instalacja windows xp sp2 [problem]

witajcie
mam wielki problem.zepsuł mi sie windows xp nie moge wogóle uruchomić komputera pisze źe[nie moźna załadować bibliotek dll i źe trzeba skontaktować sie z obsługa techniczną ]kolejny problem to nie wiem jak zainstalowac win xp [biore przy starcie komputera F4 i niby instaluje mi a potem pisze ze nie zainstalowano windowsa bo nie odnaleziono dysków (i teraz nie wiem czy jest potrzebna jakaś dyskietka startowa czy jakoś tak) i bardzo bym prosił czy wiecie gdzie moge znaleźć cos na temat instalacji win xp] dziękuje bardzo z góry i przepraszam za błedy.

Odpowiedzi: 4

Ja tam dalej nie rozumiem do czego F4 słuźy, bo skoro "nie znaleziono dysków" to pewnie F6 i dyskietka ze sterownikiem SATA jakim czy innym RAID się kłania.
Rebe
Dodano
08.02.2006 08:35:04
Po pierwsze: jakich plików DLL ci brakuje.
Po drugie: Ustawiasz bootowanie w BIOSie CDROM jako pierwsze urządzenie. Instalacja wystartuje automatycznie. Jeśli masz dysk twardy na SATA to potrzebna ci bedzie dyskietka ze sterownikami do SATA.
Moźesz naprawić istniejącą instalację nie tracąc ustawień i plików. W tym celu wciskasz "r" kiedy windows cie poprosi.
sh@dow
Dodano
07.02.2006 16:04:29
Nie mam pojęcia co ty do tej pory robiłeś, ale moze spróbuj zrobić tak –> http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=31893
wojtt
Dodano
07.02.2006 16:03:11
ale jak masz płytkę wrzuconą to pisze w dosie TRWA ROZRUCH PŁYTKI i wciskasz spacje czy co tam chcesz i potem robi się niebieki ekran itd...
zachariaszs
Dodano
07.02.2006 16:02:21
mksdziegiel
Dodano:
07.02.2006 15:52:56
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1