instalacja xp
witam mam laptopa packard bell model gm2 kupiłem nowy dysk i podczas instalacji systemu xp profesional nie widzi dysku prawdopodobnie chodzi o sterowniki sata ale nie wiem z kad je wziąść i jak zainstalowac
Odpowiedzi: 10
problem już rozwiązałem i dziękuje za pomoc :)
z klawiaturą nie mam problemów :) a co do samego mikrofonu to nadal są problemy:( zauważyłem ze w właściwości:dźwięki i urządzenia audio w zakładce audio nagrywanie dżwięku mam conexant hd audio input po wejściu w głosnosc mam zaznaczone ptaszkiem na mirofonie i nie moge odzaczyć tego ptaszka
-
[quote=hans79]z klawiaturą nie mam problemów :) [/quote]Cieszy mnie to :) [quote=hans79]nie moge odzaczyć tego ptaszka[/quote]Funkcja wyszarzana/niedostępna. Powód - sterownik nie przewiduje udostępnienia jej użytkownikowi. Albo więc jest to błąd wynikający z wadliwej instalacji, albo celowy zamiar autorów.
A z klawiaturą nie masz też problemów? Bo coś tak dziwnie piszesz :-k
Co zaś się tyczy mikrofonu - sprawdź gniazdo z innym sprzętem - dla porównania.
adal mam problemy z dźwiękiema dokładnie z wejściem na słuchawki i nie wykrywa mikrofonu w skype HDAUDIO\FUNC_02&VEN_14F1&DEV_5045&SUBSYS_1631C103&REV_1001\4&C75D0A0&0&0002
Sciani program do przegladania i wyszukiwania driverow,np.easy driver.Program sam znajdzie i zainstaluje odpowiednie drivery dla Twojego komputera
Do modemu na oko dobre wyglądają sterowniki od HP plik sp34200.exe
Do pierwszego powinien pasowac sterownik z pliku CIR_ITE8709.exe
nieznane urządzenie ACPI\ITE8709\5&B7D9B2B&0
urządzenie audio na High Definition Audio HDAUDIO\FUNC_01&VEN_14F1&DEV_5045&SUBSYS_1631C103&REV_1001\4&C75D0A0&0&0001
Urządzenie modemowe na magistrali High Definition Audio HDAUDIO\FUNC_02&VEN_14F1&DEV_5045&SUBSYS_1631C103&REV_1001\4&C75D0A0&0&0002
Do konkretnych urządzeń szukać nalezy - po identyfikatorach urządzeń tak jak tu -> [url]http://forum.centrumxp.pl/default.aspx?g=posts&m=623682#623682[/url] (o ile producent nie udostepnia na swojej stronie)
z istalacja widdowsa xp poradziłem sobie ale nie moge znalesc zadnych sterownikow nawet na stronie producenta zwłaszcza do płyty głównej easynote mb65 pb2
Zintegruj sterowniki do kontrolera dysku za pomoca np NLite z instalką lub poszukaj w biosie opcji do przestawienia trybu pracy dysku - szukaj AHCI/IDE etc
Sterowników jeżeli będziesz szukał to zacznij od stron producenta laptopa - dopiero jak nie będzie to trzeba będzie gdzie indziej szperać.
Strona 1 / 1