Instalka Xp przez sieć

Mam takie małe pytanko. Mam 2 komputery podłączone do sieci LAN. Na jednym z nich jest zainstalowany system Windows XP+SP2. Natomiast na drugim komputerze nie ma nic. Dysk tawrdy jest pusty, a jedynym napędem w tym kompie jest napęd dyskietek. Komputer ten jest tylko fizycznie podpięty do sieci LAN. Na tym komputerze chciałym zaistalować takźe windows XP jednak nie chciałbym przekładać CD–ROMów. Dlatego pytam czy ( a jęsli tak to jak) moźna wykonać dyskitkę startową z obsługą sieci aby następnię po udostępnieniu CD–ROMU na pierwszym kompie zainstalowac system Windows XP.
Oczywiście jeźeli macie inne pomysły na rozwiązanie tego problemu równieź chętnie je wypróbuję. bo oczywiście nie twierdzę, źe moja wizja jest wogóle wykonalana.
Ale z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 4

wszystko się da jak się chce :)

Najpierw musisz udostępnić czytnik a potem na 2 kompie normalnie zaczać instalacje. Niejestem pewny czy lepiej nie było by przełoźyć czytnik instalowanie przez sieć moźe długo potrwać.
Mateuszpi
Dodano
29.12.2004 14:51:56
Ja równieź mam sieć LAN jednakźe trudno mi jest zainstalować nawet grę :roll: :roll: przez LANA 8) 8) 8) Nie wiem czy jest to moźliwe :o
lewymen
Dodano
29.12.2004 12:03:09
Dzięki. Dyskietkę z obsługą sieci juź mam. Ale jednak w sprawach sieci jestem laikiem wię nie wiem jak tu teraz połączyć się z CD–ROMem na drugim kompie tak aby rozpocząć instalkę Windowsa
wilemo
Dodano
29.12.2004 11:36:43
wilemo:
czy ( a jęsli tak to jak) moźna wykonać dyskitkę startową z obsługą sieci
Mozna. http://www.users.on.net/~driver/bootdisk/
i wiele innych.
EL NINO
Dodano
29.12.2004 01:17:42
wilemo
Dodano: