INTER. EXPLORER a GADU–GADU CIEKAWE!!!
hej!
mam taki proble.
w sieci jest kilkanascie komputerow, na wszystkich dziala internet tylko na dwoch nie chcą się uruchamiać zadne strony, jednym słowe nie działa internet (system win xp) a co najdziwniejsz na tych dwóch komputerach jest gadu zainstalowane i ono działa bez problemu a internet nie chce!
jak to naprawić źeby internet teź zaczął działać!
pozdrawiam :–)
dzięki :–)
mam taki proble.
w sieci jest kilkanascie komputerow, na wszystkich dziala internet tylko na dwoch nie chcą się uruchamiać zadne strony, jednym słowe nie działa internet (system win xp) a co najdziwniejsz na tych dwóch komputerach jest gadu zainstalowane i ono działa bez problemu a internet nie chce!
jak to naprawić źeby internet teź zaczął działać!
pozdrawiam :–)
dzięki :–)
Odpowiedzi: 9
dzięki :)
nynio:w jaki sposób mam to sprawidzić DNS–y?
i jak powinno być??
Sprawdzisz we właściwościach protokołu TCP/IP – dostęp z poziomu właściwości połączenia sieciowego. A prawdopodobnie powinno być tak, jak na tych komputerach gdzie wszystko działa dobrze.
w jaki sposób mam to sprawidzić DNS–y?
i jak powinno być??
i jak powinno być??
Wpisz w przeglądarke 212.77.100.101 jeśli wejdziesz na strone wirtualnej polski to masz coś nie tak z DNS jak juź zółty napisał, jak nie wejdziesz to poczytaj tu:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=42759&highlight=dzia%B3a+strony
chodz to ty powineneś zacząc od przeszukania forum...
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=42759&highlight=dzia%B3a+strony
chodz to ty powineneś zacząc od przeszukania forum...
DNS'y trzeba sprawdzić na tych dwóch komputerach.
Spróbuj to samo przy wyłączonej zaporze systemowej
zrobiłem tak jak mówiłeś i wyskakuje monit źe nie moźna odnaleźć hosta,
sprawdziałem na innym komputerze i działa ping
sprawdziałem na innym komputerze i działa ping
start–>uruchom–> wpisujesz "cmd"(bez")
a teraz wpisujesz: ping wp.pl
a teraz wpisujesz: ping wp.pl
hmm
moźe jakieś wskazówki z Twojej strony jak sprawdzić te pingi :)
co do firewali (włączona zapora) to jest ale cały czas był i wszystko działało dobrze tylko teraz tak nagle gadu działa a internet nie chce :/
pozdrawiam
moźe jakieś wskazówki z Twojej strony jak sprawdzić te pingi :)
co do firewali (włączona zapora) to jest ale cały czas był i wszystko działało dobrze tylko teraz tak nagle gadu działa a internet nie chce :/
pozdrawiam
Strona 1 / 1