Instalacja XP zamiera...

Witam!

Mam problem z instalacją XP PRO SP2 na starszym sprzęcie. Składam sobie taki starszy komputer do internetu. P3, płyta główna (micro ATX) na chipsecie Intela, zintegrowana karta graficzna.

Po skopiowaniu z płyty instalatora XP i pierwszym restarcie, kiedy powinna zacząć się właściwa instalacja, słychać pracę dysku tylko przez kilka sekund. Później dysk milknie, a monitor wyłącza się.

Nie bardzo wiem co może być nie tak. Kilka komputerów znajomym składałem i nigdy podobnych problemów nie doświadczyłem. Były to jednak znacznie nowsze komponenty.

Prosze o ewentualne rady co sprawdzić, od czego zacząć. Bo myślę że nie jest to raczej wina uszkodzonego dysku - wcześniej go sprawdzałem.

Mam nadzieję że nie powtarzam jakiegoś tematu który już był. Próbowałem czegoś podobnego szukać, ale nic nie znalazłem.

Z góry dziękuję!

Odpowiedzi: 1

zacznij od karty graficznej.
jaki procesor i ile pamięci ram?

Szymon Grabiński
Dodano
10.05.2006 11:44:40
  • Sepultura 10.05.2006 15:14:46

<P>Kartę graficzną może na wieczór dzisiaj zdobędę na PCI. </P> <P>Procek to Pentium3 933MHz</P> <P>256MB RAMu - na Hynix-ach.</P>

• EL NINO 10.05.2006 20:41:01

Postaraj sie o karte inna niz stara Nvidia. Z reguly przy starych Gforce uzytkownicy miewali klopoty z instalacja XP.

• invader 11.05.2006 22:12:38

no nie weim muj kumpel jeszcze dwaniej troche mial stergo GFa ale nie pameitam jakiego i bez problemu postawił XP, sąsiad na GF2 200&nbsp; i na 400&nbsp; postawil bez problemu oraz na 4 (trujki nikt nie kupywal)<br> <br> Ja mam teraz jeszcze jeden komp (kolegi ) u siebie teraz i na SiSku 8mb xp chodzi całkiem spoko i nie mam sprblemów graficznych nawet z filmami na 1280x1024<br> <br>

• EL NINO 11.05.2006 23:49:09

Jesli nie wiesz, zerknij do postow archiwalnych. <br />Nie napisalem "zawsze". Napisalem "z reguly". A wyjatek potwierdza regule.

Sepultura
Dodano:
10.05.2006 02:18:03
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1