Instalacja XP

Jestem tu nowy, mam problem nie umiem sobie zainstalować Windwosa XP, inne np. 98 potrafiłem, ale XP inaczej się instaluje, jeśli znacie jakieś stronki jak krok po kroku się instaluje Windows XP.

Odpowiedzi: 7

Fredzik:
dzieki juz zainstalowalem i co trzeba najpierw wlozyc cd z sterwonikami do kart plyty itd.???

Najlepiej jakbyś płyty CD które otrzymałeś wraz z zakupem komputera odłoźył sobie na pułeczkę:) Naleźało by zainstalować najnowsze sterowniki do: płyty głównej, karty graficznej, karty dźwiękowej i innych mniej waznych komponentów komputera. Podaj konfigurację to podam Ci odnośniki do sterowników. Te na CD są często przestarzałe.

Gość:
jesoo zabierzcie mu ten komputer i dajce game boy

Oj wyluzuj facet, nie kaźdy zna się na wszystkim, chyba po to jest forum by wytłumaczyć.
M.a.R.e.K
Dodano
24.01.2004 19:43:45
Fredzik:
dzieki juz zainstalowalem i co trzeba najpierw wlozyc cd z sterwonikami do kart plyty itd.???
jesoo zabierzcie mu ten komputer i dajce game boy
Anonymous
Dodano
24.01.2004 18:47:18
Oszywiście!
BobyG
Dodano
24.01.2004 16:16:45
Anonymous
Dodano
24.01.2004 10:37:35
Zakładam, źe masz płytę oryginał, bądź ew. tzw. "kopię bezpiczeństwa" ale bootowalną
Oto czynności które musisz wykonać:
1.Wejść do BIOS'u i ustaw taką funkcję jak "first boot device" na CDROM.
2.Restart komputra – pojawi się napis "dowolny klwisz spowoduje uruchomienie dysku CD"
3.Po czym wciskasz np. spację co powinno uruchomić instalatora (takie niebieskie ekrany)– postępuj dalej wg. wskazówek
4.Dwa restarty i system zainstalowany.(nic juź nie wciskasz!)
No to byłoby mniej więcej na tyle 8)
Trzeba pomagać słabszym!
BobyG
Dodano
24.01.2004 06:42:44
A w czym problem ?
Nie potrafisz zabootować ?
Instalacja zawiesza sie ?
Nie potrafisz przejść instalatora ?
A Xp instakuje się "dosyć" podobnie do 98.
MarcinX
Dodano
23.01.2004 21:48:41
no to nowy sluchaj! u gory tej strony znajdziesh taki fajny, mily przycisk 'szukaj'; uzyj go... na pewno cos znajdziesh
nikoo
Dodano
23.01.2004 21:44:52
Anonymous
Dodano:
23.01.2004 21:38:54
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1