Integracja z innymi programami po SP2PL
Witam. Chcę zainstalować Sp2PL WinXP, jednak nei wiem, jak to będzie z integracją z wszystkimi programami. Ostatnio o tym czytałem. Czy wszystko będzie działać :?:
Odpowiedzi: 12
IMO instalacja SP2 w obecnym czasie jest indywidualnym wyborem usera,
jednak jak z kaźdym nowum mogą wystąpic problemy które nie są jeszcze ogólnie znane i póki co brak na ich temat info.
Jeśli komuś zaleźy na instalacji SP2 to prosze bardzo, ale niech takźe bierze pod uwagę ową sytułację.
Kto szybko daje ten dwa razy daje.
jednak jak z kaźdym nowum mogą wystąpic problemy które nie są jeszcze ogólnie znane i póki co brak na ich temat info.
Jeśli komuś zaleźy na instalacji SP2 to prosze bardzo, ale niech takźe bierze pod uwagę ową sytułację.
Kto szybko daje ten dwa razy daje.
boczi:Witam. Chcę zainstalować Sp2PL WinXP, jednak nei wiem, jak to będzie z integracją z wszystkimi programami. Ostatnio o tym czytałem. Czy wszystko będzie działać :?:
Lista programów, które mają "problemy" po zainstalowaniu SP2 jest niewielka i moim zdaniem nie ma się czym przejmowac tylko instalować :)
Widze ze sam nie za bardzo rozumiesz o czym piszesz.
Przyznaje ze nie bardzo rozumiem o czym piszesz... a wlasciwie co chcesz udowodnic.
Ale wszystko co chcialem powiedziec w tym temacie powiedzialem i zostawiam waszej ocenie.
Pozdrawiam. 8)
Widze ze sam nie za bardzo rozumiesz o czym piszesz.Ivaho:Juz teraz wiem dlaczego wiekszosc Polakow nie rozumie tego co inni pisza.
Po pierwsze porownujesz niezalezne aplikacje innych firm do zaimplementowanej przerobki systemowego narzedzia jakim jest zapora a nie bierzesz sie za porownanie jak wczesniej napisalem notatnika i powiedzmy Open Office.
Po drugie informacja o tym ze mozna wylaczyc systemowego firewalla nie jest zadna nowoscia. Identycznie zreszta jak to ma miejsce z wylaczeniem programow trzecich i nie widze powodu aby slinic sie z tego powodu.
No a po trzecie takie glosy o czekaniu bylo slychac rowniez po wyjsciu SP1. Jedni instalowali a drudzy nie. Wniosek ? Tego typu sugestie to IMO niepotrzebne bicie piany.
nawet glupia biblioteka dll jest programem to zalezy jak na to patrzymy...
Juz teraz wiem dlaczego wiekszosc Polakow nie rozumie tego co inni pisza. Naprawde nie rozumiecie czy nie chcecie rozumiec? Ale niech bedzie rozbiora swoja wypowiedz na czesci.
Jest to moja prywatna opinia dotyczaca CALEGO SP2 a nie tylko funkcji firewalla.
Nie napisalem tutaj nigdzie ze SP2 jest programem a moja opinia w tym miejscu dotyczy jedynie firewalla stanowiący część składową Service Packa 2.
Jesli zas chodzi o merytoryczne uzasadnienie to jest ono zawarte w moim poprzednim poscie
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=21154
Ale jesli i ten post jest nie wystarczajacy to dodam iz
Juz jasniej nie potrafie... Puffff... :wink:
Nie.
Radze zaczekac az SP2 zostanie polatane
Jest to moja prywatna opinia dotyczaca CALEGO SP2 a nie tylko funkcji firewalla.
a do ochrony komputera przed hackerami itp. (a te funkcje glownie sie reklamuje w zwiazku z SP2) polecam sprawdzone juz programy ktorym SP2 do piet nie dorasta.
Nie napisalem tutaj nigdzie ze SP2 jest programem a moja opinia w tym miejscu dotyczy jedynie firewalla stanowiący część składową Service Packa 2.
Jesli zas chodzi o merytoryczne uzasadnienie to jest ono zawarte w moim poprzednim poscie
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=21154
Ale jesli i ten post jest nie wystarczajacy to dodam iz
Eksperci do spraw bezpieczeństwa po zapoznaniu się z Windows Firewall'em, stanowiącym część składową Service Packa 2, ocenili go cokolwiek krytycznie. Nowa zapora ma zastąpić dotychczasowy XP'kowy Internet Connection Firewall. Ale juź teraz wiadomo, źe lepiej i bezpieczniej jest uźywać innych, obecnych na rynku, firewalli, gdyź WF nie trzyma się nawet standardu bezpieczeństwa...
Jak się bowiem okazało Windows Firewalla moźna wyłączyć poprzez inną aplikację. Np. przez wirusa.
Drugą wadą microsoftowego firewalla jest fakt, iź nie blokuje on ruchu wychodzącego. Taka opcja jest dość istotna, aby powstrzymywać np. raportowanie danych przez moduły spyware, czy rozsyłanie spamu przez niektore wirusy – i większość firewalli nia dysponuje.
Co więcej producenci firewalli twierdzą, iź interfejs Winddows Firewalla moźe zostać wykorzystany do ataków na uźytkownika. Trzech producentów firewalli – Zone Labs, McAfee i Symantec – publikuje więc kompatybilne z SP2 wersje swoich aplikacji, które w czasie swego działania wyłączają WF.
Pracownicy Microsoftu potwierdzają, źe w pewnych przypadkach faktycznie moźe dojść do wyłączenia firewalla w wyniku działania złośliwego kodu. Zdaniem Davida Overtona, specjalisty technicznego z MS, to nie do firewalli powinno naleźeć powstrzymywanie ruchu zewnętrznego, a kodami wyłączającymi firewalla powinny zająć się aplikacje antywirusowe.
Windows Firewall jest domyślnie włączony.
Cytując Witkacego: "A jednak dobrze jest, wszystko jest dobrze. Co – moźe nie? Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, źe nie, to go w mordę".
I z tym optymistycznym akcentem sugerujemy zainteresowanie się innymi firewallami.
Juz jasniej nie potrafie... Puffff... :wink:
Rownie dobrze mozesz porownywac systemowy notatnik z pakietami biurowymi.Ivaho:Nie porownuje programow lecz niektore funkcje SP2 z programami, bo chyba nie zaprzeczysz ze sa tozsame? 8)
SP2 nie jest programem. Tedy nie masz czego porównywać.
Tez odkrycie.
Nie porownuje programow lecz niektore funkcje SP2 z programami, bo chyba nie zaprzeczysz ze sa tozsame? 8)
Ivaho:Nie.
Radze zaczekac az SP2 zostanie polatane, a do ochrony komputera przed hackerami itp. (a te funkcje glownie sie reklamuje w zwiazku z SP2) polecam sprawdzone juz programy ktorym SP2 do piet nie dorasta. 8)
SP2 nie jest programem. Tedy nie masz czego porównywać.
boczi – chyba nie o integrację, a o współpracę chodzi.
MS, i nie tylko, podawał co sprawiać moźe problemy, a co działa bez koniecnzości łatania.
Moźe warto byś się rozejrzął za takimi informacjami – są m.in na stonie, na którą McScr@by dość często wskazuje.
Nie.
Radze zaczekac az SP2 zostanie polatane, a do ochrony komputera przed hackerami itp. (a te funkcje glownie sie reklamuje w zwiazku z SP2) polecam sprawdzone juz programy ktorym SP2 do piet nie dorasta. 8)
Hmm
Ale ogólnie warto instalowac?
Ale ogólnie warto instalowac?
Część programów moźe dziłać nie tak jak powinna.
Poszukaj – na stronie microsoftu jest lista takich programów.
Ale producenci softu w większości przypadków przyszykowali/szykują/przyszykują odpowiednie poprawki, źeby wszystko działało jak naleźy.
Poszukaj – na stronie microsoftu jest lista takich programów.
Ale producenci softu w większości przypadków przyszykowali/szykują/przyszykują odpowiednie poprawki, źeby wszystko działało jak naleźy.
Strona 1 / 1