Internet Explorer 7 Beta2 Preview

Z marszu zainstalowałam Internet Explorer 7 Beta 2 Preview... patrzę na okno tej wyszukiwarki i mało co kumam. Nie znam angielskiego :(
Jak mogę przestawić na język polski i czy w wersji 7 jest język polski?
Pomocy bo zgine w angielskich poleceniach :!:

Odpowiedzi: 18

No i..... zwyczajnie po wielu ceregielach, aź pot lał się po pleckach...pod fachowym kierunkiem... przywróciłam SYSTEM :)
Bardzo, bardzo dziękuję Zółtemu za tyle cierpliwości i chęci pomocy, za fachowe porady, za wytrzymałość na takiego laika jak ja. Dziękuję pięknie :oops: :D :D :D :D

p.s. Teraz chcę przyśpieszyć otwieranie i zamykanie systemu. Prosę trzymać za mnie kciuki i proszę o porady, czy powinnam to zrobić i czy nie ma powikłań po takiej operaccji?
margo
Dodano
16.02.2006 20:43:10
menmirek – obejrzyj sobie w katalogu Windows katalogi zaczynające się od znaku $ (pomijając katalog $hf_mig$) – wszyskie, które mają tam \spuninst\spuninst.exe moźesz w ten sposób odinstalować. Tam są poprawki i aktualizacje Windowsa, które z reguły da się odinstalować poprzez Dodaj/Usuń programy.

margo – co do linków – moźe zrób to "z grubej rury" – w dziale Windows jest FAQ a w nim podany sposób na przeinstalowane/naprawienie IE6 – spróbuj z niego skorzystać.
Niemoźność wejścia na napęd CD jest tylko wtedy gdy w napędzie siedzi płytka z mp3 ?? Czy jak jest inna (np z danymi albo instalka) to teź jest problem ??
No i rejestr. Start –> Uruchom –> regedit i lewej stronie rozwijając drzewko przechodzisz do kluczy, które podałem. Po zaznaczeniu Restrictions po prawej stronie pojawi Ci się lista wpisów i wśród nich popatrz czy nie ma wpisu, o którym pisałem.

PS margo, to "pognam na miotle" oznacza, źe jak nie trafię z rozwiązaniem to jakowyś urok na mnie rzucisz ?? ;)

PS2 margo – uprzejma prośba – nie pisz kilku postów pod sobą – uźywaj opcji Zmień
Żółty
Dodano
16.02.2006 01:35:16
Żółty Królu złoty – bardzo pomogło wszystko poszło pieknie i sprawnie.

mam pytanie czy tym poleceniem mogę odinstalowywać inne programy oczywiście w miejsce 7bet2p nazwa programu do
odinstalowania %windir%\$NtUninstallie7bet2p$\spuninst\spuninst.exe

Jeszce raz bardzo dziękuję i pozdrawiam
menmirek
Dodano
15.02.2006 23:51:24
Żółty:
Ad2 Nie działają linki tylko na forum ??
Ad3 Spróbuj Start –> Uruchom –> regsvr32 /i shell32.dll

Jak na razie to zauwaźyłam, źe linki na forum np; http://www.incredi–lili.de/forum/thread.php?postid=1622#post1622 w poście Alfi gdzie pisze "tu" ale inne na tej stronie takźe.Co do zalecenia j/w... wykonałam i dalej jest tak samo.

Jeśli zaś chodzi o wejście do rejestru i klucza to proszę podaj jak tam wejść, a pognam na miotle?
margo
Dodano
15.02.2006 23:21:19
Żółty:

Jak na razie to zauwaźyłam, źe linki na forum np;http://www.incredi–lili.de/forum/thread.php?postid=1622#post1622 w poście Alfi gdzie pisze tuale inne na tej stronie takźe.Co do zalecenia j/w... wykonałam i dalej jest tak samo.

Jeśli zaś chodzi o wejście do rejestru i klucza to proszę podaj jak tam wejść, a pognam na miotle?
margo
Dodano
15.02.2006 23:20:38
Żółty:

Jak na razie to zauwaźyłam, źe linki na forum np;http://www.incredi–lili.de/forum/thread.php?postid=1622#post1622 w poście Alfi gdzie pisze tuale inne na tej stronie takźe.Co do zalecenia j/w... wykonałam i dalej jest tak samo.

margo
Dodano
15.02.2006 23:20:38
menmirek:

niestety ja nie mogę odinstalować IE7 bo nie mam takiej pozycji w dodaj usuń programy chociaź jest zainstalowana.

Spróbuj Start –> Uruchom –> %windir%\$NtUninstallie7bet2p$\spuninst\spuninst.exe
Moźe być konieczne nakazanie w Opcjach folderów –> Widok pokazywanie plików i folderów ukrytych.

margo:
Ad1 – sprawdź czy w rejestrze, w kluczach HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions i HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions nie masz wpisu NoBrowserOptions – jak masz to usuń i sprawdź czy opcje internetowe działają.
Żółty
Dodano
15.02.2006 22:46:33
I następny kwiatek :cry: . Klikam w stację dysków "F" gdzie mam wyświetloną płytkę z mp3, a komunikat:

Z tym plikiem nie jest skojarzony program umoźliwiający wykonanie tej czynności. Skojarz odpowiedni program, uźywając apletu "opcje folerów" w panetu sterowania.

Co mogę z tymi problemami j/w i tym tutaj zrobić aby to usunąć?
margo
Dodano
15.02.2006 22:03:48
Aha, jeszcze nie działają linki z forum. Klikam i klikam a tu nic tylko przewija sie strona www :cry:
margo
Dodano
15.02.2006 21:48:06
Myślałam, źe gdy powrócę do przeglądarki jaką miałam wcześniej w kompiku to na tym się zakończy sprawa, a tutaj mam takie kwiatki kiedy klikam w narzędzia, opcje internetowe...pokazuje się komunikat tej treści i nie wiem co mam z nim zrobić, co zrobić aby usunąc to ograniczenie i ustawić tak wszystko jak było przed instalowaniem nowego Internet Explorera 7 i po przywróceniu starszej wersji:
"Operacja została anulowana ze względu na ograniczenia nałoźone na ten komputer. Skontaktuj się z administratorem systemu."

P O M O C Y :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
margo
Dodano
15.02.2006 21:46:09
margo – zmień rozmiar avatki.
Peter_l
Dodano
15.02.2006 17:12:44
"W panelu sterowania w Dodaj Usun/Programy po zaptaszeniu okienka "Pokaz aktualizacje" powinna na liscie pojawic sie mozliwosc dezinstalacji IE7 i tym samym powrotu do IE6"

niestety ja nie mogę odinstalować IE7 bo nie mam takiej pozycji w dodaj usuń programy chociaź jest zainstalowana.

Proszę o pomoc co mam z tym zrobić

Pozdrawiam
menmirek
Dodano
15.02.2006 17:10:44
Piękne dzięki Panowie. Tak uczyniłam i jestem hepi, chociaź ta 7–mka jest ciekawa i teraz tęskno mi za nią :(

Walerynkowo źyczę dzisiaj :D
margo
Dodano
14.02.2006 17:21:39
W panelu sterowania w Dodaj Usun/Programy po zaptaszeniu okienka "Pokaz aktualizacje" powinna na liscie pojawic sie mozliwosc dezinstalacji IE7 i tym samym powrotu do IE6
mettal
Dodano
14.02.2006 15:23:57
Odinstaluj tą siódemkę i będziesz miała z powrotem wersję 6
Żółty
Dodano
14.02.2006 15:23:53
mettal:
Nie da sie przestawic i nie ma 7 w j.polskim. Internet Explorer nie jest wyszukiwarka tylko przegladarka, wyszukiwarka to np. google :wink:

Dzieki. Przejęzyczyłam się. A czy ktoś wie co mogę zrobić aby zainstalować Intrnet Explorer np: w starszej wersji, ale z plikiem językowym polskim, gdzie go pobrać i jak to uczynić?
margo
Dodano
14.02.2006 15:20:15
Nie da sie przestawic i nie ma 7 w j.polskim. Internet Explorer nie jest wyszukiwarka tylko przegladarka, wyszukiwarka to np. google :wink:
mettal
Dodano
14.02.2006 15:11:33
mettal
Dodano
14.02.2006 15:11:33
margo
Dodano:
14.02.2006 14:59:18
Komentarzy:
18
Strona 1 / 1