Instalacja XP na Siemens Amilo v7010
Mam mały problem z instalacją XP w notebooku FS Amilo v7010.
Po uruchomieniu instalatora i załadowaniu przez niego sterowników wszystko się wiesza. Moźe ktoś miał podobny problem i zna jego przyczynę?
Po uruchomieniu instalatora i załadowaniu przez niego sterowników wszystko się wiesza. Moźe ktoś miał podobny problem i zna jego przyczynę?
Odpowiedzi: 6
Dzięki za radę... napiszę o wynikach
yazzo:Linuxa instalowałem juź na dysku z XP, partycje tworzyłem PartitionMagic z poziomu XP.
Z reguły jest tak: (w moim wypadku tak było)
:arrow: fabrycznie dysk był nie podzielony na partycje tylko była jedna systemowa.
:arrow: Płyta ratunkowa jest z obrazem partycji (ale oryginalnej nie podzielonej)
Nie moźesz przywrócić systemu poniewaź teraz są nowe partycje dmuchane PM.
Moja rada: format wszystkich partycji i powrót do jednej w całości (NTFS). Potem próba przywrócnia systemu z płyty.
Napisz o rezultatach pracy.
8) Pozdro.
Linuxa instalowałem juź na dysku z XP, partycje tworzyłem PartitionMagic z poziomu XP.
Formatowałeś dysk przed instalacja linuxa? Jeśli tak to jakim programem?
8) Pozdro.
8) Pozdro.
Właśnie tu jest problem... nawet recovery disc nic nie daje? Próbowałem teź z innymi wersjami xp, ale zawsze jest tak samo. Jakiś czas temu zainstalowałem linuxa i moźe to jest problem. A instalator wiesza się zawsze w momencie wyboru pomiędzy nową instalacją systemu a konsolą.
Prawdę mówiąc zwykły XPek moźe nie wystarczyć na Amilo. Ja mam w robocie Toshibe i tam jest ten system troszeczkę inny. A nie miałeś zainstalowanego system od razu? Jeśli tak było to powinieneś dostać równieź płytkę ratunkową z laptopem.
8) Pozdro.
8) Pozdro.
Strona 1 / 1