instalowac dx9 czy nie oto jest pytanie ????
wiekszosc nowych gier wymaga dx9 ale mialem go kiedys i to porazka a moze najnowsza wersja chodzi lepiej niz pierwsza dx9 ?? opowiedzcie co o tym myslicie ??
dzieki pozdrawiam
dzieki pozdrawiam
Odpowiedzi: 11
Q3 będzie smigać, aź miło. Szczegolnie, źe jest on w openGL.
pamietam 1 gre ktora miala niecheci do dx9a byl to KK&D reszty niepamietam ale czytalem duzo na forum o dx9 (ok pol roku temu pierwszy dx9) i kazdy nazekal ze mu cos niechodzi wydaje mi sie ze jeszcze cos bylo ale najwazniejszy jest Q3 czy idzie na dx9b bo chwilowo mam lape w gipsie a w D2 da sie grac tylko mycha wiec gram ale za pare dni mam sie tego badziewia bozbyc z reki a z racji malego dysku instaluje 1 gre na hdd wiec D2 pojdzie w kat :) i Q3 Rules !! :)
dzieki za info pozdrawiam
dobra odpuszcze sobie dx9b po doczytales sie na forum ze i z nim sa problemy a nowych gier niemam bo niemam gdzie je instalowac a i sprzet antyczny (celeron 466 ok 370 sdram gf mx200 64mb 6.4 Segate HDD plyta gigabyte na chipsecie intela bios awarda) wiec moj komp nawet na serw jest slaby ale Q3 chodzi elegancko tak jak i return to wolfenstain castle chodzil na full max co mnie dziwilo ale ponoc to zalezy od producenta gry poprostu postaral sie
jeszcze raz dzieki i pozdrawiam [/b][/i]
dzieki za info pozdrawiam
dobra odpuszcze sobie dx9b po doczytales sie na forum ze i z nim sa problemy a nowych gier niemam bo niemam gdzie je instalowac a i sprzet antyczny (celeron 466 ok 370 sdram gf mx200 64mb 6.4 Segate HDD plyta gigabyte na chipsecie intela bios awarda) wiec moj komp nawet na serw jest slaby ale Q3 chodzi elegancko tak jak i return to wolfenstain castle chodzil na full max co mnie dziwilo ale ponoc to zalezy od producenta gry poprostu postaral sie
jeszcze raz dzieki i pozdrawiam [/b][/i]
malymulpepe:Mam DirectX 9.0b juź od jakiegoś czasu, pracuje bez problemu najlepiej ściągnąć go z witryny Windows Update
Procomp BVD2A,Pentium III 565 (podkręcony na 638),TNT2 128Pro,HDD 40GB,Zoltrix Nightingale Pro6,RAM 256
Dokładnie :!:
DX 9b wydaje mi się bardzo stabilny i bezkonfliktowy.
Diablo II LOD śmiga bez problemu.
Ja uźywam DX 9.0 i jeszcze nie napotkałem na grę która by nie działała.
Moźe mam szczęście, źe na taie nie trafiam :wink:
Ale czekam na DX 9.1 ma być w nim lepsza obsługa pixel/vertex shaderów.
Moźe mam szczęście, źe na taie nie trafiam :wink:
Ale czekam na DX 9.1 ma być w nim lepsza obsługa pixel/vertex shaderów.
OK! Chodiło mi o sam fakt źe tesz chodzą na XP
malymulpepe:Niestety Diablo nie mam,ale chodzą mi wszystkie gry które posiadam ( Settlers od 1 z 1991 roku do 4, Wiggles,NFS,Heros 3 i 4,Cue Club,Crime Cities i wiele innych równierz starych dosowych)
Pozdrawiam
DOS nie korzysta z rozszerzen DX :P
Niestety Diablo nie mam,ale chodzą mi wszystkie gry które posiadam ( Settlers od 1 z 1991 roku do 4, Wiggles,NFS,Heros 3 i 4,Cue Club,Crime Cities i wiele innych równierz starych dosowych)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
na DX9b odpalam nawet stare gry, to bez problemu(Broken Sword 2, Colin 1). A dx9b sprawnie chulał nawet na leciwym Matroxie G200 8MB ;)
a chodzi ci na dx9b stare gry typu diablo 2 itp
Mam DirectX 9.0b juź od jakiegoś czasu, pracuje bez problemu najlepiej ściągnąć go z witryny Windows Update
Procomp BVD2A,Pentium III 565 (podkręcony na 638),TNT2 128Pro,HDD 40GB,Zoltrix Nightingale Pro6,RAM 256
To zalezy od wersji, trzeba dobrać odpowiednią dla siebie tak samo jak jest ze sterownikami do sprzętu.
Jedna wersja DX9 powodowała, źe karta dźwiękowa odtwarzała dźwięk głośniej z lewej strony. Wgrałem inną i jest dobrze.
Tej wersji uźywałem, sprawdź u mnie było dobrze http://www.cdprojekt.info/download.asp?action=Download&fid=607
Jedna wersja DX9 powodowała, źe karta dźwiękowa odtwarzała dźwięk głośniej z lewej strony. Wgrałem inną i jest dobrze.
Tej wersji uźywałem, sprawdź u mnie było dobrze http://www.cdprojekt.info/download.asp?action=Download&fid=607
Strona 1 / 1