Instalacja

Mam problem z zainstalowaniem kazdego systemu Chodz zawsze wszystko sie dobrze instalowalo.

Podczas instalacji win me wyskakuje mi blad. Dokladnie jak jest opcja restartu. Komputer sie zresetuje i wtedy kiedy ma sie pojawic ekran powitalny wyskauje mi ze mam wyciagnac dysk

Podczas instalacji win xp pro. Z dyskietki startowej jak wpisuje setup.exe pisze mi ze plik nie jest obslugiwany przez dos. Podczas bootowania tej plyty wyskakuje mi ze nie mozna skopiowac plikow, zawsze innych. Gdy udalo mi sie zainstalowac me(mialem kupe bledow) to podczas instalacjixp komputer sie zawieszal.

Podczas instalacji win xp home dzialo sie to samo co w przypadku pro tyle ze gdy mial sie pojawic ekran powitalny komp sie ressetowal.

Podczas instalacji linuxa red hat 9.0 za kadym razem musze przetestowac kazda plyte :/ gdzy ich nie przetestuje wyskakuje mi konsola z napisem "You may reboot system" albo jakos tak i klapa :/. Nawet gdzy przetestuje wszystkie plyty to sie to pojawia w roznych momentach instalacji.

Zna ktos jeszcze jakies sposoby instalacji windowsa badz red hata??
PS. formatowalem dyski

Odpowiedzi: 12

Wymienione zostaly juz dysk twardy, ramy, naped cd–rom. I dalej nie mozna nic robic. czy wystepuja jakies bledy to nie wiem bo teraz nie mam tego komputera :/
Marcin89
Dodano
07.07.2004 15:05:26
Wynika z tego, źe nie ustawiałeś wszytkich 12 testów tylko domyślne 7 oraz testowałeś na standartowych ustawieniach aplikacji ( domyślnie wyłączone błędy ECC i 7 testów).
Jeśli MemTest86 na ustawieniach standartowych sypał błędami sprawa jest jasna i nie ma potrzeby wykonania wszystkich 12,
RAM do wymiany.
McScr@by
Dodano
12.06.2004 19:48:53
Jaknapisalem wykonalem 2 passy, ale nei wiem ile tam bylo testow bo nie bylo mnie w tym czasie na komputerze. Nie wiem czy mialem wlaczone o nic nei ustawialem w programie
Marcin89
Dodano
12.06.2004 12:27:39
Marcin89 :

Wykonałeś wszystkie 12 testów czy tylko domyślne 7 :?:
I co to były za błędy w którym teście i czy wyłączone miałeś wykrywanie błędów ECC podczas testu :?:
McScr@by
Dodano
11.06.2004 23:38:52
Marcin wiesz identycznie mialem wiec ze ja jednak miaBe jeszcze twardziela na gwarancji i udalo mi sie zainstalowac XP–ka lecz byBo wiele bledow . Nie wiedziaBe co z tym zrobic wiec spróbowalem naprawic istniejaca wersje Xp–ka i sie udaBo . :!: :!: :!: :arrow: :P Co do tego to nie ma mocnych:D

Mateusz_Killer14
Dodano
11.06.2004 19:51:48
Marcin89:
Raport to jest ten spis na dole tak??
Jezeli tak to wina pamietaci bo amilem 400tys erorow wciagu poltorej godz :cry: i 2 passach :cry:

Tia.... to juź jezeli na gwarancji to do wymiany, jeźeli nie to będzie problem.
Pewnie jaki DOS by poszedł , moźe jaki win95, nikła szansa by w98 dął radę, a juz wszystko powyźej to beznadzieja.
W sumie tak czy owak – poza wymianą pamięci wiele nie zrobisz.
Teoretycznie są jakieś programy do wyłaczania uszkodzonych komórek, ale przy ilości , o której piszesz to nie zostanie Ci nic jako miejśce od pracy.
Rebe
Dodano
11.06.2004 17:02:05
Raport to jest ten spis na dole tak??
Jezeli tak to wina pamietaci bo amilem 400tys erorow wciagu poltorej godz :cry: i 2 passach :cry:
Marcin89
Dodano
11.06.2004 15:48:37
Tak ma być – jeśli nie było informacji o błedach w raporcie ot tę kwestię mamy prawie z głowy, a przynajmniej odłoźoną na bok.
Teraz ściągnij od producenta dysku narźedzia diagnostyczne i zaprzęgnij je od pracy.
Rebe
Dodano
11.06.2004 15:13:13
Zainstalowalem program memtest. Zrobilem test ale dalej nie wiem co i jak. Powiedzcie co mam wam podac co tam sie wyswietlilo. Aha jeszcze jedno Pass doszlo do 100% i potem zaczelo sie od nowa, cos nie tak czy tak ma byc??
Pozdrawiam
Marcin89
Dodano
11.06.2004 15:00:39
Marcin89:
Pamiec mam sprawdzic jakims programem czy na zywo??

Programem – memtest lub goldmemory. Odbywa się to z dyskietki – musisz iwęc ją sobie przygotować odpowiednio.
I jeszcze do dysku wrócę – polecam narzędzia producenta bo to jednak on najlepiej wie z czym bedzie mieć taki program do czynienia.
Rebe
Dodano
10.06.2004 18:57:17
Pamiec mam sprawdzic jakims programem czy na zywo??
Marcin89
Dodano
10.06.2004 18:54:24
Zajmij się sprawdzeniam pamięci zanim do innych spraw wrócić będzie moźna. Wygląda bowiem, źe kości są posypane i to bardzo.
Przy okazji moźesz teź sprawdzić – narźedziami producenta – jak się dysk ma.
Dopiero wykluczenia tych dóch przyczyn kaźe zastanowić isę nad innymi – w tym np. brudną soczewką lasera w stacji CD.
Rebe
Dodano
10.06.2004 18:41:11
Marcin89
Dodano:
10.06.2004 16:36:16
Komentarzy:
12
Strona 1 / 1