instrukcja spod "0x06311f0c" odowluje sie do pamie
Witam
Ostatnio po długim czasie bezproblemowego działania mojego systemu Windows XP Professional pojawiły się pierwsze problemy :( Przy działaniu niektórych programów pojawia się następujący komunikat:
Instrukcja spod "0x06311f0c" odowluje sie do pamieci pod adresem "0x058b3000". Pamiec nie moze byc "read"
Program albo sam się wyłącza albo ja to muszę zrobić.
Najpierw działo się tak w Best Playerze, Windows Media Playerze, a teraz ten problem jest przy Windows Movie Makerze – ptaktycznie pojawia się zaraz po uruchomieniu programu – uniemoźliwia jego działanie.
Szukałem w necie i nikt nie poradził sobie z tym problemem. Jedyne sugestie to źe coś moźe być źle z pamięcią. Ale czy jej wymiana jest naprawdę konieczna przy takiej mogłoby się zdawać błahostce (upierdliwiej strasznie)?
pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc
Przemek
Athlon 1.2 256RAM Win XP Prof
Ostatnio po długim czasie bezproblemowego działania mojego systemu Windows XP Professional pojawiły się pierwsze problemy :( Przy działaniu niektórych programów pojawia się następujący komunikat:
Instrukcja spod "0x06311f0c" odowluje sie do pamieci pod adresem "0x058b3000". Pamiec nie moze byc "read"
Program albo sam się wyłącza albo ja to muszę zrobić.
Najpierw działo się tak w Best Playerze, Windows Media Playerze, a teraz ten problem jest przy Windows Movie Makerze – ptaktycznie pojawia się zaraz po uruchomieniu programu – uniemoźliwia jego działanie.
Szukałem w necie i nikt nie poradził sobie z tym problemem. Jedyne sugestie to źe coś moźe być źle z pamięcią. Ale czy jej wymiana jest naprawdę konieczna przy takiej mogłoby się zdawać błahostce (upierdliwiej strasznie)?
pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc
Przemek
Athlon 1.2 256RAM Win XP Prof
Odpowiedzi: 11
no i mnie to spotkało... :( nigdzie nie widze rozwiązania które by pomogło :( a i sorki za nowy temat.... Mój błąd–nie poszukałam podobnego wątku
Taki błąd pojawia się w Xp
gdy aplikacja jest źle skonfigurowana
np.błędy w kluczach rejestru,plikach konfiguracyjnych ini itp.
Co do RAM–u ten błąd raczej nie ma nic wspólnego z uszkodzoną pamięcią – takźe podejrzewam źe Ram jest OK!
Najlepiej zainstalować windows od nowa,lub "przelecieć" rejestr jakimś programem typu REGSUPREME itp.
gdy aplikacja jest źle skonfigurowana
np.błędy w kluczach rejestru,plikach konfiguracyjnych ini itp.
Co do RAM–u ten błąd raczej nie ma nic wspólnego z uszkodzoną pamięcią – takźe podejrzewam źe Ram jest OK!
Najlepiej zainstalować windows od nowa,lub "przelecieć" rejestr jakimś programem typu REGSUPREME itp.
i O to chodzi ja nie walcze w wadze piórkowej :lol:arkdra:zakończcie juź ten pojedynek :lol:
A tak serio to się nami nie przejmuj, z resztą El NINO to wapniok
Jaki tam pojedynek ? Adas nie chodzi w mojej wadze :P :lol: .arkdra:zakończcie juź ten pojedynek :lol:
Powaznie ? No to sie ciesze. Trafilo mi sie znowu jak slepej kurze ziorko :mrgreen: .arkdra:... bo to właśnie more tv powodował ten problem ...
hej!
zakończcie juź ten pojedynek :lol:
EL NINO mi pomógł swoim pierwszym postem, bo to właśnie more tv powodował ten problem , czego wcześniej nie znalazlem i bardzo mu za to dziękuję
a ty Ad@$ wrzuć na luz nie wszyscy są tacy mądrzy jak ty :wink:
pozdrawam arkdra
zakończcie juź ten pojedynek :lol:
EL NINO mi pomógł swoim pierwszym postem, bo to właśnie more tv powodował ten problem , czego wcześniej nie znalazlem i bardzo mu za to dziękuję
a ty Ad@$ wrzuć na luz nie wszyscy są tacy mądrzy jak ty :wink:
pozdrawam arkdra
Tak oczywiście czeka aź ktoś napisze temat za niego
Czy Tobie sie wydaje, ze kazdy bez zastanowienia wali nowe posty zamiast poszukac na forum ? Nie przymierzajac, tak jak ...* ?Ad@$:Nie wiem czy szukał, (...) jakby szukał to by nie znalazł i stworzył nowy temat.
* – wstaw sobie jakiego chcesz nicka.
Nie wiem czy szukał, bo to ich po pierwszym poście i jakby szukał to by nie znalazł i stworzył nowy temat.Chyba źe to jedna ta sama osoba pod dwoma loginami
Adas, a co w tym dziwnego, ze kolega szukal rozwiazania na forum i dopisal swoj problem do starego watku ? Tylko chwalic, bo nie wszyscy uwazaja ze od szukania nalezy zaczynac.
arkdra, w necie roznie jest to opisywane. Od bledow kosci pamieci, poprzez zle napisane aplikacje czy tez sterowniki ktore na nieszczescie gryza sie z czyms innym, do bledow powodowanych np. przez tuner telewizyjny i jego sterowniki. Wymieniany jest takze MoreTV czy inne Borgi powodujace podobne klopoty. Po prostu nie ma jednoznacznego rozwiazania.
arkdra, w necie roznie jest to opisywane. Od bledow kosci pamieci, poprzez zle napisane aplikacje czy tez sterowniki ktore na nieszczescie gryza sie z czyms innym, do bledow powodowanych np. przez tuner telewizyjny i jego sterowniki. Wymieniany jest takze MoreTV czy inne Borgi powodujace podobne klopoty. Po prostu nie ma jednoznacznego rozwiazania.
Powtórzy to samo jeszcze 100 uźytkowników to moźe ktoś odpowie?????????Dobra metoda
witam!
mam identyczny problem i to z róźnymi aplikacjami np:
[/img]
szukałem na forum , jednak proponowane rozwiązania takie jak tutaj : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=5572&highlight=read
nie pomogły nadal jest to samo .
moźe jest ktoś , kto wie o co tu chodzi :(
pozdrawiam arkdra !!
mam identyczny problem i to z róźnymi aplikacjami np:
[/img]
szukałem na forum , jednak proponowane rozwiązania takie jak tutaj : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=5572&highlight=read
nie pomogły nadal jest to samo .
moźe jest ktoś , kto wie o co tu chodzi :(
pozdrawiam arkdra !!
Strona 1 / 1