Instalacja win server 2003 z dysku twardego
Mam pliczek startowy win 2003 na dysku i chciałem sie spytać, czy jest szansa zainstalować go nie z cd–romu tylko właśnie z dysku.
Odpowiedzi: 20
Odpowiem na pytanie w 1 poscie. Oczywiscie ze da rade zainstalowac winde z dyku. po uruchomieniu instalacji (w dowolny sposob – nawet z virtual cd) w opcjach zaawansowanych instalacji zaznaczamy opcje kopiowania wszystkich plikow instalacyjnych. bedzie to robil dosc dlugo, ale potem nie bedzie ci zadna plytka w cdromie potzrebna.
Taaaaa.. juz dawno bym to zrobil,ale wtedy strace wszystkie dane z dysku, bo zeby usunac C: musialbym usunac D: takze dzieki.. Juz sobie dalem rady.. Scandisk nic nie wykrywal, zadnych bledow,ale zainstalowalem 98 a pozniej PartitionMagic 8.0 wykryl jakis malyblad i naprawil. I juz bez problemu sie zainstalowalo :)
Usun partycje uzywajac DOSowego FDISKa, sformatuj i sprobuj ponownie jesli tego nie robiles.
No ja mam troszke inny problem z instalacja i prosze o pomoc. Chcialem zainstalowac go na partycji c: (Fat32) i nie da rady. Pisze mi ze mam dysk c: uszkodzony, co ciekawe ze W98 i XP nie pokazuje takiego czegos, nawet scandisk nic nie wykazuje.. prosze o pomoc..
No ja mam troszke inny problem z instalacja i prosze o pomoc. Chcialem zainstalowac go na partycji c: (Fat32) i nie da rady. Pisze mi ze mam dysk c: uszkodzony, co ciekawe ze W98 i XP nie pokazuje takiego czegos, nawet scandisk nic nie wykazuje.. prosze o pomoc..
Witam, moźna stawiac Wina 2003 svr z dysku ja tak robie i idzie bez problemu – powodzenia.
GG:551526[/url]
GG:551526[/url]
Dzięki za rady.
Postawie inną windę i zobaczę :)
Postawie inną windę i zobaczę :)
Tak samo jak na kazdym innym kompie. Instalujesz sterowniki do modemu, ustawiasz we wlasciwosciach modemu (polaczenia) usera i haslo i uruchamiasz. Sporo znajdziesz w dziale Sieci lub nawet na forum Neostrady.Fazi78:ale nie wiem jak skonfigurować pod nim NEOSTRADĘ
Taak Faktycznie masz racje .. Ale jak sie gosc upiera.. PozdrowókaEL NINO:Na ten sprzet najlepiej nadaje sie w2k – to samo co XP ale bez fajerwerkow graficznych.
Chętnie zainstalowałbym sobie w2k, ale nie wiem jak skonfigurować pod nim NEOSTRADĘ, moźe ktoś ma NEO i w2k i wie jak to zrobić.
Na ten sprzet najlepiej nadaje sie w2k – to samo co XP ale bez fajerwerkow graficznych.
Fazi78:To jeśli będzie zerowy to moźe mi powiecie jak najlepiej skonfigurować XP HOME pod mój sprzęt (moźe juź ktoś poruszał ten temat na forum to proszę o link), bo mieszam i mieszam i chodzi jak źółw, a moźe nawet gorzej.
Wiem, źe najlepiej byłoby wymienić kompa, ale teraz mnie na to nie stać.
Na Twoim Sprzecie lepiej bedzie chodzić i szybciej windows 2003 czy niź Windows Xp zwłascza Home
Pozdrawiam
To jeśli będzie zerowy to moźe mi powiecie jak najlepiej skonfigurować XP HOME pod mój sprzęt (moźe juź ktoś poruszał ten temat na forum to proszę o link), bo mieszam i mieszam i chodzi jak źółw, a moźe nawet gorzej.
To jeśli będzie zerowy to moźe mi powiecie jak najlepiej skonfigurować XP HOME pod mój sprzęt (moźe juź ktoś poruszał ten temat na forum to proszę o link), bo mieszam i mieszam i chodzi jak źółw, a moźe nawet gorzej.
no zerowy to nie będzie.
Moim zdaniem warto zainstalować i przetestować, a wtedy wyciągnąć wniozki czy warto.
Pozdrówki
Moim zdaniem warto zainstalować i przetestować, a wtedy wyciągnąć wniozki czy warto.
Pozdrówki
no zerowy to nie będzie.
Pozdrówki
Pozdrówki
Fazi78:A moźesz mi powiedziec czy na takiej konfiguracji jest wogóle sens stawiać taką WINDĘ:
PII 400 Mhz, 128RAM, 8Gb dysk
Nie wiem czy wogóle mi to ruszy
Jak się ma neostrada pod tego windowsa?
Ruszyć, to ruszy, ale komfort będzie zerowy. Neo+ nie mam, więc nie wiem, ale wiem, źe się da.
PS. Gdzieś na forum ktoś juz dał linka do minimalnych wymagań poszczególnych Windowsów.
Fazi78:A moźesz mi powiedziec czy na takiej konfiguracji jest wogóle sens stawiać taką WINDĘ:
PII 400 Mhz, 128RAM, 8Gb dysk
Nie wiem czy wogóle mi to ruszy
Jak się ma neostrada pod tego windowsa?
Ruszyć, to ruszy, ale komfort będzie zerowy. Neo+ nie mam, więc nie wiem, ale wiem, źe się da.
PS. Gdzieś na forum ktoś juz dał linka do minimalnych wymagań poszczególnych Windowsów.