INSTALACJA WINDOWS XP NA 32 MB RAM
Wiem źe podobny post juz był :wink: ale mi chodzi o coś innego. Mianowicie niedługo będę musiał zainstalować Windows XP na starym kompie (Pentium 200, 32 MB RAM) a wiem ze to normalnie jest niemozliwe z powodu malej ilosci pamieci lecz mam w zanadrzu jeden trik ktory byc moze pozwoli na zainstalowanie XP na 32 MB RAM i tu mam pytanie: Czy ktoś z was wie w którym momencie pokazuje się informacja źe w komputerze jest zbyt mała ilość pamięci RAM (przyjmijmy ze instalacje uruchomilem w trybie MSDOS lub z bootstartu plyty). Jeśli ktoś wie to niech napisze ale z góry prosze aby nikt nie pisał ze na 32 MB RAM lepiej zainstalowac sobie Windows 2000 albo 98 bo o tym to akurat wiem :D .
Odpowiedzi: 10
quisatz napisał:
a gerg zapytał:
w poprzednim poście odpowiedziałem:
Czy to jest gadania i gadanie. Moim zdaniem konkretna odpowiedź na zadane pytanie.
Moźe tak czasem warto przeczytać wszystkie posty... :?:
Gadacie gadacie i gadacie......czy on prosil o wasze opinie?
a gerg zapytał:
Czy ktoś z was wie w którym momencie pokazuje się informacja źe w komputerze jest zbyt mała ilość pamięci RAM
w poprzednim poście odpowiedziałem:
Komunikat ten pojawi się na początku instalacji i instlacja zostanie przerwana
Czy to jest gadania i gadanie. Moim zdaniem konkretna odpowiedź na zadane pytanie.
Moźe tak czasem warto przeczytać wszystkie posty... :?:
Gadacie gadacie i gadacie......czy on prosil o wasze opinie?
Odpowiedzia na Twoje pytanie moze byc:
1.Pozycz od kogos te dodatkowe 32MB – zainstaluj i oddaj – i pracuje na 32MB
2.Zainstaluj na swoim lepszym komputerze ale na starym dysku – pozniej przeloz na stary komputer dysk – windows pomieli pomieli przezinstaluje caly sprzet ale powinien pujsc.
A chodzic to bedzie – mulic – choc na P166MMX i 48MB Ramu win2000 chodzil tyle o ile jakos sie dalo przecierpiec.
Odpowiedzia na Twoje pytanie moze byc:
1.Pozycz od kogos te dodatkowe 32MB – zainstaluj i oddaj – i pracuje na 32MB
2.Zainstaluj na swoim lepszym komputerze ale na starym dysku – pozniej przeloz na stary komputer dysk – windows pomieli pomieli przezinstaluje caly sprzet ale powinien pujsc.
A chodzic to bedzie – mulic – choc na P166MMX i 48MB Ramu win2000 chodzil tyle o ile jakos sie dalo przecierpiec.
Komunikat ten pojawi się na początku instalacji i instlacja zostanie przerwana. Przeźyłem coś takiego.
Uźyłem rówieź Ghosta od przywrócenia systemu. Poszedł na 32, ale nie dawało sie na tym kompletnie pracować
Uźyłem rówieź Ghosta od przywrócenia systemu. Poszedł na 32, ale nie dawało sie na tym kompletnie pracować
gerg:Wiem źe podobny post juz był :wink: ale mi chodzi o coś innego. Mianowicie niedługo będę musiał zainstalować Windows XP na starym kompie (Pentium 200, 32 MB RAM) (...)
:shock: :o :!: :!: ty chcesz juz kompletnie dobic starego petniaka :?: :(
rozumiem iz sado–maso jest ostatnio w modze ale puszczanie XP na takim sprzecie powinno byc karane dlugoletnim wiezieniem ;)
SLAY3R:gerg pyta się kiedy pojawia się ten komunikat, i sam na początku prosił źeby nikt nie pisał źe na takim konfigu nie pójdzie. A moźe pójdzie, skoro jednej osobie udało się zmniejszyć win98 do kilku megabajtów to moźe tutaj xp będzie chodził na 32 ramach. Więc dajcie spokój. A jak ktoś wie to niech napisze.
Tak dla sprawdzenia wrzuciłem pod windowsem NT 4.0 na kompie Pentium 133 w (pracy )i z 32 Ram–u
Wrzuciłe płytke instalacyjną windows XP Pro
Po automatycznym uruchomieniu się skryptu autorun.
Pojawił się napis . Twój komputer nie spełnia minimalnych wymagań dla tego systemu. i tak dalej...
ZAbootować go nie moge bespośrednio z Cd brak takiej opcji na tym kompie(w biosie)..
Próbować moźna..
Jak zainstalujesz napisz.. o wraźeniach..
Pozdrawiam
gerg pyta się kiedy pojawia się ten komunikat, i sam na początku prosił źeby nikt nie pisał źe na takim konfigu nie pójdzie. A moźe pójdzie, skoro jednej osobie udało się zmniejszyć win98 do kilku megabajtów to moźe tutaj xp będzie chodził na 32 ramach. Więc dajcie spokój. A jak ktoś wie to niech napisze.
Godunow ma racje ,na takim sprzęcie W95 to wszystko co zainstalujesz.
Xp na takim konfigu to totalna poraźka, i źadne triki ci nie pomogą.
Xp na takim konfigu to totalna poraźka, i źadne triki ci nie pomogą.
Chodziło mi o to czy ktos wie czy napis o niewystarczajacej ilosci pamieci wyskakuje na samym poczatku czy dopiero w trakcie instalacji :wink:
gerg:Wiem źe podobny post juz był :wink: ale mi chodzi o coś innego. Mianowicie niedługo będę musiał zainstalować Windows XP na starym kompie (Pentium 200, 32 MB RAM) a wiem ze to normalnie jest niemozliwe z powodu malej ilosci pamieci lecz mam w zanadrzu jeden trik ktory byc moze pozwoli na zainstalowanie XP na 32 MB RAM i tu mam pytanie: Czy ktoś z was wie w którym momencie pokazuje się informacja źe w komputerze jest zbyt mała ilość pamięci RAM (przyjmijmy ze instalacje uruchomilem w trybie MSDOS lub z bootstartu plyty). Jeśli ktoś wie to niech napisze ale z góry prosze aby nikt nie pisał ze na 32 MB RAM lepiej zainstalowac sobie Windows 2000 albo 98 bo o tym to akurat wiem :D .
Podejrzewam źe instalka wn Xp wogule nie wystartuje pojawi się napis za mało pamięci
Ja ostanio milenium próbowałem wrzucic na Pentum 100 i 32 Ramu i pojawił się taki komunikat ( o podobnej treści)
Tak szanowny Kolego To Twój komp co najwyźej win ale 95 lub NT 4.0 nic więcej ..
Pozdrawiam
Pozdrawiam
na takim kompie windows xp bedzie ci sie uruchamial godzine i chodzil gorzej od slimaka. minimum na xpeka to 700–800 mhz 64ramu
Strona 1 / 1