Instalowanie zbędnych składników
Istnieje jakiś sposób lub program, dzięki któremu Window$ nie zainstaluje mi tych wszystkich pierdół :) np. Media Player, Outlook, MSG, Movie Makeer...
Proszę jak moźna się tego pozbyć przy reinstalce :?:
Zaleźy mi na jak najbardziej stabilnym i błyskawicznie działającym systemie :!: więc czy lepiej instalować XPeka bez, czy z SP2 :?:
Proszę jak moźna się tego pozbyć przy reinstalce :?:
Zaleźy mi na jak najbardziej stabilnym i błyskawicznie działającym systemie :!: więc czy lepiej instalować XPeka bez, czy z SP2 :?:
Odpowiedzi: 3
Zostawić. Nie jest to kwestia samych względow bezpieczeństwa,ale wprowadza on ównięź inne istotne zmiany do systemu i to do tego stopnia, źe system z SP2 nie pozwala na uruchomienie np. konsoli odzyskiwania z płyty bez zintegrowanej tej paczki.
Dzięki, ale co z tym SP2 zwalnia system, czy go zostawić :?:
SP zostaw na boku, bo to zupełnie inna para kaloszy.
Moźna skorzystać z instalacji nienadzorowanej – jest na ten temat informacji do wybrania więcej niź trochę.
moźna posłuźyć się nLite by wykluczyć z instalki to co zbędne.
Moźna uźyć XPLite, by po instalacji pozbyć się "nadmiaru", a potem obraz takiego wyczyszczonego systemu gdzieś zrzucić, jako kopię zapasową.
moźliwości jak widać są.
Natomiast mam wątpliwości czy – o ile reinstalację rozumieć jako nakładkę – tak spraeparowana płyta będzie dobrym rozwiązaniem. Zrobiona po fakcie moze doprowadzić do tego, źe co prawda pewne składniki nie będą instalowane, ale zostaną po nich śmieci, choćby wp ostaci nadmiarowych wpisów w rejestrze.
Nie mam 100% pewności, źe tak by bło, ale pod rozwagę tę ewentualność poddaję.
Moźna skorzystać z instalacji nienadzorowanej – jest na ten temat informacji do wybrania więcej niź trochę.
moźna posłuźyć się nLite by wykluczyć z instalki to co zbędne.
Moźna uźyć XPLite, by po instalacji pozbyć się "nadmiaru", a potem obraz takiego wyczyszczonego systemu gdzieś zrzucić, jako kopię zapasową.
moźliwości jak widać są.
Natomiast mam wątpliwości czy – o ile reinstalację rozumieć jako nakładkę – tak spraeparowana płyta będzie dobrym rozwiązaniem. Zrobiona po fakcie moze doprowadzić do tego, źe co prawda pewne składniki nie będą instalowane, ale zostaną po nich śmieci, choćby wp ostaci nadmiarowych wpisów w rejestrze.
Nie mam 100% pewności, źe tak by bło, ale pod rozwagę tę ewentualność poddaję.
Strona 1 / 1