internet explorer nie moźe otworzyć źadnej strony
Nie wiem czy to od tego, ale po aktualizacji Norton Antyvirus przez internet nie mogę otworzyć źadnej strony. Pojawia się " dnserror ". Nie wiem co zrobić
(mam neostrade i połączenie śię uruchamia, tylko strony nie wchodzą)
dzięki
(mam neostrade i połączenie śię uruchamia, tylko strony nie wchodzą)
dzięki
Odpowiedzi: 20
Przeczytaj jeszcze raz to co napisalem wyzej – usun to i zainstaluj tylko modem a pozniej utworz nowe polaczenie telefoniczne. Prosciej juz nie mozna a trzeci raz juz nie napisze.mikii:program do obsługi
program do obsługi, ale tam są chyba teź sterowniki.
Jeszcze raz i powoli – instalujesz program do obslugi neostrady czy same sterowniki do modemu ?miki:odinstalowałem neostrade a potem zainstalowałem z płyty ponownie
Moźe prawy przycisk myszki ci się popsuł :mrgreen:
nie wiem o co wam chodzi, tak właśnie zrobiłem odinstalowałem neostrade a potem zainstalowałem z płyty ponownie. Powidzcie mi dlaczego nie otwierają się właściwości w połączeniach sieciowych jak robie prawoklik na neostradę.
Te o dłuźszych adresach przewaźnie nie mają swojego własnego ip :wink: bo nie są jedyne na serwerze :wink:
Nie nie kaźda strona ma swój IP. Akurat tak się składa, źe po podaniu ip serwera onetu wchodzisz na stronę główną.
EL NINO:Sprawdz miki, czy otworzy Ci sie np. onet.pl po wpisaniu w okienko tylko adresu jego IP – 213.180.130.200
Mam pytanko: czy kazda strona ma swoj adres IP? Jesli tak, to gdzie mozna go znalezc? Pomyslalem sobie, ze to duzo wygodniejsze dawanie np. samego adresu IP, niz podawanie komus np. kosmicznie dlugiego linka.
Dzieki za odpowiedz ...
miki:wszystko mam zainstalowane z płyty neostrady.
No tak, ale czy do łączenia się z i–netem kozystasz z aplikacji dołączonej przez telekomunikację.
Jeźeli tak to odinstaluj ją, podtem zainstaluj nowy sprzęt – modem (tak jak pisał EL NINO sterowniki są na płycie), a potem wejdź do połączeń sieciowych i stwórz nowe połączenie.
wszystko mam zainstalowane z płyty neostrady.
Czy nie uzywasz przypadkiem aplikacji tepsy do obslugi neostrady ? Jesli tak, to odinstaluj i zainstaluj standardowo sprzet czyli modem, podajac mu sterowniki z plytki neostrady a pozniej utworz nowe polaczenie telefoniczne z loginem i haslem takim jakie masz przypisane do siebie.
Panowie ne kłućcie się.
Bo ja mam jeszcze jeden problem.
Jak wchodzę w połączenia sieciowe, i chcę włączyć właściwości neostrady, to one się po prostu nie włączają. Natomiast właściwości Tpsa włączają się normalnie.
Próbowałem juź przeinstalować neostradę, ale nie pomogło.
Macie głowy nie od parady. Pomóźcie
Bo ja mam jeszcze jeden problem.
Jak wchodzę w połączenia sieciowe, i chcę włączyć właściwości neostrady, to one się po prostu nie włączają. Natomiast właściwości Tpsa włączają się normalnie.
Próbowałem juź przeinstalować neostradę, ale nie pomogło.
Macie głowy nie od parady. Pomóźcie
EL NINO:Wyobraz sobie, ze wiem doskonale co to serwer DNS i jak i gdzie sie to wpisuje. Usilnie chce Ci powiedziec, ze neostrada wszystkie ustawienia dostaje z serwera DHCP
Ale moźna je zmienić i w tym przypadku to mogłoby pomóc.
EL NINO:Kiedys rownie gorliwie przekonywales mnie, ze dialery przekierowujace polaczenie na numery 0700–xxx dzialaja na neostradzie (bo to tez modem).
Nie obraz sie, ale czy potrafisz dopuscic do siebie fakt swojej pomylki ?
Przeczytaj tamten post jeszcze raz. Zapewniam Cię, źe nie pisałem iź dialery działają na neostradzie. Napisałem tylko, źe neostrada to nie łącze stała. A to zasadnicza róźnica.
PS. Czytaj trochę uwaźniej posty bo dochodzi do takich nieporozumień.
Wyobraz sobie, ze wiem doskonale co to serwer DNS i jak i gdzie sie to wpisuje. Usilnie chce Ci powiedziec, ze neostrada wszystkie ustawienia dostaje z serwera DHCP, tylko Ty nie potrafisz tego pojac. Kiedys rownie gorliwie przekonywales mnie, ze dialery przekierowujace polaczenie na numery 0700–xxx dzialaja na neostradzie (bo to tez modem).
82. Co to jest DNS? Czy TP S.A. udostępnia DNS ?
DNS (Domain Name System) jest systemem serwerów uźywanym przez komputery w sieci Internet do zamiany nazw domenowych (np. www.wp.pl) na adres IP (w tym przypadku 212.77.100.101) i odwrotnie. Adresy serwerów DNS są konieczne do prawidłowego skonfigurowania komputerów Abonenta. Uźytkownik moźe tak skonfigurować swój komputer, aby współpracował z dowolnym serwerem DNS dostępnym z sieci Internet (nie musi to być serwer udostępniany przez TP S.A.). TP S.A. utrzymuje dwa serwery DNS, które są dostępne pod następującymi adresami: 194.204.152.34, 194.204.159.1. Dodatkowo dla Abonentów dostępu do Internetu DSL TP dostępny jest serwer DNS tpinternet pod adresem 193.110.120.5. Zaleca się korzystanie z podanych serwerów DNS, poniewaź są one dostępne poprzez sieć szkieletową TP, co oznacza szybkie i niezawodne działanie.
Jest to cytat ze strony http://www.internetdsl.pl/pages/technologia.php . Dodam, źe jest to oficjalna strona tepsy.
Z tego wynika, źe DNS–y nie są przydzielana "na chama", a uźytkownik sam wybiera z których korzysta.
Wyobraz sobie krecik, ze uzywajac neostrade, nie jestes podlaczony bezposrednio do internetu. Laczysz sie przez serwer tepsy (a dopiero on ma dostep powiedzmy bezposredni). Serwer ten na podstawie loginu i hasla nadaje Twojej maszynie wszystkie ustawienia. Jest to identyczna sytuacja jak w przypadku polaczenia przez zwykly modem.
Internet to taka większa sieć lokalna. A np. w neostradzie ma się zmienne ip. I chyba "coś" musi to ip dla uźytkownika przypisać. prawda? A do tego właśnie słuzy DHCP.
EL NINO:Jakie DNS wpisac ? :shock:
Czytaliscie ze ma neostrade ? Przeciez DNSy sa ustawiane przez DHCP razem z innymi rzeczami – IP, maska, itd.
Z tego co wiem to DHCP konfiguruje ustawienia sieci lokalnej a nie ustawienia połączenia z internetem.
Jakie DNS wpisac ? :shock:
Czytaliscie ze ma neostrade ? Przeciez DNSy sa ustawiane przez DHCP razem z innymi rzeczami – IP, maska, itd.
Sprawdz miki, czy otworzy Ci sie np. onet.pl po wpisaniu w okienko tylko adresu jego IP – 213.180.130.200
Jesli tak, to zglos ten fakt tepsie, bo to ich wina. No chyba, ze jakis Twoj firewall blokuje wszystkie polaczenia.
Sprawdz miki, czy otworzy Ci sie np. onet.pl po wpisaniu w okienko tylko adresu jego IP – 213.180.130.200
Jesli tak, to zglos ten fakt tepsie, bo to ich wina. No chyba, ze jakis Twoj firewall blokuje wszystkie polaczenia.
Panel sterowania –>Połaczenia sieciowe i zaznacz (podswietl) karte z ktorej kozystasz,potem prawoklik z menu kontestowego wybiesz wlasciwosci.Potem przejdz na Protokoł internetowy TCP /IP i klini na wlasciwosci.Na karcie Ogolne masz potrzebne ci modyfikacje.