Internet Explorer – autouzupelnianie
Zastanawia mnie jedna rzecz... Czyszcząc historię, pliki cookie, zawartość offline, hasła i formularze autouzupełniania nadal podczas wpisywania adresu www podpowiada mi dalszą jego część, nie wszystkich stron, ale niektórych z odwiedzanych. Wiem, źe moźna wyłączyć autouzupełnianie, ale mam pytanie jak pozbyć się tego problemu w inny sposób? Trzeba usunąć jeszcze coś oprócz wyźej wymienionych rzeczy? Proszę o pomoc.
Odpowiedzi: 14
z tego co pamiętam Microsoft AntiSpyware ma teź takie opcje (polecam programik, darmowy i bardzo dobry)
jest program czyszczący te informacje MRU–Blaster 1.5 – narzędzie stworzone z myślą o eliminacji z naszego systemu MRU (most recently used) wpisów , a takźe cookies oraz cache ostatnio uźywanych plików. Wpisy takie lokują się w naszym rejestrze i obserwując liste MRU moźna z łatwością ustalić jakie pliki były otwierane, zapisywane lub poszukiwane , jak się one nazywały itd. . MRU–Blaster pozwala nam na usunącie ukrytych informacji mówiących o naszej aktywnosci w internecie http://www.snapfiles.com/screenshots/mrublaster.htm , 496 kb, win98–xp .
Wpisy MRU pozostają i są zachowywane umoźliwiając dostęp do najczęściej uźywanych plików, dokumentów itp., ale dają jednocześnie informacje o naszych zwyczajach i otwieranych programach, moźe to być wręcz szkodliwe jeśli dostaną się w niepowołane ręce. Program pozwala zachować prywatność i zawiera baze około 30 tys. MRU, moźna je zeskanować i wyświetlić liste. MRU–Blaster dodatkowo zawiera opcje czyszczenia ciasteczek cookies, bezpieczne usuwanie plików , index.dat itd
do pobrania http://www.javacoolsoftware.net/downloads/mrublastersetup.exe
Wpisy MRU pozostają i są zachowywane umoźliwiając dostęp do najczęściej uźywanych plików, dokumentów itp., ale dają jednocześnie informacje o naszych zwyczajach i otwieranych programach, moźe to być wręcz szkodliwe jeśli dostaną się w niepowołane ręce. Program pozwala zachować prywatność i zawiera baze około 30 tys. MRU, moźna je zeskanować i wyświetlić liste. MRU–Blaster dodatkowo zawiera opcje czyszczenia ciasteczek cookies, bezpieczne usuwanie plików , index.dat itd
do pobrania http://www.javacoolsoftware.net/downloads/mrublastersetup.exe
Eeeee tam. http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=26249Floating:...i jedyna
okazja do 1–razowego wyczyszczenia to reinstalacja
systemu...
:!: po przeczytaniu porad wszystkich zainteresowanych w temacie dochodzę do wniosku, źe
nie ma :?: recepty na zgłoszony problem i jedyna
systemu...
sposoby proponowane przez wszystkich praktycznie
sprawdziłem i nic się nie zmieniło, a przybyło "tego"
źe hoho!
moźe trzebaby zgłosić problem do informatyków produ–centa systemu operacyjnego albo spróbować – moźe w mo
zilli lub operze jest inaczej?
na razie pozdrawiam :wink:
nie ma :?: recepty na zgłoszony problem i jedyna
systemu...
sposoby proponowane przez wszystkich praktycznie
sprawdziłem i nic się nie zmieniło, a przybyło "tego"
źe hoho!
moźe trzebaby zgłosić problem do informatyków produ–centa systemu operacyjnego albo spróbować – moźe w mo
zilli lub operze jest inaczej?
na razie pozdrawiam :wink:
u mnie jak chciałem to wyłączyć pomagało odptaszenie tego co ci przesłałem w 1 poście ale skoro nie da się wyźucić ani z historii i itp to się powoli poddaje
♣ ♫ ♣ ♫ ♣ ♫ ♣ ♫ ♣ ♫ ♣ ♫ ♣ ♫
Myślałem o tym bluzgmaster,
ale chciałbym wiedzieć
jak zrobić to ręcznie
Myślałem o tym bluzgmaster,
ale chciałbym wiedzieć
jak zrobić to ręcznie
to spróbuj jakimś "czyścicielem" np jeśli masz system worksem
Nie pomaga.... Moge sobie czyścić te foldery do woli i nic. Moźemy próbować dalej...
masz rację czasami ręce opadają..
masz rację czasami ręce opadają..
Oprocz tego miejsca w rejestrze, usuwasz:
1. Documents and Settings –> User account –> Local Configuration –> Temporary Internet Files –> Content.IE5
wszystko z tego foldera
i z History.IE5 łącznie z index.dat
1. Documents and Settings –> User account –> Local Configuration –> Temporary Internet Files –> Content.IE5
wszystko z tego foldera
i z History.IE5 łącznie z index.dat
Prawda, ze tam sa. Ale nie te o ktore mi chodzi. Mam wszystko wyczyszczone w TypedURLs(Tylko jest domyślna), a nadal uzupełnia mi niektóre adresy www.... :(
r_a_f_i_k:Dzieki. Ale wiem, źe trzeba usunać je z rejestru, tylko juź kiedyś szukałem, ale nie znalazłem. Wydaje mi się, źe wpisy powinny się znajdować gdzieś tu: HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Internet Explorer. Proszę o trochę dokładniejszą instrukcję. Gdzie mam to znaleźć (dokłandniej)?
IMO wystarczy Historie opróznic
Wpisy sa w TypedURLs
Dzieki. Ale wiem, źe trzeba usunać je z rejestru, tylko juź kiedyś szukałem, ale nie znalazłem. Wydaje mi się, źe wpisy powinny się znajdować gdzieś tu: HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Internet Explorer. Proszę o trochę dokładniejszą instrukcję. Gdzie mam to znaleźć (dokłandniej)?
Tak. Trzeba usunac te strony z rejestru.r_a_f_i_k:Trzeba usunąć jeszcze coś oprócz wyźej wymienionych rzeczy?
musisz wszystko "odptaszyć" tak jak na obrazku
Strona 1 / 1