Instalator
Chciałem przeinstalować xpeka (professional) ale podczas ponownej instalacji zmieniłem zdanie. Wyłączyłem instalator i co się okazało?? Ze przed kaźdym wejściem pokazuje mi się w dosie do wyboru winxp albo instalator win xp. Denerwuje mnie to bo za kaźdum razem musze szybko zmienić na win xp. Jak to zlikwidować??
Odpowiedzi: 18
EL NINO:No to przynajmniej na woźnego :mrgreen: .
To bardzo waźna funkcja w pałacu prezydenckim/sejmie.
Politycy to niechluje i wszędzie wyrzucają na ziemię skórki od bananów oraz innych roślin, belki i inne kłody lub czasopisma :mrgreen:
Gdyby tam nie było woźnych to by się wszyscy pozabijali. :mrgreen:
Chociaź z drugiej strony to woźni mogli by zastrajkować przez parę dni :mrgreen: :mrgreen:
EL NINO:No to przynajmniej na woźnego :mrgreen: .
To bardzo waźna funkcja w pałacu prezydenckim/sejmie.
Politycy to niechluje i wszędzie wyrzucają na ziemię skórki od bananów oraz innych roślin, belki i inne kłody lub czasopisma :mrgreen:
Gdyby tam nie było woźnych to by się wszyscy pozabijali. :mrgreen:
Chociaź z drugiej strony to woźni mogli by zastrajkować przez parę dni :mrgreen: :mrgreen:
No to przynajmniej na woźnego :mrgreen: .SLAY3R:Ukey:SLAYER na prezydenta :D :) :P :wink: :twisted: :lol:
Za młody jestem :wink:
Ukey:SLAYER na prezydenta :D :) :P :wink: :twisted: :lol:
Za młody jestem :wink:
SLAYER na prezydenta :D :) :P :wink: :twisted: :lol:
Slayer wielkie dzięki. Działa :P Niech moc będzie z tobą.
A umnie to nie chodzi tylko formata musze robic. Czyrzby plytka z instalatorem byla uszkodzona :?:
Linijkę Default zmień na taką:
Default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
tak wygląda mój plik boot.ini
[Boot Loader]
Timeout=5
Default=C:$WIN_NT$.~BTBOOTSECT.DAT
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS = "Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
[Boot Loader]
Timeout=5
Default=C:$WIN_NT$.~BTBOOTSECT.DAT
[Operating Systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS = "Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
Ok zrobiłem to co mówiliście, ale teraz pojawia mi się coś takiego:
windows xp proffesional
win
Co teraz usunąć następną linijkę??
windows xp proffesional
win
Co teraz usunąć następną linijkę??
Moźna to wyedytować przez Właściwości systemu–Uruchamianie odzyskiwanie–Edytuj.
Na prawde nie ma tego pliku tam. Szukam juź 5 raz. Znalazłem tylko pliki takie jak:
bootstat.dat albo dmboot.sys
bootstat.dat albo dmboot.sys
Masz do wyboru dwa sposoby: albo poprzez total commandera np. albo w opcjach folderów/ widok/ odptaszkuj "ukryj chronione pliki systemu operacyjnego" i plik boot znajdziesz na dysku C.
a gdzie znaleść ten plik?? Obszukałem cały dysk
W głównym folderze dysku z systemem jest plik boot.ini otwórz go w notatnikiu, usuń linijkę w której będzie pisać "instalator systemu windows" lub podobnie, reszty nie ruszaj. I zapisz plik.
Na wszelki wypadek stwórz kopię zapasowa tego pliku.
Na wszelki wypadek stwórz kopię zapasowa tego pliku.
a jak to zrobić??
Musisz zedytować plik boot.ini i wykasować linię odnoszącą się do instalatora windowsa xp.
Musisz zedytować plik boot.ini i wykasować linię odnoszącą się do instalatora windowsa xp.
Strona 1 / 1