Instalowanie poraz drugi...

W czasie instalowania gier ,programów itp. wyskakuje mi ciągle katalog c:Program Files ... Mam pytanie .Jak moźna zmienić ten katalog. WAŻNE– Nie chodzi mi o zmianę katalogu Backspacem w Instalatorze. Chodzi mi oto źeby za kaźdym razem wyskakiwało c:gry.. lub c:programy.. itp. itd. Czy moźna to zmienić .Moźe w rejestrze ?.Niewiem .GOD HELP

Odpowiedzi: 6

witam

OK sapero.

Ja mam win Me i

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion ProgramFilesDir

wystarczylo.

pozdrawiam[/list]
Anonymous
Dodano
10.05.2004 16:38:26
zmieniłem kiedyś wpis [HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion]
"ProgramFilesDir"="H:\Programme"

na "ProgramFilesDir"="H:\Program Files" i kilka programów się wywalało podczas uruchamiania (np. outlook), prawie wszystkie skróty w menu start były do poprawki bo ścieźki w nich teź się zmieniły – jeśli instalator instaluje programy z parametrem %programfiles% to tak się dzieje.
Ale kaźdy instalator juź chciał instalować w nowym folderze.
Jest jeszcze takie coś jak
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerShell Folders
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerUser Shell Folders
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerShell Folders
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerUser Shell Folders
ale tu nie ma wpisów dotyczących folderu programów

ale tu
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet001ControlSession ManagerSFC
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet003ControlSession ManagerSFC
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMControlSet004ControlSession ManagerSFC
HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSession ManagerSFC
są wpisy ProgramFilesDir z odpowiednią ścieźką – jeszcze nie zmieniałem ich ale moźe się skuszę
sapero
Dodano
10.05.2004 15:40:45
Myślę, źe chodzi o to

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion ProgramFilesDir

Zmień wpis w ProgramFilesDir
Anonymous
Dodano
10.05.2004 13:30:40
mars28:
Sprawdź czy przypadkiem TweakXP lub TweakUI nie ma takiej opcji, bo jeśli dobrze pamiętam to coś takiego tam było.

Ale to jest przeniesienie "PF" np. na inną partycję, a nie zmiana domyslnego katalogu instalacyjnego.

Wydaje się, źe Gość ma rację, źe to kwestia własnie tej domyślności zaszytej w instalatorze.
Rebe
Dodano
10.05.2004 13:05:49
Sprawdź czy przypadkiem TweakXP lub TweakUI nie ma takiej opcji, bo jeśli dobrze pamiętam to coś takiego tam było.
mars28
Dodano
10.05.2004 13:01:56
zdaje sie ze nieda sie tak zrobic, poniewaz informacja o domyslnej sciezce instalacji jest zawarta w instalatorze.:)
Anonymous
Dodano
09.05.2004 22:34:44
Anonymous
Dodano:
20.04.2004 13:00:07
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1