instrukcja spod "0x06311f0c" odowluje sie do pamie

Witam

Ostatnio po długim czasie bezproblemowego działania mojego systemu Windows XP Professional pojawiły się pierwsze problemy :( Przy działaniu niektórych programów pojawia się następujący komunikat:

Instrukcja spod "0x06311f0c" odowluje sie do pamieci pod adresem "0x058b3000". Pamiec nie moze byc "read"

Program albo sam się wyłącza albo ja to muszę zrobić.
Najpierw działo się tak w Best Playerze, Windows Media Playerze, a teraz ten problem jest przy Windows Movie Makerze – ptaktycznie pojawia się zaraz po uruchomieniu programu – uniemoźliwia jego działanie.

Szukałem w necie i nikt nie poradził sobie z tym problemem. Jedyne sugestie to źe coś moźe być źle z pamięcią. Ale czy jej wymiana jest naprawdę konieczna przy takiej mogłoby się zdawać błahostce (upierdliwiej strasznie)?

pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc
Przemek
Athlon 1.2 256RAM Win XP Prof

Odpowiedzi: 11

no i mnie to spotkało... :( nigdzie nie widze rozwiązania które by pomogło :( a i sorki za nowy temat.... Mój błąd–nie poszukałam podobnego wątku
zajaffka
Dodano
15.06.2004 00:41:08
Taki błąd pojawia się w Xp
gdy aplikacja jest źle skonfigurowana
np.błędy w kluczach rejestru,plikach konfiguracyjnych ini itp.
Co do RAM–u ten błąd raczej nie ma nic wspólnego z uszkodzoną pamięcią – takźe podejrzewam źe Ram jest OK!
Najlepiej zainstalować windows od nowa,lub "przelecieć" rejestr jakimś programem typu REGSUPREME itp.
Anonymous
Dodano
27.04.2004 23:46:56
arkdra:
zakończcie juź ten pojedynek :lol:
i O to chodzi ja nie walcze w wadze piórkowej :lol:
A tak serio to się nami nie przejmuj, z resztą El NINO to wapniok
Ad@$
Dodano
26.04.2004 16:40:44
arkdra:
Jaki tam pojedynek ? Adas nie chodzi w mojej wadze :P :lol: .
arkdra:
... bo to właśnie more tv powodował ten problem ...
Powaznie ? No to sie ciesze. Trafilo mi sie znowu jak slepej kurze ziorko :mrgreen: .
EL NINO
Dodano
23.04.2004 21:08:22
hej!

EL NINO mi pomógł swoim pierwszym postem, bo to właśnie more tv powodował ten problem , czego wcześniej nie znalazlem i bardzo mu za to dziękuję
a ty Ad@$ wrzuć na luz nie wszyscy są tacy mądrzy jak ty :wink:
pozdrawam arkdra
arkdra
Dodano
23.04.2004 16:26:41
Tak oczywiście czeka aź ktoś napisze temat za niego
Ad@$
Dodano
23.04.2004 16:02:43
Ad@$:
Nie wiem czy szukał, (...) jakby szukał to by nie znalazł i stworzył nowy temat.
Czy Tobie sie wydaje, ze kazdy bez zastanowienia wali nowe posty zamiast poszukac na forum ? Nie przymierzajac, tak jak ...* ?

* – wstaw sobie jakiego chcesz nicka.
EL NINO
Dodano
22.04.2004 21:31:15
Nie wiem czy szukał, bo to ich po pierwszym poście i jakby szukał to by nie znalazł i stworzył nowy temat.Chyba źe to jedna ta sama osoba pod dwoma loginami
Ad@$
Dodano
22.04.2004 16:39:50
Adas, a co w tym dziwnego, ze kolega szukal rozwiazania na forum i dopisal swoj problem do starego watku ? Tylko chwalic, bo nie wszyscy uwazaja ze od szukania nalezy zaczynac.

arkdra, w necie roznie jest to opisywane. Od bledow kosci pamieci, poprzez zle napisane aplikacje czy tez sterowniki ktore na nieszczescie gryza sie z czyms innym, do bledow powodowanych np. przez tuner telewizyjny i jego sterowniki. Wymieniany jest takze MoreTV czy inne Borgi powodujace podobne klopoty. Po prostu nie ma jednoznacznego rozwiazania.
EL NINO
Dodano
22.04.2004 00:47:11
Powtórzy to samo jeszcze 100 uźytkowników to moźe ktoś odpowie?????????Dobra metoda
Ad@$
Dodano
21.04.2004 16:57:34
witam!
mam identyczny problem i to z róźnymi aplikacjami np:
[/img]
szukałem na forum , jednak proponowane rozwiązania takie jak tutaj : http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=5572&highlight=read
nie pomogły nadal jest to samo .
moźe jest ktoś , kto wie o co tu chodzi :(

pozdrawiam arkdra !!
arkdra
Dodano
21.04.2004 16:51:07
dimension
Dodano:
22.04.2003 01:23:57
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1