InstalShield – error !
Witam.
Mam maly problem, nigdy takiego czegos nie mialem, podczas instalacji gry, na samym poczatku, gdy wlacza sie instalator wyskakuje error
The InstallShield Engine (iKernel.exe) could not be launched
Odmowa dostępu
czytalem duzo co trzeba zrobic, pierw niby usunac wszystko z windows/temp pozniej wywalic z Program Files/common files/ installshield i sprobowac zainstalowac go, problem w tym ze nawet jak go sciagne nie instalne go bo mi sie pojawia ten blad:/
Przeczytalem ze mozna to zmienic w start–>uruchom–>dcomcnfg ale tam z kolei przy rozwijaniu + wywala mnie i nic nie moge zrobic :/
Wie ktos moze o co come on ? :/ oczywiscie format nie wchodzi w gre narazie jako tako :S ehhh...
Mam maly problem, nigdy takiego czegos nie mialem, podczas instalacji gry, na samym poczatku, gdy wlacza sie instalator wyskakuje error
The InstallShield Engine (iKernel.exe) could not be launched
Odmowa dostępu
czytalem duzo co trzeba zrobic, pierw niby usunac wszystko z windows/temp pozniej wywalic z Program Files/common files/ installshield i sprobowac zainstalowac go, problem w tym ze nawet jak go sciagne nie instalne go bo mi sie pojawia ten blad:/
Przeczytalem ze mozna to zmienic w start–>uruchom–>dcomcnfg ale tam z kolei przy rozwijaniu + wywala mnie i nic nie moge zrobic :/
Wie ktos moze o co come on ? :/ oczywiscie format nie wchodzi w gre narazie jako tako :S ehhh...
Odpowiedzi: 13
no wlasnie tez o tym myslalem..
sproboje zrobic, ale to juz nie dzis, mam nadzieje ze znajde jutro chwile czasu:)
Pozniej napisze co i jak. A tymczasem dzieki wielkie Żółty za pomoc :):) thx thx thx :)
edit...
dobra... pozamiatane.. wylaczylem ta opcje..przywracania systemu zeby zaoszczedzic m–ce..
bez komentarza :twisted:
sproboje zrobic, ale to juz nie dzis, mam nadzieje ze znajde jutro chwile czasu:)
Pozniej napisze co i jak. A tymczasem dzieki wielkie Żółty za pomoc :):) thx thx thx :)
edit...
dobra... pozamiatane.. wylaczylem ta opcje..przywracania systemu zeby zaoszczedzic m–ce..
bez komentarza :twisted:
Moźe jest gdzieś namieszane z jakimiś ograniczeniami i prawami uzytkowników, ale jakoś nie mogę skojarzyć co to mogłoby być.
Pomysł mam w tej chwili jeden jeszcze i wcale nie wiem czy najlepszy –> przywracanie systemu.
Pomysł mam w tej chwili jeden jeszcze i wcale nie wiem czy najlepszy –> przywracanie systemu.
stworzylem nowego i nic.. ani dcom nie hula ani instalowanie... jest tam jescze jedno konto procz mojego– administrator ale usunac sie go nie da ani nic bo to "konto wbudowane" :roll: :roll:
Stwórz sobie dodatkowe konto o uprawnieniach administratorskich i sprawdź czy z poziomu tego nowego konta nie da się nic zrobić.
niestety nic to nie dalo dalej sie zamyka :
kurcze, Żółty mozesz to wrzucic gdzie indziej byle nie rapid share, pisze ze scignelem juz iles tam i musze czekac godzine ponad ;]
edit..
niewazne...
Poczekam :>
edit..
niewazne...
Poczekam :>
Spróbuj ściągnąć ten plik (jedziesz na dół strony klikasz Free). Rozpakuj go i dwuklikiem scal z rejestrem. Wcześniej jednak wejdź do rejestru (Start –> Uruchom –> regedit) i wyeksportuj swój klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\DcomLaunch do pliku reg (jako kopia zapasowa)
Update
Po dodaniu pliku reg zrestartuj komputer
Update
Po dodaniu pliku reg zrestartuj komputer
Żółty, a da sie jakos przeinstalowac te dcom, czy cos w tym stylu, bo wydaje mi sie ze gdy tam poustawiam to instalator sie wlaczy, tylko ze wejsc tam nie moge.
Szukalem dcom, ale znalazlem dla 98 i 95 wiec teraz nie wiem..
Szukalem dcom, ale znalazlem dla 98 i 95 wiec teraz nie wiem..
tak uruchomiony i ustawiony na automatyczny, heh ale kliknelem sobie na wlasciwosci pozniej zakladka 'zaleznosci' i wyskakuje Win32: Odmowa dostępu, nie wiem czy to ma jakis zwiazek czy tez nie... kurde bele :roll:
Start –> Uruchom –> services.msc i sprawdź czy usługa "Program uruchamiający proces serwera DCOM" jest uruchomiona i czy tryb jej uruchamiania jest ustawiony na automatyczny.
skanowalem sys i nie ma wirusow, spyware tez.
:evil:
:evil:
tak, wlasnie z tej stronki korzystalem.
a co to tego wywalania to nie dostaje zadnego bledu, ale gdy proboje odswiezyc w oknie to sie pojawia:
Nie masz uprawnien aby wykonac źądana operacje.Jeśli zabezpieczenia aplikacji systemowej komputera docelowego są wlączone, upewnij się,źe dołączone są odpowiednie role
a co to tego wywalania to nie dostaje zadnego bledu, ale gdy proboje odswiezyc w oknie to sie pojawia:
Nie masz uprawnien aby wykonac źądana operacje.Jeśli zabezpieczenia aplikacji systemowej komputera docelowego są wlączone, upewnij się,źe dołączone są odpowiednie role
Jak rozumiem to http://consumer.installshield.com/kb.asp?id=Q110719 widziałes i czytałeś.
Przy próbie konfiguracji DCOM, tam gdzie cię wywala, dostajesz jakiś komunikat błędu ??
Przy próbie konfiguracji DCOM, tam gdzie cię wywala, dostajesz jakiś komunikat błędu ??
Strona 1 / 1