instalacja winxp na raidzie
jak zainstalować winxp jako drugi system na raidzie mając juź win98
Odpowiedzi: 5
sterowniki do kontrolera raid... w czasie instalacji systemu na poczatku pojawia sie na dole monit ze jesli chcesz wrzucic stry do scsi lub raid nacisnij F6 – i wtedy wrzucasz stery z dyskietki.
tak to teoretycznie byc powinno ale pewnie wiesz o tym ...
Ale niech zgadne kontroler hpt 370 ???
jesli tak to zapomnij – chyba stery spieprzone, musisz zaistalowac winde na standardowym ide a potem stery do raida a potem przelozyc dyski. przxynajmniej mi sie nigdy inaczej nie udalo, a probowalem na kilku plytach z tym kontrolerem.
regardz
tak to teoretycznie byc powinno ale pewnie wiesz o tym ...
Ale niech zgadne kontroler hpt 370 ???
jesli tak to zapomnij – chyba stery spieprzone, musisz zaistalowac winde na standardowym ide a potem stery do raida a potem przelozyc dyski. przxynajmniej mi sie nigdy inaczej nie udalo, a probowalem na kilku plytach z tym kontrolerem.
regardz
w tryb awaryjny moźna wejść sterowniki do raida wgrałem podczas instalacji bo inaczej nie chciał mi się instalować i wyświetlał błąd stop podczas instalacji dokładnie nie pamiętam cowyświetlał ale chodziło o sprawdzenie twardziela.
Ej a dokładnie ten błąd Stop mozesz cos wiecej o nim napisac to co ci sie wyswietla bo cos sobie przypomniałem :d
a czy da się wogule wejsc w tryb awaryjny ?, bo wtedy mógłbys wgrać sterwowniki do raida przez tryb awaryjny i wtedy sprubowac, albo odwrotnie niech 98 idzie na Raidzie jak sie uruchamia, nie wiem dlaczego masz takie kłopoty u mnie idzie wszystko OK na raidzie mam płytke Abita
zrobiłem dwie partycje instalacja ok ale winwp się nie otwiera wyświetla błąd stop.wszystko to samo ale na standardowym kontrolerze ide jest ok.
Strona 1 / 1