INSTALACJA WINDOWS XP NA 32 MB RAM

Wiem źe podobny post juz był :wink: ale mi chodzi o coś innego. Mianowicie niedługo będę musiał zainstalować Windows XP na starym kompie (Pentium 200, 32 MB RAM) a wiem ze to normalnie jest niemozliwe z powodu malej ilosci pamieci lecz mam w zanadrzu jeden trik ktory byc moze pozwoli na zainstalowanie XP na 32 MB RAM i tu mam pytanie: Czy ktoś z was wie w którym momencie pokazuje się informacja źe w komputerze jest zbyt mała ilość pamięci RAM (przyjmijmy ze instalacje uruchomilem w trybie MSDOS lub z bootstartu plyty). Jeśli ktoś wie to niech napisze ale z góry prosze aby nikt nie pisał ze na 32 MB RAM lepiej zainstalowac sobie Windows 2000 albo 98 bo o tym to akurat wiem :D .

Odpowiedzi: 10

quisatz napisał:
Gadacie gadacie i gadacie......czy on prosil o wasze opinie?

a gerg zapytał:
Czy ktoś z was wie w którym momencie pokazuje się informacja źe w komputerze jest zbyt mała ilość pamięci RAM

w poprzednim poście odpowiedziałem:
Komunikat ten pojawi się na początku instalacji i instlacja zostanie przerwana

Czy to jest gadania i gadanie. Moim zdaniem konkretna odpowiedź na zadane pytanie.
Moźe tak czasem warto przeczytać wszystkie posty... :?:
e–walker
Dodano
09.09.2003 14:10:40
Gadacie gadacie i gadacie......czy on prosil o wasze opinie?

Odpowiedzia na Twoje pytanie moze byc:
1.Pozycz od kogos te dodatkowe 32MB – zainstaluj i oddaj – i pracuje na 32MB
2.Zainstaluj na swoim lepszym komputerze ale na starym dysku – pozniej przeloz na stary komputer dysk – windows pomieli pomieli przezinstaluje caly sprzet ale powinien pujsc.
A chodzic to bedzie – mulic – choc na P166MMX i 48MB Ramu win2000 chodzil tyle o ile jakos sie dalo przecierpiec.
quisatz
Dodano
09.09.2003 13:37:58
Komunikat ten pojawi się na początku instalacji i instlacja zostanie przerwana. Przeźyłem coś takiego.
Uźyłem rówieź Ghosta od przywrócenia systemu. Poszedł na 32, ale nie dawało sie na tym kompletnie pracować
e–walker
Dodano
08.09.2003 03:18:12
gerg:
Wiem źe podobny post juz był :wink: ale mi chodzi o coś innego. Mianowicie niedługo będę musiał zainstalować Windows XP na starym kompie (Pentium 200, 32 MB RAM) (...)

:shock: :o :!: :!: ty chcesz juz kompletnie dobic starego petniaka :?: :(
rozumiem iz sado–maso jest ostatnio w modze ale puszczanie XP na takim sprzecie powinno byc karane dlugoletnim wiezieniem ;)
Pawel_k
Dodano
06.09.2003 13:28:52
SLAY3R:
gerg pyta się kiedy pojawia się ten komunikat, i sam na początku prosił źeby nikt nie pisał źe na takim konfigu nie pójdzie. A moźe pójdzie, skoro jednej osobie udało się zmniejszyć win98 do kilku megabajtów to moźe tutaj xp będzie chodził na 32 ramach. Więc dajcie spokój. A jak ktoś wie to niech napisze.

Tak dla sprawdzenia wrzuciłem pod windowsem NT 4.0 na kompie Pentium 133 w (pracy )i z 32 Ram–u
Wrzuciłe płytke instalacyjną windows XP Pro
Po automatycznym uruchomieniu się skryptu autorun.
Pojawił się napis . Twój komputer nie spełnia minimalnych wymagań dla tego systemu. i tak dalej...
ZAbootować go nie moge bespośrednio z Cd brak takiej opcji na tym kompie(w biosie)..
Próbować moźna..
Jak zainstalujesz napisz.. o wraźeniach..
Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
05.09.2003 10:25:36
gerg pyta się kiedy pojawia się ten komunikat, i sam na początku prosił źeby nikt nie pisał źe na takim konfigu nie pójdzie. A moźe pójdzie, skoro jednej osobie udało się zmniejszyć win98 do kilku megabajtów to moźe tutaj xp będzie chodził na 32 ramach. Więc dajcie spokój. A jak ktoś wie to niech napisze.
SLAY3R
Dodano
04.09.2003 22:19:01
Godunow ma racje ,na takim sprzęcie W95 to wszystko co zainstalujesz.
Xp na takim konfigu to totalna poraźka, i źadne triki ci nie pomogą.
MarcinX
Dodano
04.09.2003 21:53:16
Chodziło mi o to czy ktos wie czy napis o niewystarczajacej ilosci pamieci wyskakuje na samym poczatku czy dopiero w trakcie instalacji :wink:
gerg
Dodano
04.09.2003 20:25:09
gerg:
Wiem źe podobny post juz był :wink: ale mi chodzi o coś innego. Mianowicie niedługo będę musiał zainstalować Windows XP na starym kompie (Pentium 200, 32 MB RAM) a wiem ze to normalnie jest niemozliwe z powodu malej ilosci pamieci lecz mam w zanadrzu jeden trik ktory byc moze pozwoli na zainstalowanie XP na 32 MB RAM i tu mam pytanie: Czy ktoś z was wie w którym momencie pokazuje się informacja źe w komputerze jest zbyt mała ilość pamięci RAM (przyjmijmy ze instalacje uruchomilem w trybie MSDOS lub z bootstartu plyty). Jeśli ktoś wie to niech napisze ale z góry prosze aby nikt nie pisał ze na 32 MB RAM lepiej zainstalowac sobie Windows 2000 albo 98 bo o tym to akurat wiem :D .

Podejrzewam źe instalka wn Xp wogule nie wystartuje pojawi się napis za mało pamięci
Ja ostanio milenium próbowałem wrzucic na Pentum 100 i 32 Ramu i pojawił się taki komunikat ( o podobnej treści)
Tak szanowny Kolego To Twój komp co najwyźej win ale 95 lub NT 4.0 nic więcej ..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
04.09.2003 19:21:18
na takim kompie windows xp bedzie ci sie uruchamial godzine i chodzil gorzej od slimaka. minimum na xpeka to 700–800 mhz 64ramu
pbartek
Dodano
04.09.2003 18:13:01
gerg
Dodano:
04.09.2003 17:31:54
Komentarzy:
10
Strona 1 / 1