instalacja sterownika dysku w laptopie
Witam wszytkich
Mam taki problem podczas instalacji xp wyskakuje mi informacja że instalacja nie wykryła dysków twardych i nie może przez to zainstalować windowsa. W stacjonarnych wiadomo dyskietka ze sterownikami dysku i wszystko chodzi elegancko, ale ja mam laptopa i niestety brak w nim stacji dyskietek co w takim przypadku można zrobić??
Z gory dzięki za odpowiedzi i pozdrowienia dla wszystkich
Odpowiedzi: 3
To jest już "nagminny problem" użytkowników laptoków. Haseł Ci nie podam bo ni mo, sterowników musisz szukać na stronie producenta laptoka, ale może ich nie być :-(, a wtedy strony poszczególnych producentów, poszczególnych podzespołów laptoka.
Wszytko było by oki ale mam viste i wszystkie te dyski recovery lecz nie interesuje mnie vista i chcem zainstalować poczciwego starego xp.
A jeśli można wiedzieć pod jakim hasłem szukac tego problemu bo szukałem już ale nic nie znalazłem:(
Tak to bywa gdy płyta z systemem nie jest dostarczana razem z laptopem albo nie chcesz/możesz skorzystać z partycji recovery.
W takiej sytuacji zainteresuj się nLite, będziesz mógł zintegrować instalkę ze sterownikami kontrolera dysku SATA. Więcej informacji na forum się już przewinęło.
Strona 1 / 1