Instalacja Xp

Witam.

Potrzebuję pilnej pomocy .
Obecnie korzystam z Win 2000 , ale chcę zainstalować Xp.
Nigdy tego nie mogłem zrobić jak wrzócę płytę – tam pokazuje sie neibieski ekran ładowanie sterowników i innych pierdół i nagle pojawia się
czarny ekran i przestaje co kolwiek się dziać. Nie wchodzi instalacja .
To sie dzieje w Pro. A w Home Edition wchodzi do instalacji ( ta kolorowa instalacja ) i pojawia się jakiś tam błąd.

Wykonuję to na takiej konfiguracji.
Procesor ATHLON 900 AMD
Płyta ECS K7VZA–686 VIA Sock.A
Pamięć DIMM 128/133
Pamięć DIMM 256/133
Dysk 120 GB MAXTOR
Dysk 40 GB MAXTOR
Grafika AGP 32 GeForce2 MX200

Istalacja się przerywa podczas łądowanie kontrolerów .
Próbuowałem na piratach , ale posiadam teź wersję Profesjonal orginał.
Teź nic to nie daje .
Moźe wiecie co to moźe być – moźe coś ze sprzetem , ale co.

Próbowałem zamieniać , wymieniać kości ramu , pamięci , z róznych napedów startować , ale nic .
Poprostu jest ten niebieski ekran ładowanie kontrolerów , pojawia się
czarny i tak jak by cdrom chciał zaciągnąc ten ekran gdzie się wybira na której partycji indtalacja , ale nie udaje się i u góry na czrnym ekaranie miga tylko kursor.

Odpowiedzi: 6

Z kartami AGP nie ma reguły – w niektóryc konfiguracjach nVidie taki problem powodują, w innych nie.
Karta AGP jest jednak zdecydowanie szybsza niź PCI daltego , nawet mimo ew. występowania niedogodności przy instalacji, jej zakup jest bardziej sensowny.
Rebe
Dodano
22.04.2004 09:55:54
Ale lepiej kupić kartę podłączaną tak jak GF2 MX200 , czy tak jak S3( czyli podłaczaną w te gniazda na płycie głównej co modem , karta sieciowa ).

GF2 jest podłaczany inaczej i moźe to był problem.
ApyNet
Dodano
22.04.2004 09:49:51
Twoja karta po wymianie na tą którą uźywałeś ( MX 200 ) będzie działać nadal.
Jeśli zamierzasz kupić nową kartę musi być ona zgodna ze standartem AGP x 4 lub 8.
McScr@by
Dodano
22.04.2004 00:13:23
Wszystko działa po zamianie .
Wrzóciłem najstarszą karte tzn. S3 Trio64.

Ale chcę teraz wymienic karte graficzną.
Jak moge kupic karte , czy mogła by być to np. GF i czy moze być złącze AGP czy inne tak jak S3.
ApyNet
Dodano
21.04.2004 22:58:42
To podmiana to najbardziej prawdopodobne lekarstwo, wielokrotnie opisywane nie tylko na tym forum. Postaraj sie pozyczyc od kolegi nawet jakas stara karte tylko na czas zainstalowania systemu.
EL NINO
Dodano
18.04.2004 23:56:27
Czy nie ma jakiejś innej mozliwośc – dlatego , źe z przyn techniczych nie jest to moźliwe , gdzysz nie posiadam innej grafiki.
ApyNet
Dodano
18.04.2004 23:48:05
ApyNet
Dodano:
18.04.2004 23:29:05
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1