Wpisz tam strone domyslna (domowa) w formie http://www.xxx.yy gdzie x i y to adres
Bobi
Dodano
17.10.2004 20:44:11
A co wstawić w danych i jak bo mam Domyślna REG_SZ
wartość nie ustalona
Pozdrawiam
Amator
Dodano
17.10.2004 20:18:56
Zrobiłem skanowanie Awastem i przez internet
skasowalem jakieś trojany i narazie jest OK
Dzieki i Pozdrawiam
Amator
Dodano
17.10.2004 00:27:45
Amator:
Tak to Se profesional ustawiam w domyślne ustawienia na onet.pl, ale nie pomaga po skanowaniu znów jest
MSN Explorer nie miałem tego po uaktualnieniu tak się porobiło, nie jest to aź takie okropne ale uciąźliwe bo po kazdym skanowaniu muszę zmieniać stronę startową.Nie będę nudzil –macie tu powaźniejsze problemy do rozwiązania.
Pozdrawiam

Idz do HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftInternet ExplorerMainStart Page wstaw domyslna jaka chcesz
Sprawdzilem u siebie i po skanie strona została nie tknieta
Bobi
Dodano
17.10.2004 00:06:03
axZZe
Dodano:
16.10.2004 01:49:45
Komentarzy:
20
Strona 1 / 2