Instalacja windowsa xp pro na notebooku
Czesc wszystkim. Posiadam notebooka z czystym dyskiem
i chcialem zainstalowac na nim windowsa xp pro . Dodam jeszcze ze
z szybkosci technologicznej juz nie posiada wbudowanj
staci dyskietek 3,5 i chcialbym sie dowiedziec w jaki
sposob mam zainstalowac windowsa xp pro i w jaki sposob go wgrac
z samej płytki z windowsem xp pro.
wiec koledzy i kolezaki pomoscie mi , z gory dziekuje i czekam na podpowiedzi
jak wgrac windowsa xp pro . Pozdrawiam Dark 24
i chcialem zainstalowac na nim windowsa xp pro . Dodam jeszcze ze
z szybkosci technologicznej juz nie posiada wbudowanj
staci dyskietek 3,5 i chcialbym sie dowiedziec w jaki
sposob mam zainstalowac windowsa xp pro i w jaki sposob go wgrac
z samej płytki z windowsem xp pro.
wiec koledzy i kolezaki pomoscie mi , z gory dziekuje i czekam na podpowiedzi
jak wgrac windowsa xp pro . Pozdrawiam Dark 24
Odpowiedzi: 10
Longhorn.
Ostatnio wpadł do mnie brat cioteczny z wizytacją i po jego wizycie xp zaczął mi się wieszać (nie wiem jak on to robi, wszystko psuje), więc sobie pomyślełam źe zainstaluję longhorna (do tej pory instalowałem go tylko na wirtualu). Wywaliłem xp i teraz mam longhorna. Chodzi cudownie :)
AHA jeszcze jedno:
źartowałem, to styleXP. :mrgreen:
historia z bratem prawdziwa, system na nowo instalowałem. Xpek chodził od momentu kupienia tego kompa (od marca), a brat w kilka godzin mi go rozwalił.
Ostatnio wpadł do mnie brat cioteczny z wizytacją i po jego wizycie xp zaczął mi się wieszać (nie wiem jak on to robi, wszystko psuje), więc sobie pomyślełam źe zainstaluję longhorna (do tej pory instalowałem go tylko na wirtualu). Wywaliłem xp i teraz mam longhorna. Chodzi cudownie :)
AHA jeszcze jedno:
źartowałem, to styleXP. :mrgreen:
historia z bratem prawdziwa, system na nowo instalowałem. Xpek chodził od momentu kupienia tego kompa (od marca), a brat w kilka godzin mi go rozwalił.
SLAY3R to jakas naklaka na xp, czy to ten longhorn???
B3T0N:nie
po dwakroć nie.
dark24:ale tak zeby sprawdzic na płytcenp czy jest taki plik to mozna ??
nie
ale tak zeby sprawdzic na płytcenp czy jest taki plik to mozna ??
Bardzo orosto. Wkładasz płytkę do cd–romu restartujesz kompa, przy ładowaniu biosa wybierasz jako pierwszy napęd właśnie cd–rom. Jeśli uruchomi się z płytki instalacja windowsa to właśnie jest to płytka bootojąca a jak nic się nie stanie to płytka jest nie bootująca.
a jak sprawdzic na cd – czy wogole mozna sprawdzic czy zawiera boot`a ??
B3T0N:w skrocie – wloz plytke z windowsem do cdromu , odpal kompa i powinien ci sie sam zabootowac instalator windowsa z cdromu
pod warunkiem źe płytka jest bootowalna , bo jak nie to *** zbita i naleźy porzyczyć ewentualnie kupić płytkę bootującą się.
noteebooki maja w biosie opcje ustawiania bootowania – ale one sa na tyle sprytne , ze jezeli nie ma nic na dysku , to w panice odwoluja sie do CD–ROMu, czy on czasem nie ma jakiegos systemu
w skrocie – wloz plytke z windowsem do cdromu , odpal kompa i powinien ci sie sam zabootowac instalator windowsa z cdromu
w skrocie – wloz plytke z windowsem do cdromu , odpal kompa i powinien ci sie sam zabootowac instalator windowsa z cdromu
Strona 1 / 1