instalacja z poziomu Xp starszego systemu
Jak zainstalować z poziomu XP starszą wersje systemu na drugim dysku lub oddzielnej partycji, czy da się?
Odpowiedzi: 9
A to Ci da, że będzie mógł otworzyć płytę z instalatorem systemu, skopiować na dysk i zapisać ją bootowalną w formacie ISO.
to ultraiso to jakiś program?
Co on da że sprawdzi płytke na której jest już zapisane?
to legalna kopia
-
[quote=darekocur]to legalna kopia[/quote] Nie o to chodzi. Czasem przy kopiowaniu traci się tą tak zwaną 'bootowalność' za którą odpowiada plik (normalnie niewidoczny) boot.ima. Trzeba sprawdzić to za pomocą na przykład UltraISO.
ale czemu Windows 2000 nie chce ruszać z płyty?
-
[quote=darekocur]ale czemu Windows 2000 nie chce ruszać z płyty?[/quote] A co to za płyta? Oryginał czy kopia? Jeśli kopia, to może nie jest 'bootowalna'?
Pojęcia brak. Spróbuj.
A skoro nie chciał ruszać z dyskietki, to może problem leży w zawartości dyskietki albo w samym flopku?
Z resztą, podajesz tak jałowe informacje, że możemy tak sobie gdybać i sięgać nawet i do Win98 - pytanie tylko: po co?
Każdy system ma własny sposób instalacji i mieszanie tutaj raczej wiele nie pomoże.
tak ale problem polega na tym że niedawno zmieniałem płyte główną i w serwisie chyba mi coś poknocili bo mimo ustawienia startu w BIOSie z dyskietki startowej mi nie chciał ruszać.
A można instalować windows 2000 z dyskietki startowej Windows Millenium?
Skoro to idzie z dyskietki startowej, to powinieneś chyba ustawić pierwsze bootowanie na floppy disk, prawda?
no tak ale co zrobić jak mam windows 2000 a on nie chce z płyty ruszyć dyskietka startowa?
Dyskietka startowa od xp może być do 2000?
Bo ustawiłem botowanie na cd i nie ruszył z płyty 2000 czyli co potrzebuje on dysku startowego?
Da się tylko rozpocząć instalację, ale resztę (po restarcie kompa) zrobisz tylko z poziomu instalatora.
Strona 1 / 1