Intel i AMD

Szanowni jak dla kogoś liczy się tylko wydajność w
grach to moźe macie racje – ale jeźeli chodzi o stabilność i problemy konfiguracyjne to AMD moźecie
wsadzić sobie w du..............kę.W firmie man na głowie 20 kompów wszystkie na P3 i P4 totalny bajerek wszystko biega jak lala. A ludziom składałem kilkanaście kompow na AMD i wieczne problemy, no i te aktualizaje biosów, Sisa lub via to jest nudne.
Intela raz się konfiguruje i jak ktos chce chodzi bez dotykania. Ale dla tych dla który komp to konsola do gier – zgadzam się z wami ale nic więcej.
No przepraszam ze smiałem się odezwac ale jak was czytam to mnie szlak trafia........................
dodam jeszcze cenowo AMD jest OK. :wink:

Odpowiedzi: 7

konrad_vme:
o rety... verbatik, powiem ci jedno, jak ktoś qpuje płytę ECS i dziwi się, źe mu coś nie działa.... och!

Podstawą kaźdego komputera jest płyt główna. To OD NIEJ zaleźy wydajność i STABILNOŚĆ systemu, nie od procka! Np. ty masz jedną z najgorszych i najawaryjniejszych płyt głównych. Tu nie chodzi o AMD, to ECS... widać masz jeszcze małe doświadczenie.

Ludzie, ni oszczędajcie na płycie głównej (nawet jak $$$ nie macie za duźo... bo jak nie teraz, to później będą kłopoty z rozbudową kompa)!

Koles wybacz ale jak cos mowisz to z sensem albo sie doucz albo nie powtarzaj po innych!!
Anonymous
Dodano
16.01.2003 16:52:54
Szanowni Panowie ja nie wypowiadałem się na temat płyt głównych – tylko na temat AMD kontra Intel i wypowiedziałm swoje zdanie. A dla kolegów co oceniają moje kompetencje dziękuje nie interesuje mnie co o mojej wiedzy myślicie. Ja waszej nie oceniam i temat nie był taki. A jak ktoś patrzył na moją konfigurację sprzętową i wypowiada się o mojej znajomosci sprzętu – to przemilczę. Zgadzam się ze ECS to tragedia, ale ja mam tą płytę przejsciowo i dostalem za friko a darmówce w gębę nie zaglądam.
Za jakis czas poleci do frajera i będzie cos co lubię (ASUSIK). Pozdrawiam wszech fachowców. Dzięki bogu i parti ze opinia moich pracodawców jest inna.
verbatik
Dodano
20.12.2002 21:44:09
jak madrze ....
B3T0N
Dodano
18.12.2002 01:04:55
jak madrze ....
B3T0N
Dodano
18.12.2002 01:04:55
A ja bede mial Pentium 4 bo mi starzy kupią na 18–tkę.

Kiedys byłem taki głupi i pisałem ze Pentium 4 to gówno ale to nie prawda – Pentium 4 to dobry komputer.
Anonymous
Dodano
18.12.2002 00:50:24
ja mam SOLTEKA sl75drv5 plytke amd XP 1600+ i jakos nienarzekam.... dziala stabilnie i na CAD'zie na 3dstudio i na grach.... faktem jest jednak ze wiekszosc programow pisanych jest pod jaderko intelowskie... ale AMD radzi sobie z nimi wysmienicie i TU racja dobra MB to dobra MB... im lepsza tym stabilniejszy kompik
TzaR
Dodano
18.12.2002 00:01:23
o rety... verbatik, powiem ci jedno, jak ktoś qpuje płytę ECS i dziwi się, źe mu coś nie działa.... och!

Podstawą kaźdego komputera jest płyt główna. To OD NIEJ zaleźy wydajność i STABILNOŚĆ systemu, nie od procka! Np. ty masz jedną z najgorszych i najawaryjniejszych płyt głównych. Tu nie chodzi o AMD, to ECS... widać masz jeszcze małe doświadczenie.

Ludzie, ni oszczędajcie na płycie głównej (nawet jak $$$ nie macie za duźo... bo jak nie teraz, to później będą kłopoty z rozbudową kompa)!
konrad_vme
Dodano
17.12.2002 15:01:48
verbatik
Dodano:
17.12.2002 08:35:06
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1