Instalacja XP
Jak mogę zainstalować Windows XP Professional bezpośrednio po formatowaniu dysku, skoro DOS nie moźe odczytać płyty instalacyjnej? Czy zawsze wtedy trzeba mieć dwa systemy na jednym kompie? Z góry dziękuję za pomoc.
Odpowiedzi: 11
Dzięki za pomoc!
piotr2:
Gdzieś w necie moźna ściągnąć sterowniki w razie czego do XP?
Ze strony producenta danego sprzetu... A jak znalezc strone ? :arrow: www.google.pl
Dopiero po instalacji będziesz musiał je dograć do grafiki, dźwięku itp. ale być moze masz jakieś na CD dla płyty głównej i kart rozszerzeń.
No właśnie. Te moje sterowniki z Win98 będą pasowały do XP?
No właśnie. Te moje sterowniki z Win98 będą pasowały do XP?
moze ci sie przyda:
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31893
http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31893
Sterownik jest potrzebny tylko wtedy gdy masz dysk SATA (zalezne od plyty i od chipsetu) lub chcesz spiac dwa dyskiw w RAID (co to jest raid, powiedza Ci google). Jesli masz zwykly dysk "na szerokiej tasmie" to nie sa potrzebne zadne strowniki podczas instalacji...
"Do samego zainstalowania systemu – o ile dysk nie jest SATA lub w jakim RAID–zie spięty nie potrzebujesz."
Sorry ale nie rozumiem tego zdania. Moźesz mi je objaśnić?
Sorry ale nie rozumiem tego zdania. Moźesz mi je objaśnić?
Do samego zainstalowania systemu – o ile dysk nie jest SATA lub w jakim RAID–zie spięty nie potrzebujesz.
Dopiero po instalacji będziesz musiał je dograć do grafiki, dźwięku itp. ale być moze masz jakieś na CD dla płyty głównej i kart rozszerzeń.
A nie potrzebuję jakichś sterowników do XP jeśli wcześniej miałem Win 98?
Pewnie jakie "First Boot Device" lub podobnie brzmiąca.
Pewnie jakie "First Boot Device" lub podobnie brzmiąca.
Moźesz napisać która to opcja?
Strona 1 / 1