Instrukcja

Cześć mam problem dostałem drugi dysk i jak go podłączyć bo kiedy podpinam go pod taśme tą samą co mam podpięty ten pierwszy to mi go czyta ale potem nie widzi mi napędów optycznych (cd)

Odpowiedzi: 13

Oki zobacze dzięki
zachariaszs
Dodano
18.02.2006 09:56:50
zachariaszs:
Ale to nadal nie rozwiązuje mojego problemu na jednej taśmie 2 dyski a na drugiej 2

zachariaszs–u, zaprawdę powiadam Ci jeszcze raz: podłącz do jednej taśmy dysk na Mastera i napęd CD na Slave i na drugiej taśmie tak samo i daj cynk co to dało. Znanym jest powszechnie fakt, źe dwa sprawne dyski mogą się gryźć z nieznanych przyczyn i róźniście to się moźe objawiać. Musisz najpierw sprawdzić inną konfigurację podpięcia.
Ucho
Dodano
18.02.2006 00:29:12
Ale to nadal nie rozwiązuje mojego problemu kiedy nie mam dysku jest oki ale kiedy podłanczam go do zasilania do tracą się oba napędy! Mam na jednej taśmie 2 dyski a na drugiej 2 napędy.
zachariaszs
Dodano
18.02.2006 00:19:54
Amen !!
Ucho
Dodano
18.02.2006 00:16:48
Amen !!
Ucho
Dodano
18.02.2006 00:16:48
Ucho:
Pozazdrościć, ale ja jeszcze jakoś nie mam zaufania do SATA i mam dysk na IDE

To czas nabrac zaufania do tego interfejsu :wink:

Ucho:
Właśnie, co dalej ??

Nie martw sie, chipzilla juz wymusi na producentach optyki prawidlowy i jedyny sluszny kierunek rozwoju :wink:
mettal
Dodano
18.02.2006 00:14:33
mettal:
Ja osobiscie teraz mam taki luksus ze na Primary i Secondary Master jest po jednej nagrywarce,a kanaly Slave pozostaly puste.

Pozazdrościć, ale ja jeszcze jakoś nie mam zaufania do SATA i mam dysk na IDE. Moźe jakiś przesąd, albo nie wiem co ...
mettal:
Tylko z drugiej strony napedy optyczne z interfejsem SATA mozna policzyc na palcach jednej reki, a i w tym przypadku zapewne pojawia sie nowe problemy :wink:

Właśnie, co dalej ??
A tak przy okazji: w Nero nie mam uaktywnionej opcji kopiowania "w locie". Czy to przez fakt podpięcia obu napędów na jednej taśmie ??
Ucho
Dodano
18.02.2006 00:09:52
Ja osobiscie teraz mam taki luksus ze na Primary i Secondary Master jest po jednej nagrywarce,a kanaly Slave pozostaly puste. Zwiekszenie wydajnosci napedow podczas kopiowania w locie jest naprawde zuwazalna, to samo podczas kopiowania plikow na dyski. :P

BTW nowy mostek poludniowy Intel ICH8 ma zostac calkowicie pozbawiony kontrolera P–ATA, bedzie tylko 6 zlacz SATA. Rozwiazanie w dobra strone, skoncza sie problemy tasmami, kanalami, z Masterami Slave'ami... Tylko z drugiej strony napedy optyczne z interfejsem SATA mozna policzyc na palcach jednej reki, a i w tym przypadku zapewne pojawia sie nowe problemy :wink:
mettal
Dodano
18.02.2006 00:04:24
Dyski twarde wręcz powinny być na jednej taśmie bo wolniejszy napęd nie ogranicza szybszego urządzenia podpiętego razem:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/podlaczenie/ideconf.php3
Ucho
Dodano
17.02.2006 23:50:18
Najczesciej stosowane, z regoly najmniej konfliktowe i w miare wydajne to :

dwa dyski razem na jednej tasmie, na kontrolerze Primary
dwa napedy optyczne na jednej tasmie na kontrolerze Secondary

Choc zdarzaja sie wyjatki...
mettal
Dodano
17.02.2006 23:46:12
czy prawidłowo dyski powinny byc na jednej taśmie??
kamaa
Dodano
17.02.2006 23:41:08
czy prawidłowo dyski powinny byc na jednej taśmie??
kamaa
Dodano
17.02.2006 23:41:08
A zobacz co się będzie działo jak podłączysz na miksa tzn. dysk + CD na jednej i drugiej taśmie (nie zapomnij o zworkach :lol: )
Ucho
Dodano
17.02.2006 20:44:13
zachariaszs
Dodano:
17.02.2006 20:04:15
Komentarzy:
13
Strona 1 / 1