instalacja
Witam
Mam taki problem. Instaluje WIN XP, system jest butowalny z plyty wiec spoko instalacja rusza i po pewnym czasie sie zatrzymuje (czarny ekran), wywalilem z kompa prawie wszystko, zostawilem jedynie plyte, procka, ram i grafike. Jak myslicie gdzie moze lezec przyczyna bo sprzetu duzo juz w nim nie zostalo?
Mam taki problem. Instaluje WIN XP, system jest butowalny z plyty wiec spoko instalacja rusza i po pewnym czasie sie zatrzymuje (czarny ekran), wywalilem z kompa prawie wszystko, zostawilem jedynie plyte, procka, ram i grafike. Jak myslicie gdzie moze lezec przyczyna bo sprzetu duzo juz w nim nie zostalo?
Odpowiedzi: 7
Myślę źe taka kilku megowa na PCI w zupełności wystarczy (powinna wyświetlać 16bitowy kolor i mieć moźliwość wyświetlenia rozdzielczości 800x600), zresztą to i tak tylko na czas instalacji.
mam jeszcze jedno pytanie, jaka minimalna karte grafiki potrzebuje XP zeby sie zainstalowal czy jakas na PCI kilku megowa wystarczy?
bardzo Ci dziekuje za pomoc
Tak przypuszczałem źe masz GF2 64MB lub GF3Ti200 – bo z tym problemem spodkałem się na tych kartach i na procesorze duron 900. Gwarantuję ci źe jak podmienisz kartę na czas instalacji – to wszystko będzie dobrze.
duron 900MHz, GF2 64MB, 256ram
Po takiej instalacji na innym komputerze to wcale normalne źe nie chce się uruchomić. Windows musi być zainstalowany na kompie na którym ma działać.
Tak jak pisałem na czas instalacji podmiń kartę graficzną na np. rivę tnt, a po zainstalowaniu systemu włóź z powrotem swoją kartę, wszystko powinno być dobrze.
Napisz jeszcze jaki masz sprzęt.
Tak jak pisałem na czas instalacji podmiń kartę graficzną na np. rivę tnt, a po zainstalowaniu systemu włóź z powrotem swoją kartę, wszystko powinno być dobrze.
Napisz jeszcze jaki masz sprzęt.
aha zapomnialem dodac ze zainstalowalem tego XPka na inym kompie i poprostu podpialem dysk i nie odpalil sie na tym kompie, czy to oznacza ze z ta grafika nie bedzie dzialal?
Strona 1 / 1