instalacja xp!!!
czy ktos moze wie dlaczego podczas instalacji xp mialem do wyboru tylko formatowanie w ntfs szybkie lub normalne. nie bylo zadnego fata.
dzieki za odpowiedz :?: :?: :?:
dzieki za odpowiedz :?: :?: :?:
Odpowiedzi: 6
Fredzik
Zaleta to zaawansowany tryb udostepniania plików – masz np 2 konta uźytkowników Ty i Siostra mozesz określić wtedy do których plików pozostawić a do których zabronić Siostrze dostepu – lub odwrotnie :D . Zaleta taka – jak dla mnie źe mi nikt nie grzebie w moich plikach.
Wada – jeśli pójdziesz z dyskiem do kogoś kto ma Win 98 – niestety nie zobaczy on wtedy Twoich partycji NTFS.
Zaleta to zaawansowany tryb udostepniania plików – masz np 2 konta uźytkowników Ty i Siostra mozesz określić wtedy do których plików pozostawić a do których zabronić Siostrze dostepu – lub odwrotnie :D . Zaleta taka – jak dla mnie źe mi nikt nie grzebie w moich plikach.
Wada – jeśli pójdziesz z dyskiem do kogoś kto ma Win 98 – niestety nie zobaczy on wtedy Twoich partycji NTFS.
spróbuj znaleźć w internecie program PartitionMagic i za jego pomocą podziel sobie dysk i sformatuj jakim tylko chcesz systemem plików (demo Masz na http://www.tucows.com/preview/222189.html ). dodam,źe na NTFS system będzie pracował stabilniej...
Dobra ja mam FAT 32 a jak zkonwertuje sobie na NTFS to co sie stanie jakie lepsze funkcje wtedy beda
Nie bylo dlatego, ze dysk lub partycja byly wieksze niz 32GB. To ograniczenie nalozone w XP.
Jesli preferujesz FAT, to zrob format z dyskietki w98.
Jesli preferujesz FAT, to zrob format z dyskietki w98.
Czasami teź mi się to zdarza, ale bardzo źadko! Zresztą tak jak napisał danielzywczak nie ma sensu pakować FATa bo NTFS ma więcej zalet!
A po co Ci FAT? Sądzę, źe NTFS jest znacznie lepszy i wydajniejszy. Spróbój uźyć dyskietki startowej.
Strona 1 / 1