Instalacja Visty Home Premium

Witam Mam maly problemik. Mam lapka HP Pavilon, i oczywiscie Viste. Niestety po kilku miesiacach vista zaczela sie krzaczyc, wiec chce przeinstalowac. Mam niby partycje recovery ale moge jedynie przywrocic system, lub zrobic buckup plikow. Dowiadywalem sie w sklepie czy moga mi dostarczyc cd z Vista, wiec dostalem odpowiedze, ze musze skontaktowac sie z firma Microsoft. Zrobilem to i zostalem odeslany do sklepu. Co zrobic dalej?? Moj znajomy ma Viste Ultimate, slyszalem kiedys ze podczas instalacji, jak wprowadze kod z Home Pr. to sie zainstaluje ta wersja do jakiej mam klucz. Bardzo prosze o pilna odpowiedz. Dziekuje

Odpowiedzi: 2

Co masz na mysli aktywacji klucza?? skoro posiadam oryginalna wersje, to chyba nie powinno byc problemow??
constructor
Dodano
28.02.2008 17:39:01
  • Anathema 28.02.2008 20:50:40

[quote=constructor]Co masz na mysli aktywacji klucza?? skoro posiadam oryginalna wersje, to chyba nie powinno byc problemow??[/quote] Po prostu w przypadku laptopów często nie jest wymagana aktywacja systemu tam już preinstalowanego. Oczywiście gdy użyjesz własnego klucza z "normalną" pudełkową Vistą to zapewne zainstalujesz OS bez problemów, ale może właśnie wystąpić problem z aktywacją.

[quote=constructor]Moj znajomy ma Viste Ultimate, slyszalem kiedys ze podczas instalacji, jak wprowadze kod z Home Pr. to sie zainstaluje ta wersja do jakiej mam klucz. Bardzo prosze o pilna odpowiedz. Dziekuje[/quote] Dobrze słyszał, bo każdy obraz systemu Vista niezależnie od edycji jest ten sam i jaka to wersja zostaje zainstalowana decyduje właśnie wprowadzony klucz, problem może natomiast wystąpić podczas aktywacji tego klucza. Tak więc najlpeij skorzystać chyba jednakże z tej partycji recovery bo efekt będzie ten sam... P.S. w sprawie ewentualnego nośnika to musisz się kontaktować bezpośrednio z HP, a nie MS czy sklepem.
Anathema
Dodano
28.02.2008 17:35:25
constructor
Dodano:
28.02.2008 16:46:52
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1