instalacja win xp – problem
witam
to moj 1 post wiec sie przywitam ;)
jesli byl juz taki temat to przepraszam, widocznie mu umknal...
a teraz do rzeczy.
przy probie instalacji windowsa xp, wyskakuje mi blad, ze nie mozna skopiowac plikow (sys, dll itp) ten sam komunikat pojawia sie gdy instaluje xp na czysty dysk jak rowniez przy nakladaniu na 98. ktos zasugerowal ze mogl pasc naped, tasmy laczace albo ram. wszystko posprawdzalem i na moje oko nie ma problemow a jednak instalacja jest niemozliwa :(
probowalem z 2 roznymi kopiami windowsa
jesli ktos wie ocb to prosze o pomoc
pozdrawiam
gru
to moj 1 post wiec sie przywitam ;)
jesli byl juz taki temat to przepraszam, widocznie mu umknal...
a teraz do rzeczy.
przy probie instalacji windowsa xp, wyskakuje mi blad, ze nie mozna skopiowac plikow (sys, dll itp) ten sam komunikat pojawia sie gdy instaluje xp na czysty dysk jak rowniez przy nakladaniu na 98. ktos zasugerowal ze mogl pasc naped, tasmy laczace albo ram. wszystko posprawdzalem i na moje oko nie ma problemow a jednak instalacja jest niemozliwa :(
probowalem z 2 roznymi kopiami windowsa
jesli ktos wie ocb to prosze o pomoc
pozdrawiam
gru
Odpowiedzi: 13
zainstalowalem! :) zmotalem inna plyte
dzieki wszystkim :)
pozdrofki
gru_szczesliwy
dzieki wszystkim :)
pozdrofki
gru_szczesliwy
tez mialem kiedys podobny problem
inna plyta windowsa zalatwila sprawe
inna plyta windowsa zalatwila sprawe
no nic, wielkie dzieki :) poprosze kogos kto dogrzebie sie za mnie bo ja znajac siebie cos zepsuje, spale albo wybuchnia :)
sprobuje po raz ostatni z jeszcze inna kopia windy, moze tamte byly strzelone
pozdrawiam
sprobuje po raz ostatni z jeszcze inna kopia windy, moze tamte byly strzelone
pozdrawiam
gru:a gdzie mam na te 333 w biosie zmienic? juz powoli zaczynam sie denerwowac :]
pozdrawiam
gru
Denerwuj się szybko – to potem sdzybciej przechodzi :wink:
Zaś co do BIOS–u to pewnie jest jakaś "zakładka' m.in pamięci poświęcona i jej ustawieniom moźe być w powiązaniu z FSB– tam trzeba się rozejrzeć – nie znam nForce i ich BIOS–ów więc sam się musisz dogrzebać.
a gdzie mam na te 333 w biosie zmienic? juz powoli zaczynam sie denerwowac :]
pozdrawiam
gru
pozdrawiam
gru
gru:a czy to mozliwe ze kiedys sobie radzily te ramy a teraz juz nie? :]
pozdro
gru
Teoretycznie nie, ale sam wiesz jak się ma teoria od praktyki – cóź szkodzi spóbować, a potem – po instalacji – wócić do własnych ustawień ?
a czy to mozliwe ze kiedys sobie radzily te ramy a teraz juz nie? :]
i gdzie w biosie mam zmniejszyc do tych 333? szukalem ale nie widze
pozdro
gru
i gdzie w biosie mam zmniejszyc do tych 333? szukalem ale nie widze
pozdro
gru
Jest jeszcze jedna moźliwość – jeźeli masz te hynix–y taktowane wysoko to zjedź z nimi do jakichś 333 nawet – płyty Athlonowe nie najlepiej sobie radzą z pracą z szybkimi pamięciami – tzn – kości nie potrafią poprawnie pracować przy swoich nominalnych ustawieniach – tych wysokich i czasem moźe się to objawiać na rózne sposoby. Kości są sprawne, a coś kuleje.
nie wydaje mi sie ze to wina tej sieciowki bo jakis czas temu moglem bez problemu instalowac windowsa,
sposob z odpieciem wszystkich kart tez przerobilem, wypialem nawet napedy i probowalem zainstalowac z hdd, tez nic. czyli co, pozostaje mi wycieczka do serwisu? :]
pozdrawiam
gru
sposob z odpieciem wszystkich kart tez przerobilem, wypialem nawet napedy i probowalem zainstalowac z hdd, tez nic. czyli co, pozostaje mi wycieczka do serwisu? :]
pozdrawiam
gru
Się coś skopało to moze być więcej niź sama sieciówka na płycie, ale skoro tak podajesz to moze wyjmij wszystkie karty rozszerzeń – poza grafiką i sprawdź czy w takim wypadku pójdzie instalacja.
no tak zapomnialem :)
plyta: gigabyte ga–7n400–L nvidia nforce2
procesor: amd athlon xp 2500+ barton
ram: 2x 256 hynix (dual ram)
dysk: wd 120gb
nie napisalem jeszcze ze kidys nie bylo problemow z instalacja. czy moze to byc wina sieciowki? mam zintegrowana z plyta glowna, ale sie cos skopalo i uzywam innej "dopinenej"
pamiec sprawdzalem programem 'memtest' jesli chodzi o napedy to mam 2, dvd i cdrw i na obydwu jest tak samo, tasme laczaca napedy tez sprawdzilem, wymieniajac na inna, bez skutku :(
pozdrawiam
gru
plyta: gigabyte ga–7n400–L nvidia nforce2
procesor: amd athlon xp 2500+ barton
ram: 2x 256 hynix (dual ram)
dysk: wd 120gb
nie napisalem jeszcze ze kidys nie bylo problemow z instalacja. czy moze to byc wina sieciowki? mam zintegrowana z plyta glowna, ale sie cos skopalo i uzywam innej "dopinenej"
pamiec sprawdzalem programem 'memtest' jesli chodzi o napedy to mam 2, dvd i cdrw i na obydwu jest tak samo, tasme laczaca napedy tez sprawdzilem, wymieniajac na inna, bez skutku :(
pozdrawiam
gru
Sprawdź tę pamięć nie na oko, a jakim memtest–em.
Posprawdzałeś równiez napęd – moźe sprawdź inny.
W/w elementy robią za podstawowych sprawców i to w takiej kolejności jak podana.
Jeźeli zaś dokonałeś tych czynności to warto się wgłębić w konfigurację sprźetu jako całości –z uwzględnieniem aktualizacji BIOS–u płyty głównej.
Posprawdzałeś równiez napęd – moźe sprawdź inny.
W/w elementy robią za podstawowych sprawców i to w takiej kolejności jak podana.
Jeźeli zaś dokonałeś tych czynności to warto się wgłębić w konfigurację sprźetu jako całości –z uwzględnieniem aktualizacji BIOS–u płyty głównej.
Jaka płyta , dysk, ile RAM ,procek, napisz cos wiecej o swoim kompie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Strona 1 / 1