instalacja xpka

Niedawno uznalem, ze windows 98 nie spelnia moich wymagan, wiec postanowilem zainstalowac windows xp.

Poszedlem za rada kolegi tzn. sformatowalem komputer z dyskietki startowej wpisujac komende

format c:
nastepnie zresetowalem kompa, (nie wyjmowalem dyskietki startowej) i wybralem uruchom z obsluga cdrom. wczesniej wlozylem plytke xp. kiedy pojawil sie napis:

a:\r
wpisalem d: w celu przejscia na dysk cdrom a nastepnie setup.exe w celu isntalacji systemu

W tym momencie cdrom zaczal pracowac a nagle wyskoczyl napis.

This program cannot be run in Dos system – program nie moze byc uruchomiony w dosie

probowalem jesszcze kilka razy po restarcie ale to nic nie dalo. zadzwonilem do kolegi ale on powiedzial mi ze on tak zrobil i wszystko gralo.

Co mam w takiej systuacji zrobic zeby zainstalowac system???

Odpowiedzi: 8

domel_s:
teraz zrobilem dyskietke startowa windows xp i z niej uruchomilem kompa nastepnie wpisalem d: w celu przjescia na plytke i wyswietlil sie napis:
DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

co mam w takiej sytuacji zrobic

domel_s zdaje się źe nie przeczytałeś lub nie zrozumiałeś wypowiedzi poprzedników.
zapomnij o 9x i o tym jak to robiłes wtym systemie – XP nie instalujesz uruchamiając setup na płytce , musi byc zabootowany bezposrednio przy starcie lub z 6 dyskietek instalacyjnych
Seeker
Dodano
10.11.2004 21:15:10
teraz zrobilem dyskietke startowa windows xp i z niej uruchomilem kompa nastepnie wpisalem d: w celu przjescia na plytke i wyswietlil sie napis:
DISK BOOT FAILURE INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

co mam w takiej sytuacji zrobic
domel_s
Dodano
10.11.2004 21:07:54
domel_s:
a skad pobrac te dyskietki??

Poszukać, było na forum, wpisz: boot disk.
Anonymous
Dodano
10.11.2004 18:39:34
a skad pobrac te dyskietki??
domel_s
Dodano
10.11.2004 18:35:19
Sciagnij dyskietki startowe XP – 6 sztuk, zbotuj z nich komputer i uruchom instalacje.
Uwazaj przy sciaganiu, poniewaz sa dyskietki zarowno do Home jak i do Pro.
EL NINO
Dodano
03.11.2004 19:12:51
Witam.

U mnie pomimo ustawień BIOSa nie chce bootwać z płyty, dysk mam czyściutki, i tak samo ze startówki 98 nie chce odpalać instalki XP, co zrobić ? (Prócz instalowania win98 i nakładania XP )
Z góry dziękuję za odpowiedź.
joker3ooo
Dodano
03.11.2004 18:47:46
no to temat chyba zamkniety 8)
mac307
Dodano
02.11.2004 19:47:24
Przestaw w biosie botowanie jako pierwsze z CD i odpal XP z płyty instalacyjnej.

Wcześniej sformatuj partycje systemową z dyskietki WIN98, moźesz teź sformatować po zabotowaniu z płyty XP i zmienić system plików na NTFS.

Poczytaj było duźo o tym na Forum.
JNJN
Dodano
02.11.2004 16:41:18
domel_s
Dodano:
02.11.2004 16:36:24
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1