Instalacja XP zamiera...
Witam!
Mam problem z instalacją XP PRO SP2 na starszym sprzęcie. Składam sobie taki starszy komputer do internetu. P3, płyta główna (micro ATX) na chipsecie Intela, zintegrowana karta graficzna.
Po skopiowaniu z płyty instalatora XP i pierwszym restarcie, kiedy powinna zacząć się właściwa instalacja, słychać pracę dysku tylko przez kilka sekund. Później dysk milknie, a monitor wyłącza się.
Nie bardzo wiem co może być nie tak. Kilka komputerów znajomym składałem i nigdy podobnych problemów nie doświadczyłem. Były to jednak znacznie nowsze komponenty.
Prosze o ewentualne rady co sprawdzić, od czego zacząć. Bo myślę że nie jest to raczej wina uszkodzonego dysku - wcześniej go sprawdzałem.
Mam nadzieję że nie powtarzam jakiegoś tematu który już był. Próbowałem czegoś podobnego szukać, ale nic nie znalazłem.
Z góry dziękuję!
Odpowiedzi: 1
zacznij od karty graficznej.
jaki procesor i ile pamięci ram?
<P>Kartę graficzną może na wieczór dzisiaj zdobędę na PCI. </P> <P>Procek to Pentium3 933MHz</P> <P>256MB RAMu - na Hynix-ach.</P>
Postaraj sie o karte inna niz stara Nvidia. Z reguly przy starych Gforce uzytkownicy miewali klopoty z instalacja XP.
no nie weim muj kumpel jeszcze dwaniej troche mial stergo GFa ale nie pameitam jakiego i bez problemu postawił XP, sąsiad na GF2 200 i na 400 postawil bez problemu oraz na 4 (trujki nikt nie kupywal)<br> <br> Ja mam teraz jeszcze jeden komp (kolegi ) u siebie teraz i na SiSku 8mb xp chodzi całkiem spoko i nie mam sprblemów graficznych nawet z filmami na 1280x1024<br> <br>
Jesli nie wiesz, zerknij do postow archiwalnych. <br />Nie napisalem "zawsze". Napisalem "z reguly". A wyjatek potwierdza regule.