Instalacja Windows 7 obok Windows XP

Witam, przymierzam się do instalacji Windows 7 64bit na PC - mam już Windowsa XP 32 bit. Dysk mam podzielony nastepująco: dysk C - system XP - partycja podstawowa, dysk D, E i F - dyski logiczne z danymi. dysk G i H - napędy. Wydzieliłem na samym końcu 100GB z dysku F i powstał dysk I. 1. Czy instalacja Windows 7 na I bedzie ok, czy mam tworzyć dyski logiczne blisko dysku C i nazwać go D? czy będzie później problem z literkami pod dwoma systemami? 2. Gdy juz będę miał 2 systemy i będę chciał w przyszłości usunąć Windows 7 - jak zrobie format to czy XP będzie działał z C? 3. Albo gdy znudzi mi się XP i będę chciał zostawić Windows 7 to czy będzie możliwe usunięcie XP i jakoś przeniesienie Windows 7 na C (połączenie partycji itp)? pozdrawiam Marcin

Odpowiedzi: 1

O ie sobie przypominam, nie można instalować XP i 7 na jednym dysku, niezależnie od tego ile masz na nim wydzielonych partycji. Gdzieś tu była o tym mowa, ale szukajka padła więc odnalezienie właściwego wątku może być problematyczne.
XanTyp
Dodano
22.09.2011 22:43:06
  • pegaz23 23.09.2011 01:15:06

[quote=XanTyp]O ie sobie przypominam, nie można instalować XP i 7 na jednym dysku, niezależnie od tego ile masz na nim wydzielonych partycji. Gdzieś tu była o tym mowa, ale szukajka padła więc odnalezienie właściwego wątku może być problematyczne.[/quote] http://www.centrumxp.pl/Windows7/1960,1,Windows_7_obok_Windows_XP.aspx

pegaz23
Dodano:
22.09.2011 21:25:44
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1