Instalacja XP problem
Chcialem zainstalowac XP – po sformatowaniu dysku PC przyjmuje dane z CD ROMu po pierwszym etapie wczytywania danych – przechodzi przygotowanie instalacji ale nie podejmuje proby instalowania wczytanego dysku.
PC instaluje normalnie 98 i 2000.
Sprzet – Pentium II 450 MHz, 256 RAM, dysk 20GB.
PS.
Nie dziala takze nakladka xp na 2000.
Kto ma pomysl, co sie dzieje i jak mozna pokonac taki problem, by zainstalowac xp? Sluze dodatkowymi podpowiedziami.
Dzieki
PC instaluje normalnie 98 i 2000.
Sprzet – Pentium II 450 MHz, 256 RAM, dysk 20GB.
PS.
Nie dziala takze nakladka xp na 2000.
Kto ma pomysl, co sie dzieje i jak mozna pokonac taki problem, by zainstalowac xp? Sluze dodatkowymi podpowiedziami.
Dzieki
Odpowiedzi: 7
Tak.
Z własnego doświadczenia (jak i z postów na tym i innych forach) mogę ci powiedzieć źe na ramie który posiada błędy zainstalujesz 98 .
XP wykrzaczy się juź podczas instalacji,a nawet jeźeli ją przejdzie będą się sypały co bardziej wymagające aplikacje.
Z własnego doświadczenia (jak i z postów na tym i innych forach) mogę ci powiedzieć źe na ramie który posiada błędy zainstalujesz 98 .
XP wykrzaczy się juź podczas instalacji,a nawet jeźeli ją przejdzie będą się sypały co bardziej wymagające aplikacje.
Myslisz, ze do bezproblemowego instalowanie win 98 i 2000 nie ma znaczenia RAM? Czy gdyby byl uszkodzony, to zainstalowanie 98 i 2000 byloby mozliwe?
Kolejno :
1 ram
2 karta
3 plytka
3 bios
1 ram
2 karta
3 plytka
3 bios
Mam jeszcze jedna watpliwosc – czy BIOS bylby najbardziej podejrzany czy raczej karta graficzna a moze RAM?
Lamerskie pytanie – jestem laikiem :( – BIOS jest do zdobycia w sieci i mozliwy do podmiany w miare bezproblemowo?
Dzieki za pomoc
Lamerskie pytanie – jestem laikiem :( – BIOS jest do zdobycia w sieci i mozliwy do podmiany w miare bezproblemowo?
Dzieki za pomoc
Nie.
Po prostu coś mu nie pasuje (do teraz jest to nie wyjaśnione) w MXach i często instalator zatrzymuje się,wystarczy na czas instalacji podmienić kartę a po instalacji wsadzić ją do kompa.
Poza tym ramy,przetestuj Memtestem lub Goldmemory i sprawdź czy nie mają błędów.
Po prostu coś mu nie pasuje (do teraz jest to nie wyjaśnione) w MXach i często instalator zatrzymuje się,wystarczy na czas instalacji podmienić kartę a po instalacji wsadzić ją do kompa.
Poza tym ramy,przetestuj Memtestem lub Goldmemory i sprawdź czy nie mają błędów.
Dzieki, CD ROM jest ok, bo program bez trudu instaluje sie na innym PC, Pentium III 600 MHz.
Rozumiem, ze karta graficzna moze byc za slaba do pracy z xp?
Rozumiem, ze karta graficzna moze byc za slaba do pracy z xp?
Felerne ramy lub GF2/GF4 MX.
Xp jest wraźliwe na błędy ram,i nie lubi wspomnianych kart podczas instalacji,potem mooźna podmienić.
Pozostaje jeszcze zwalona płytka instalacyjna lub baardzo stary bios.
Xp jest wraźliwe na błędy ram,i nie lubi wspomnianych kart podczas instalacji,potem mooźna podmienić.
Pozostaje jeszcze zwalona płytka instalacyjna lub baardzo stary bios.
Strona 1 / 1