Instalowanie Need For Speed Most Wanted

Podczas instalacji jak wpisze kod i klikne OK to do tąd idzie dobrze. Potem pokazuje się jakieś okienko z licencjami klikam na Yes i po chwili mi sie pokazuje komunikat źe instalacja została przerwana poniewaź nie mam zainstalowanego DirectX 9.0c. Pisze teź źe najnowszą wersję uzyskam na microsoft.com..... Najlepsze jest to źe JA MAM ZAINSTALOWANY DirectX 9.0c. Co zrobić źeby instalator to wykrył?? Co jest nie tak??

Odpowiedzi: 15

19r20 – Twoja rada nie działa. Ja zrobiłem tak:
w Magic ISO podmieniłem plik autorun.cfg na ten który poprawiłem wedle wskazówek Over–a i działa ale na drugiej płycie pokazuje źe nie moźe skopiować jakiegoś pliku :(((
marim32
Dodano
29.11.2005 18:00:24
skoro i tak trzeba zrobić skrót do autorun.exe to po co zapisywać obraz płyty na dysku ? nie łatwiej zrobić skrót do tego na płycie ?
Over
Dodano
29.11.2005 16:53:52
marim32 znalazłem rozwiązanie, które działa!
1) montujesz obraz 1 płyty do Deamona 4
2) zaczyna się instalator i go anulujesz
3) jestes na pulpicie i naciskasz prawy przycisk myszy i robisz "utwórz skrót" do pliku autorun.exe na tej zamontowanej płycie
4) teraz w tym skrócie robisz tryb zgodności z windowsem 2000
5) zatwierdź, ok
6) naciskasz na skrót
i wszystko się normalnie instaluje
19r20
Dodano
29.11.2005 14:48:33
Najgorsze jest to źe nie moge zgrać plików z tej płyty na dysk. Jest zabezpieczona. Jest jakiś sposób aby ją zgrać?
marim32
Dodano
28.11.2005 23:24:06
najnowsze 81.94

Jeszcze jedna rzecz zauwaźyłem , źe jak jade samochodem w nfsie i wyskocze to w powietrzu sie nie zacina :| a jak spada na ziemie ... znowu sie tnie ... kuźwa o co biega !?
Mi$iEk
Dodano
28.11.2005 22:48:03
Mi$iEk:
Z instalka tez miałem problem ale tylko z mojej głupoty.
Bo po wpisaniu cd–keya i o zapytaniu czy sie zgadzamy na powyźszy regulamin ( wiecie o co biega )włancza sie instalator directx 9.0c i trezeba go koniecznie obowizkowo zainstalowac i pozniej jak sie zapyta po zainstalowaniu Dx.9.0c '' czy uruchomic ponownie komputer '' bierzcie tak ...... i jak juz bedzie wchodzic wam windows ( Zapraszamy ) wyskakuje wam instalka :] i wybieracie folder gdzie chcecie zainstalowac giere :].

I ja mam tera pytanie do posiadaczy NFS : Most Wanted
Czy wam sie tez cholernie ona tnie !? bo ja jak wziołem na rozdzielczosc 640 x 800 i detale na najmniejsze jak sie da ..... tez sie tnie ! tak samo jak na maksymalnych , czy srednich .... co robić ! czy to błąd !? HELP !

Moj komp to :

Sempron 2800 , FX5700LE 128 mb , 1024 mb ram ....

sterowniki najnowsze ?
Over
Dodano
28.11.2005 22:38:46
Z instalka tez miałem problem ale tylko z mojej głupoty.
Bo po wpisaniu cd–keya i o zapytaniu czy sie zgadzamy na powyźszy regulamin ( wiecie o co biega )włancza sie instalator directx 9.0c i trezeba go koniecznie obowizkowo zainstalowac i pozniej jak sie zapyta po zainstalowaniu Dx.9.0c '' czy uruchomic ponownie komputer '' bierzcie tak ...... i jak juz bedzie wchodzic wam windows ( Zapraszamy ) wyskakuje wam instalka :] i wybieracie folder gdzie chcecie zainstalowac giere :].

I ja mam tera pytanie do posiadaczy NFS : Most Wanted
Czy wam sie tez cholernie ona tnie !? bo ja jak wziołem na rozdzielczosc 640 x 800 i detale na najmniejsze jak sie da ..... tez sie tnie ! tak samo jak na maksymalnych , czy srednich .... co robić ! czy to błąd !? HELP !

Moj komp to :

Sempron 2800 , FX5700LE 128 mb , 1024 mb ram ....
Mi$iEk
Dodano
28.11.2005 20:24:36
forums.easports.com:
If you get a directx error when installing, there is a simple fix that I read somewhere a while ago and pretty sure I remember it right.

1. Copy the contents of CD1 to a folder on your hard drive.
2. Open Autorun\autorun.cfg with notepad
3. Find DirectXVersion=9. 0c and change it to DirectXVersion=0 and save.
4. Run Autorun.exe from the CD1 folder and it should be ok, when it asks for other CD's just put them in your drive and point the installation to that drive and it should carry on installing.

Don't delete the folder with CD1 in yet the installation needs it again at the end, once installed delete the folder, make sure CD1 is in and run the shortcut on your desktop.

co w wolnym tłumaczeniu znaczy:

1. Skopiuj zawartość CD1 do folderu na dysku twardym
2. Otwórz plik autorun/autorun.cfg za pomocą notatnika.
3. znajdź DirectXVersion=9.0c i zmień na DirectXVersion=0. Zapisz plik.
4. uruchom Autorun.exe z folderu CD1 i gra powinna działać. Jesli zapyta o inne płyty to włóźcie je do napędu oraz podajcie ścieźkę do niech przy instalacji.

Wstrzymajcie się z usuwaniem zawartości CD1 aź do końca instalacji, bo pod koniec będzie jeszcze potrzebny. Po instalacji, śmiało moźna usunąć zawartość folderu, włoźyćdo napędu CD1 i uruchomić grę.
Over
Dodano
28.11.2005 17:47:42
  • XanTyp 09.05.2007 02:28:02

[quote=Over]<br>co w wolnym tłumaczeniu znaczy: <br><br>1. Skopiuj zawartość CD1 do folderu na dysku twardym<br>2. Otwórz plik autorun/autorun.cfg za pomocą notatnika.<br>3. znajdź <i>DirectXVersion=9.0c</i> i zmień na <i>DirectXVersion=0</i>. Zapisz plik.<br>4. uruchom Autorun.exe z folderu CD1 i gra powinna działać. Jesli zapyta o inne płyty to włóźcie je do napędu oraz podajcie ścieźkę do niech przy instalacji.[/quote]<br><br>Dzięki Over. Ten DirectX doprowadzał mnie do lekkiej pasji :D<br>

Informacja o braku zaufania jest powodowana wyłączeniem usług kryptograficznych.
Rebe
Dodano
28.11.2005 13:19:45
mam dokładnie ten sam problem jak marim32
akurat ściągnołem directx 9.0c z października (directx_9c_oct05sdk_redist) i zobacze czy to pomoźe
napisze jutro!
19r20
Dodano
28.11.2005 13:07:35
Spróbuj znaleźć najnowszego directa 9.0c. Są ich rózne wersje np. z maja, sierpnia itp. a jak to nie pomoźe to zrób formata :lol:
Sagan
Dodano
25.11.2005 17:05:45
Mam Windows XP PRO ze zintegrowanym SP2.
marim32
Dodano
23.11.2005 21:00:44
czesc masz xp home czy profesjonal?? Bo mi na Home nie chce sie zainst. a mojemu bratu na pro tak.
konmer
Dodano
23.11.2005 20:31:26
Jak chcę zainstalować tego co mam na płycie to pokazuje sie komunikat źe: "Nie moźna zaufać plikowi cabinet wymaganemu do instalacji". Jak chce zainstalować z innego źródła tego Directa to instalacjja trwa jakieś 0,00001 sekundy i pisze źe koniec. nawet jak usunąłem DX9 i zainstalowałem DX 8.1 to jest to sami. Nie moge zainstalować DX 9.
marim32
Dodano
23.11.2005 19:35:12
Spróbuj przeinsalować Directx 9.0c jeszcze raz i sparwdź czy zadziała, albo zainstaluj Directx tego co masz dostępnego na płycie z grą :)
**Mis**
Dodano
23.11.2005 19:25:42
marim32
Dodano:
23.11.2005 18:29:59
Komentarzy:
15
Strona 1 / 1